Изграждане на мазе в частна къща

Изграждане на мазе в частна къща

Препоръчително е да се построи сутерен в жилищна сграда, разположена на суха земя. Когато основата на лентата и мазета тавани, че решението е обосновано не само от конструктивна страна, но също така и икономически: допълнителните разходи, които са пряко свързани с подреждането на мазето, за да намалеят с 3-5 пъти.

Изграждане на сутерен

При изграждането на сутерен е препоръчително да се вземе предвид факта, че средната височина от 2 м е достатъчна за помещение за поддръжка, както и за монтаж на отоплителен котел.

Стените на мазето. Обикновено избите са свързани директно с основата на панделката, а таванът е с припокриване на мазето. Дебелината на стените трябва да бъде такава, че да издържа на страничното натоварване на земята. В сухите почви, стените на сутерените се правят по правило от камък, тухла, бетон и стоманобетон. В мокри почви - често от монолитен бетон.

Затопляне на стените на сутерена. Затоплянето на избите може да бъде разширена глина, минерална вата, както и различни видове пяна. Затоплянето може да се извърши по различни начини, но най-добре е изолационният слой да е навън.



Хидроизолация на сутерен. В сухо състояние за хидроизолация е достатъчно да покриете стените с горещ битум два пъти. Но вече във влажни почви е необходимо покриването на стените на сутерена с рубероид или с полиетиленово фолио.

Вентилация. Чистият въздух поддържа по-добре храната. За тази цел по целия периметър на комина трябва да се монтират прозорци, през които помещението да се вентилира. Но най-добрият вариант е да се осигури вентилация на мазето чрез специални вентилационни канали, които отиват на покрива.

Етаж и таван. Podmurok под пода в местата, които са на сухи почви често са изработени от трошен камък, чакъл или трохи тухла и фрагменти, които се побират на земята и се трамбова. На влажна почва, за да се предотврати повишаването на капилярната вода, хидроизолация podmurok поставен върху слой от глина или чакъл, която е импрегнирана с битум. Покриването на пода в мазето може да послужи на всеки материал: бетон, дърво и т.н.

изба

В някои случаи, под пода, можете да организирате изба, изчислена да съхранява запасите от продукти. За разлика от мазето, стените му може да не са свързани с основата на къщата. Най-добрата форма на мазето е кръгла.

Е, ако се интересувате от изграждането на къщи от бар - посетете сайта oooteremok.ru. Само там ще намерите всичко, от което се нуждаете, за да помогнете на професионалистите да построят къщи от бара.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сутерен в частна къща със собствени ръцеСутерен в частна къща със собствени ръце
Как да направите тавана в мазето нюансите на инсталациятаКак да направите тавана в мазето нюансите на инсталацията
Как да построите къщи с приземен етаж?Как да построите къщи с приземен етаж?
Ние изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръцеНие изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръце
Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
Избираме тухла за мазето на фондациятаИзбираме тухла за мазето на фондацията
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
» » Изграждане на мазе в частна къща
© 2021 BggeHat.com