Избираме тухла за мазето на фондацията

Всяка сграда се издига постепенно. Етап след сценичните строители се движат по-нагоре и по-високи, като се започне от полагането на основите и завършва изграждането на покрива на къщата, външната й декорация и т.н.

Основа за зидария, изработена от обикновена червена тухла

Основа за зидария, изработена от обикновена червена тухла

Тъй като основата е построена, къщата започва, но в тази статия ще се съсредоточим върху една и съща важна част от фондацията, ще ви разкажем за смолата. По-специално за сутерена на тухла.

Характеристики на socle на частната къща

Когато сме изправени пред задачата да построим къща, трябва да мислим не само за това какво означава да събере строителството на основата й, но и за основата на къщата.

Основата на къщата е част от стената, която е разположена между конструкциите на мазето и носещите стени на стаите. Плотът може да бъде частично погребан. Горната му част винаги излиза над земята около метър и половина.

Стандартният плинт е изработен от бетон. Това всъщност е продължение на фондацията. Въпреки това, основата е издигната изключително от бетон, но основата не винаги е. Понякога е разумно да се построи сутерен, изработен от тухли.

тухла основата е по-лесна за изграждане със собствените си ръце. Изграждането ще отнеме същата сума, ако не и по-малко време. И резултатът определено ще ви хареса.

Тухлените части на основата също дават няколко предимства. Трябва да се разбере, че в допълнение към мазето, къщата, най-вероятно ще има мазе. Алтернативен сутерен е мазето. Да се ​​направи мазе в присъствието на правилно подбрани фондация е съвсем проста.

Сутеренето на тухли, както показва практиката, е по-топло от стените на мазето. Размерът на тухленото полагане на основата рядко надвишава размера на бетонната стена, докато разликата в топлопроводимостта е доста впечатляваща.

Тухла има по-добра топлопроводимост, по-лесно е да се довърши и затопли. По-лесно и по-бързо е да се инсталира хидроизолация. Ето защо използването на основа от тухли би било разумно решение.

Влияние на външни фактори

Имайки предвид тухлената основа на къщата, трябва да разгледате и предизвикателствата, пред които е изправена.

Защо мнозина смятат, че близо до земята и директно в нея е по-добре да се изградят конкретни структури? Тъй като бетонът не е подложен на силно влияние на външни влияния.

Влага, микроби, мухъл, влага, химически неподходящ състав на почвата, за бетон от всички тези фактори, няма много вреда. Хидроизолация, ако е необходимо, а след това елементарна, за пълна защита, е достатъчно да се използват и най-простите защитни филми.

С тухла ситуацията е различна. За разлика от бетона, той е много по-изложен на външни фактори и атмосферни влияния.

Мазета е завършена с тухли от клинкер

Мазета е завършена с тухли от клинкер

От основните опасни тенденции отбелязваме:

  • излишна влага и влага;
  • замразяване;
  • топлинни характеристики.

Най-важното е влагата. Тухли, ако не се внедри своята висококачествена хидроизолация, рано или късно контактът с влагата ще започне да се разпада. Първо, няма реакция към водата, но постепенно състава на тухла получава влага. Ден след ден подкопава структурата му на молекулярно ниво, което прави материала мек и еластичен.

В един момент тухлите на основата ще се срутят под натиск или ще се превърнат в нещо невъзможно.

Също така, влагата и постоянната влага предизвикват появата на еднакво опасен враг, дори и двама. Речта, разбира се, е за плесени и гъбички. Където има влага и органична материя, там съществува риск от плесени. Тестът е опасен не само чрез намаляване на здравината на строителния материал и следователно на цялата къща. Той оказва също негативно влияние върху въздуха в къщата, който уврежда пряко здравето на дадено лице.

Не по-малко сериозен враг е зимата. Повърхността на всяка къща е изложена на студена температура веднъж годишно. Стените на мазето не са изключение. Всеки материал, ако е произведен от отговорния производител, има в списъка с характеристиките си елемент, отговорен за устойчивостта на замръзване на материала и броя на неговите цикли на размразяване.

Един цикъл - се състои в пълното замразяване на тухла и след това в размразяването му. По правило една зима отнема един или два цикъла. Колкото повече цикли са посочени в характеристиките, толкова по-зимата тухла на основата може да оцелее, толкова по-рядко ще има нужда от ремонт.

Няма да разширим значително температурните характеристики. За всички е ясно, че колкото по-топла е туната, толкова по-добре. Препоръчително е да изберете най-топлата проба, просто защото в крайна сметка ще можете да спестите от външна изолация.

В допълнение добре добре изолирана основа за зимата може и да не замръзне, поради което нейните цикли на обезкрежаване няма да бъдат консумирани.

