Фондация под къщата със собствени ръце

Един от най-успешните начинания в съвременния свят е строителството. И много хора вярват, че професионалистите в техния бизнес трябва да бъдат ангажирани с издигането на сградата. Може да се спори с това твърдение. От дълго време се смяташе, че всеки силен човек е способен да построи. Особено, ако си изграждаш собствена къща.

Основата е основата на всяка къща. Не е толкова трудно да се изпълни или да се изгради, както изглежда на пръв поглед. До голяма степен те създават своя собствена основа за собствената си къща, особено ако тази къща не е много голяма.

Къде трябва да започнем? Много е важно да се определи точното място за фондацията. В много отношения качеството на бъдещото строителство зависи от почвата. Най-успешните и оптимални за изграждането на жилища са пясъчно-каменисти, пясъчни и чакълни почви. Необходимо е да се копае една яма на около един метър, за да се разбере каква е почвата в избраното място.



Има четири вида основи: купчина, плоча, колона и колан. Стълбовете и плочите се използват самостоятелно, когато се строят къщи, защото за тяхното изливане се нуждаете от специално оборудване.

Можете да инсталирате основите на лентата, ако няма потоци подземни води близо до мястото, където ще запълните основата под къщата със собствените си ръце. За да се направи това, е необходимо да се премахне горната сфера на земята от цялата площ на бъдещата структура, тогава е необходимо да се изкопае плитката изкоп по периметъра и да се изравнява дъното с пясък. Тя ще бъде под основата на т. Нар. "Възглавница". Ако водата се е натрупала в ямата, изкопана под основата, тогава има подземни води близо до повърхността на земята. В този случай трябва да копаете по-дълбоко от окопа по периметъра.

Трябва да се помни, че приблизително дебелина от 20 см трябва да бъде по-дебела от стените. На нивото на повърхността на земята трябва да съобщите конкретна зидария или изливане. След това е необходимо да поставите хидроизолация след това. Два слоя рубероид са подходящи за това. Освен това, трябва да помните, че преди да заспите, трябва да направите хидроизолация за първи път. Например, разтопеният битум може да покрие структурата. С помощта на водно ниво, след това трябва да изравните повърхността. Полагане на основата над нивото на земята се извършва до височината, на която ще бъде построен грубият под. Можете самостоятелно да излеете солидна основа за красив дом, следвайки тези препоръки.

Е, ако имате нужда от ремонт на покрив - посетете сайта scobro.ru. Само там е всичко, за да направите покрива си отново като нов.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможностиФондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможности
Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Програма за проектиране и изчисляване на фондациятаПрограма за проектиране и изчисляване на фондацията
Къде в Твър, за да купуваш купчинките?Къде в Твър, за да купуваш купчинките?
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Кофраж за основи със собствени ръцеКофраж за основи със собствени ръце
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Есента и зимата са подходящо време за строителствоЕсента и зимата са подходящо време за строителство
Основи въз основа на купчиниОснови въз основа на купчини
» » Фондация под къщата със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com