Хидроизолация на мазета

Кой извършва хидроизолация работа за опазване на подземните води в сутерена на къщата е често срещана практика, която често се прави от повечето жители на домове. За сега, мазета се използват не само за съхраняване на различни ненужни неща в момента, но също така и за създаване на различни видове бизнес.

Офиси, кафенета и други видове обекти често са оправдани в мазета, така че хидроизолацията в мазето се превръща в честа задача, която много собственици на мазета се опитват да решат с помощта на квалифицирани специалисти.

Но понякога някои занаятчии се опитват да извършват хидроизолационна работа със собствените си ръце, разчитайки на някои от наличните им познания. Сега можете да закупите всички необходими хидроизолационни материали в специализирани магазини не само за външна хидроизолация на сгради, които се строят само. Но и за извършване на вътрешни хидроизолационни работи в сгради, които са били активно използвани за дълго време. Тези видове хидроизолационни материали имат значителни разлики.



За външна хидроизолация е необходимо да се използват рулонни покрития, както и материали от битумен тип, създадени на базата на цимент. Но за осъществяване на вътрешната хидроизолация, ще са необходими не само материали, в които основата е цимент, но и наличието в тях на добра адхезия на тухлени или бетонни конструкции от лагерния тип. Ако външността на конструкцията не е възможно за извършване на хидроизолационни работи, тогава в този случай се извършва вътрешна хидроизолация. Но ако е възможно да се извърши външна хидроизолация, тогава не го пренебрегвайте, защото е в състояние да го предпази от подпочвените води.

Хидроизолацията от външната страна започва със замазка на стената, ако има локви постоянно близо до мазето, по-добре е да се направи хидроизолация. Ако наличието на локви не е постоянно, а след това с помощта на мастика, за да поставите върху външната стена на мазето ruberoid, можете да използвате и водоустойчив. В случай на наличие на издигната маса за подпочвените води е желателно допълнително да се създаде затягаща стена с помощта на тухлен материал от външната страна на мазето. След това основата трябва да се капе и допълнително да се създаде отклонение с ъгъл на наклона 45 градуса.

Когато се извършват външните хидроизолационни работи, е възможно да се пристъпи към хидроизолация в сградата. Ако мазилката на стените на мазето не е включена в плановете, тогава стените трябва да бъдат третирани с грунд, а след това да се приложи един слой от хидроизолацията тип на мазилката. След това, използвайки битуминозен материал, стените са водоустойчиви. На пода се нанася слой мастик, след като се изсуши, като се използва цилиндричен битуминозен материал, хидроизолацията на пода се извършва директно. След това хидроизолационният филм се утаява отгоре и се полага армировката, след което подът се излива върху бетоновата смес. Ако има самочувствие, е възможно да се извършат всички тези хидроизолационни работи без участието на специалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолационни материали за подови настилкиХидроизолационни материали за подови настилки
Хидроизолацията на мазето от вътрешността на подземните води ще забрави за влажността завинаги!Хидроизолацията на мазето от вътрешността на подземните води ще забрави за влажността завинаги!
Подова хидроизолация на подовеПодова хидроизолация на подове
Сутерен в частна къща със собствени ръцеСутерен в частна къща със собствени ръце
Хидроизолация на пода със собствените си ръцеХидроизолация на пода със собствените си ръце
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Хидроизолационни материали за подове и техните сортовеХидроизолационни материали за подове и техните сортове
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
» » Хидроизолация на мазета
© 2021 BggeHat.com