Избор на тухли



Сега, след като сме измислили всички основни свойства и изисквания за тухли, можем да спрем на конкретни опции и да изберем най-подходящия вариант.

В мрежата има много въпроси за това кой е по-добре да изберем материал, който да оформя качествен сок.

Можете да отговорите на този въпрос само след оценка на всички налични опции. Единственият начин наистина да разберете кой вариант е по-добър в общи термини и кой от тях ще ви хареса конкретно.

При изграждането на стените на комина е разумно да се използва тухла:

  1. Обичайният червен изгоря.
  2. Киселина.
  3. Силикат.
  4. Клинкер.

Нека разгледаме всяка извадка, нейните свойства, възможности при прилагане от ръцете и т.н.

Червена тухла

Червената сграда се използва почти навсякъде. Неговият размер, форма и цвят са известни на всички.

Червената тухла се използва почти навсякъде. С негова помощ се извършват ремонтни дейности и изграждане на сгради, изграждане на стени и комин.

Силикатни тухли в различни варианти

Силикатни тухли в различни варианти

Посило, ако ще го изложите със собствените си ръце от този материал, препоръчително е да поставите здрава тухла. Тя е по-силна от кухи проби, влагата не е толкова ужасна за нея, а поправката е по-рядко. Размерът му е практически Идеален за изграждане на база в два реда.

За съжаление тухлата е изложена на влага. Той се нуждае от висококачествена хидроизолация. и водоустойчива капачка трябва да бъдат направени както външни, така и вътрешни. Цикли от размразяването също ще издържат по-малко и наистина по-малко по-слаби от конкурентите си.

Неговите предимства са наличност, лекота, унифициран размер, лесна работа, обичайни потребителски навици, производствена скорост.

Киселинно устойчива тухла

Киселинно устойчивата проба се прави изключително твърдо. Неговите характеристики са наистина впечатляващи.

Материалът е много устойчив, способен да издържи натиск, както от леки сгради, така и от огромни многоетажни сгради. Можете да направите нещо от него.

Киселинно устойчивата тухла почти не абсорбира влагата и не реагира на влагата. Следователно той не се нуждае от пълна хидроизолация. Той е достатъчно топлоустойчив, много издръжлив и надежден.

Размерът на един продукт е идентичен с размера на стандартните проби. Реморът на конструкции от киселиноустойчиви блокове е много рядко необходим. И ако е необходимо, той намалява до банално укрепване на зидария хоросан.

От минусите не забелязваме най-добрата топлопроводимост и доста висока цена за продуктите.

Изборът на най-добрата тухла за изграждането на вилата (видео)

Варовик тухла

Използването на тухли от силициев двуокис в конструкцията на ходилото е напълно оправдано. Свойствата на силикатния материал са по-добри от тези на обикновена червена тухла.

В силикатните тухли, силата е по-висока, е издръжлива, преживява повече цикли на размразяване. За силикатна основа също изисква хидроизолация (в противен случай бързо трябва да го ремонтирана, със скъпи за ремонт), но само основата, състояща се от един слой.

Останалите свойства на силикатния материал и неговите размери са идентични със стандартните. От него можете да направите няколко половини, защото тухла лесно се разделя на части със собствените си ръце.

Клинкер тухла

Ако искате да направите издръжлива стенна стена с отлични визуални характеристики със собствените си ръце, тогава най-добре е да го направите с клинкер тухла.

Clinker тухла се различава от обичайното, защото в действителност - то е по-сложен материал. Строителите се опитват да очертаят външната част на стената. Не се нуждае от хидроизолация или редовни ремонти.

Кланкерната глина става почти водоустойчива при изстрелване. Ремонт на клинкер след най-малко двадесет години работа - рядък случай. Най-често тя може да издържи най-малко 50 години трудово време, без да образува нито една пукнатина.

Тя има само едно минус, но значимо - това е много скъпо. Ето защо, ако вие се страхувате от външната хидроизолация, довършителни работи, и вероятно структурни ремонти, но не се плаша от високото строителство цена - изберете клинкер. В противен случай обръщайте внимание на по-достъпни решения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръцеНие изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръце
Как и защо е необходимо да се затопли основата на частна къща?Как и защо е необходимо да се затопли основата на частна къща?
Изберете тухла за завършване на вилата на къщата, сравнявайки различните опцииИзберете тухла за завършване на вилата на къщата, сравнявайки различните опции
Защо имаме нужда и как да изградим основата за фондацията?Защо имаме нужда и как да изградим основата за фондацията?
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Фондация UshpФондация Ushp
Как да запълним основите на всяка сградаКак да запълним основите на всяка сграда
Основаване на къщатаОсноваване на къщата
» » Избираме тухла за мазето на фондацията
© 2021 BggeHat.com