Изграждане на основата на лентата

От разнообразието от видове монолитни основи, лентовите структури са най-популярните. Това до голяма степен се дължи на сравнително ниските разходи за неговото формиране, както и на простотата на извършената работа. В зависимост от вида на почвата, често се издига тип колонна лента на основата. Не съществуват прекомерни изисквания за процеса на изграждане на фундаментна лента.

Предварителното запознаване със спецификата на работата, изчисляването на необходимите разходи ще избегне помощта на строителните екипи и ще създаде фундамент със собствени ръце, което ще доведе до значителни икономии. В повечето случаи основите на ленти се издигат върху несмукани сухи почви. Същият тип фундамент е подходящ в случаите на изграждане на къща с подреждане на подземен етаж, подземен етаж или сутерен.

В допълнение, този подход е също така в търсенето в изграждането на баня и други малки сгради, където няма да има голямо натоварване. При тези условия се образува плитка основа. Дълбоко полагането на такива видове фондации е без значение, тъй като този подход включва доста сериозни разходи - финансови и трудови.

Традиционно работата по основата на фондацията включва изпълнението на няколко основни задачи:
- усилване;
- образуване на специален кофраж;
- подреждане на висококачествена хидроизолация;
- запълване на основата с бетон.



В сравнение с фундамента на винтовете, основата на лентата се счита за най-добрата възможност за монтаж на конструкции с изграждане на сутерен, сутерен и подземен етаж. Но при условие на puchinistogo почвата, този подход може да доведе до доста сериозни финансови и разходи за труд.

Препоръчва се да се образува основа на лента на суха основа, която набъбва значително по-малко активно. Не би било рентабилно да има вариант с леене на основата на лентата на по-голяма дълбочина. В случая на малки къщи, гаражи, бани, тази основа трябва да се счита за най-оптималната опция.

Като се има предвид факта, че приблизително една трета от общите разходи за строителни работи се изразходват за работата, за да формират основата за бъдещото строителство, е изключително важно да се разбере правилно въпросът за образуването на основата на лентата предварително. Необходимо е също така да се извърши предварително проучване на почвата, за да се измери дълбочината на действителното замразяване, за да се разбере дали такава основа е подходяща за това място като цяло. Важно е да разберете, че е много трудно да коригирате грешките, направени в тази работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Ние изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръцеНие изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръце
Какъв вид фундамент е по-надежден в строителството върху почвата на подпочвените слоеве?Какъв вид фундамент е по-надежден в строителството върху почвата на подпочвените слоеве?
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Монолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен подМонолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен под
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Основаване на къщатаОсноваване на къщата
» » Изграждане на основата на лентата
© 2021 BggeHat.com