Фондация на пясъчници

Всеки рано или късно мисли за закупуване на собствен ъгъл. На първо място, при избора на купувачи със сигурност погледнете портфейла си. И едва след това са в състояние да изберат кой ще бъде техният ъгъл.

Избирането често стои между къщата и апартамента, които още от детството мечта на своята къща с голям двор или зеленчукова градина, и кой ще си отиде от техните предпочитания апартамент в многоетажна сграда. В апартаментите всичко е просто, купувате вече готови и трябва само да направите ремонт. При закупуване на къщата, има възможност за избор между: закупуване на съществуващ ремонт вкъщи, което можете да се насладите просто вече веднага след това закупени законно. Но за сметка на закупуване на земя за изграждане на домовете си, там вече трябва да направите всичко сами, с празен парче земя от основаването, в къщата и в чантата си. Разбира се, строителството на всеки дом, без значение какво е то, дори и високото строителство, в които апартаментите са продадени, започва с основите. В тази статия ще има описание на фондацията, но нейното разнообразие е много доволно. Съвременният свят се развива, се подобрява и разбира всичко, което го заобикаля, и най-важното нещо за един човек, е мястото, където живее. И това е основното място в живота на човека, което произхожда от основата.

Това е точно това, което ще бъде обсъдено в тази статия, а именно, основата на плаващия пясък.

въведение

въведение

Първо, вероятно трябва да кажа накратко за това какво е основата. Фондацията е специален вид строителство, а по-скоро си струва да се отбележи, че тя е носител. Този дизайн трябва да бъде най-стабилните забележителни сгради, а именно тя може да издържа на всички натоварвания, изградени, така че той трябва да е най-трайни и че най-подчертая, че всяка строителна фирма. Да, на тапетите и мебелите може да ви спести, добре, защото това е необходимо те да се изправи и не са залепени до руините, и застана за дълго време и е служил "вярно". Мисля, че вече сте разбрали, че основата е и винаги ще бъде - най-важната част от всяка структура и абсолютно всяка структура. От нашата статия ще се фокусира върху специфичната форма на основата, а именно, в основата на плаващи пясъци и си струва да кажа няколко думи. Това е същата обикновена основа, но със своята особеност. Строителството на земята, но не всички толкова просто, той притежава свойството на течливост. Той се намира на специални части на Земята, които имат специална форма, независимо дали е пясък или хълмиста земя в планински проходи. Това разнообразие от фондации, най-често използвани в центрове за отдих, в планински райони и разбира се в курортните зони.

вид

Както във всяка друга фондация, тя също има своя особеност и разнообразие. И тяхното разнообразие зависи единствено от това, къде точно ще бъде направено строителството.

Фино вдлъбнат, фондация фондация - най-краткият вид, е предназначен за земя. Той е на нивото на замръзване на почвата.

Пилотна основа - малка дебелина на шева 0,5 - 1 метър. Преминава на слабо място и е инсталиран на твърди участъци.

Основа на плочите - Ако плътната почва е разположена на дълбочина около един метър, а плаващата почва е около 1-1.5 метра.

Изборът на фондацията зависи само от вашето местоположение и дълбочината на плаващата основа. И съответно, колко се променя вашата почва, колко се спуска и дали има мобилност.

За да се определи това, се извършват геоложки проучвания. Една малка пукнатина е издърпана, но дълбока, докато почвата ви позволява. И за кратко време се проверяват промените и се проверяват промените в почвата ви, ако те, разбира се, са там.

След което вече е възможно да се направят изводи, каква е дълбочината и следователно тази форма. Цялото изследване се извършва в рамките на един месец, а ако почвата не е в състояние на големи промени, тогава може да се определи в рамките на дни и буквално в рамките на една седмица вече ще е ясно какво ви е необходимо.

живот хакерство

Възможно е също така да направите това сами, без да причинявате никакви специални услуги или да се свържете с други строителни организации. Просто трябва да пробиете кладенец и ще знаете до каква дълбочина е пясъчният пласт и дали изобщо има. Но за да разберете до каква дълбочина в съдържанието й има гъста почва, вече ще има много усилия. Трябва да знаете, гъстата съдържание, както и за това, което трябва да се изкопае дупка, през plyvuchy слой е много трудно и то само може да има ще вземе един обикновен стик или дълъг и тънък материал, който може да бъде, на която ще видим слой от мръсотия. И колкото е възможно по-дълбоко, намалете го, докато не почувствате, че е невъзможно да го потапяте допълнително. Това е начинът, по който можете да се определите сами.

Как да се справим с това

Как да се справим с това

Разбира се, това не е град на вода "Венеция, а не място на Питър", за да се изгради върху напълно течни области. За да направите сайта си издържлив и надежден, защото никой не иска къщата или сградата му да се разпаднат, без да живеят една година, но са работили дълго време! Ето защо има видове борба с нежеланата течност, която тече под краката ви.

Методи за справяне с междинния слой:

Най-важният и доста прост начин е пряко - "изкуствен начин на източване". Но това не е единственият начин. За да се запази плаващата маса, се изграждат листообразуващи стени, които не се движат и не нарушават вашия сайт. Научен метод, с помощта на допълнителни физични свойства за укрепване на плаващия състав на почвата.

Първият метод е изкуствен, т.е. най-обикновеното изпомпване от водата, така че почвата да има гъста основа и е благоприятна за по-нататъшна работа и изграждане на сгради. Поставена е голяма помпа и като най-обикновена помпа просто изпомпва водата от земята.

Вторият метод е описан като: изграждане на стени, за ограда от плаваща маса. Това е малка конструкция от уплътнителни стени, за да не се получи вода в почвата, на която ще бъде построена фондацията.



Също така, в този списък е научен метод. Чрез каквото и да е средство за уплътняване на почвените слоеве помежду им, най-често срещаният метод на този метод е изпаряването на течности в почвата. Оттук такива течни слоеве са специални средства, течностите се изпаряват и, разбира се, течните слоеве изчезват.

Разбира се, тези методи дори могат да се комбинират в един, т.е. можете да използвате всички методи наведнъж. На земята, която е с течно състояние, докато се получи гъста почвени основи, поставени стени, а след това продължава по следния метод, цялата влага между стените от помпа унищожени. След това се използват специални средства, които с помощта на техните елементи изпаряват останалата влага.

Какво трябва да обърнете внимание

Основното нещо е, разбира се, почвата, тя е разделена на видове. И това е, което трябва да обърнете внимание. Plywoon се характеризира със специални видове, а именно:

  • истински произход - е основата на един вид глинест пясък, глинест или пясъчен глинест.
  • фалшив произход - най-често се среща под формата на чакъл.

Първият "истински произход" има хидрофобен характер. За съжаление, тази почва поглъща вода и при поглъщани влага вещества. Което причинява големи неудобства.

И по-често тази земя се предава на лабораторията, за да разбере дали наистина е възможно да се построи структура или сграда върху нея и каква е максималната тежест, която може да издържи.

На второ място, на така наречената "фалшива плаващите пясъци" не е толкова опасно, тъй като "истинска", тяхната структура е много по-силен от първия вариант, те могат да издържат на по-тежка и не се удави Вашата сграда със стени. Водата в долната част на плаващи пясъци светлина, и лесно се изпарява от почвата, когато излиза суха маса е оформен с малко насипно структура.

За да разберете какъв вид почви имате и каква работа трябва да направите с тях, най-сигурният начин да предадете част от почвата си в лабораторията.

Фондация за ленти

Фондация за ленти

В този случай, фондацията е разположена на малки височини, създадена е качествена дренажна система, най-често изградена от змия, за да задържа големи натоварвания. Широчината на лентата често се извършва с резерв, натоварването на бъбреците се увеличава и така дизайна ще бъде много по-дълъг и по-силен, за да стои.

Пилотна основа

Пилотна основа

Този тип фондация стои на т. Нар. "Греди", т.е. на височини. И тези височини трябва да имат подкрепа не върху плаващи конструкции, а вече върху обогатени почви. За да се гарантира, че фондацията не се плува, рано или късно тя все още ще попадне на гъста заговор. Материалът е най-често винтови пилоти или стоманобетон.

Основа от монолитна плоча

Основа от монолитна плоча

Ако трябва да изградите тежък обект в неговата структура, тогава най-добрата основа е направена от монолитна плоча. Нека просто кажем, че искате силна къща, изработена от тежка тухла или планирате да построите или завършите по-сериозни конструкции. Използването на дебели, широки и трайни плочи, използването на армировка, обикновено използва напречно сечение с диаметър 12 мм.

Тя се казва, че устройството монолитни плочи включва изкопаване под основите, тъй като този вид решение, най-често в случаите, когато се появят плаващите пясъци на значителна дълбочина. Дълбочината на поява, по-малка от един метър, изисква редица допълнителни мерки за организиране на дренажната система.

заключение

заключение

Обобщавайки, можем да кажем, че целият избор е единствено върху това, което е вашата почва. За да направите това, е необходимо да го предадете за преглед в лабораторията, където те ще познаят състава на вашата почва, независимо дали е "истинска" или "фалшива". Що се отнася до избора на видовете фундаменти, които трябва да се поплашат, разбира се, за по-солидна конструкция, е необходимо да се създаде основа на твърда плоча. Това е най-издръжливото и ще продължи много по-дълго, и като се има предвид опитът, този дизайн може да издържи на промените в земята.

Също така не си струва да спестявате, но е по-добре да дойдете на специалисти. В края на краищата, кой, но те ще бъдат в състояние да признае всички трудности и особеностите на почвата, което го прави по-трайни, вашият дизайн ще се проведе на няколко пъти по-силни и дори ако трябва да съборим стените, основите си би трябвало да остане, така че да може да продължи да се изгради нещо ,

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем апартамента на вашите мечтиКак да изберем апартамента на вашите мечти
Закупуване и ремонт на дървена къщаЗакупуване и ремонт на дървена къща
Ремонт при закупуване на дом, как да го направя?Ремонт при закупуване на дом, как да го направя?
Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?
Избор на входни вратиИзбор на входни врати
Общо почистване на апартаментите след ремонтОбщо почистване на апартаментите след ремонт
Закупуване на парцел на какво да търсите при избораЗакупуване на парцел на какво да търсите при избора
Как да изберем апартамент в нова сграда?Как да изберем апартамент в нова сграда?
Как да изберем съвет за апартаментКак да изберем съвет за апартамент
След това направете облицовката на къщата?След това направете облицовката на къщата?
» » Фондация на пясъчници
© 2021 BggeHat.com