Изберете тухла за завършване на вилата на къщата, сравнявайки различните опции

Има много опции за облицовката на основата. Един от важните моменти в този процес е комбинацията от избрания камък или плочки с декорацията на сградата. Работата винаги започва с подготовката на повърхността. За да направите това, използвайте специален разтвор за мазилка, поставете хидроизолационен и топлоизолационен материал. Най-често за завършване изберете тухла. Това е бързо и лесно да се работи. На пазара този строителен материал е заслужено популярен поради ниската си цена и технически характеристики.

Каква е целта на лицето: каква е неговата роля?

Плотът трябва да бъде направен много здраво и трайно, цялата точка е, че пада върху същото товар, както върху основата. Но той е принуден да работи в най-неблагоприятните условия. При дъжд, дори ако има защитна стрехичка, сляпо и преливник, основата ще бъде покрита с влага. При наклонени душове по повърхността на конструкцията все още падат пръски от вода. През зимата снегът може да докосне и в крайна сметка да повреди строителния материал. Височината на снежната покривка е пряко свързана с климатичния пояс.

Например в южната част на Урал е около 1 метър. И снежният товар трябва да се вземе предвид и в извън сезона. По това време размразяването и замръзванията се заменят помежду си, в резултат на което повърхността замръзва и замръзва. Не можете да намалите теглото на сградата и полезния товар, който се създава от наличието на домакински уреди, мебели, наематели.

Сравнение на основните типове материали за зидария

За да решите как да подрежете основата на къщата със собствените си ръце, трябва да анализирате плюсовете и минусите на материалите. Един от най-популярните се счита за тухла.

При доста висока якост тя е с еднакъв размер. Това значително намалява сложността на работата. Материалите, използвани при производството на тухли, са екологосъобразни и това гарантира, че те не вредят на човека. Устойчивостта на влага значително удължава живота на цялата сграда.

Изборът на тухли за довършителни работи е препоръчително да спазвате следните параметри:

  • сила;
  • продължителност на експлоатация;
  • естетични свойства.

Необходимо е да се вземат предвид такива показатели като устойчивост на замръзване и влага. С други думи, избраният материал трябва да издържа на всички мощни натоварвания и въздействието на атмосферните явления.

За зидарията се използват следните видове тухли:

KlinkerНай-издръжлив от всички съществуващи. Тя добре възприема натоварването при компресията, не е необходимо допълнително да се подрязва и абсолютно не се поддава на вода. За да се третира основата, често се използват плочки от клинкер. Но този продукт има един съществен недостатък - висока цена.
пръстенТой е класифициран по марката 150-250. Тези тухли могат да носят до 100 цикъла на замръзване. Цената е приемлива за повечето потребители. Сериозен минус на този материал е неговият непредставен вид, причинява необходимостта от допълнителни довършителни работи.
керамиченКерамичните продукти имат ниски параметри от гледна точка на якост и цветова скала, но използването им не изисква допълнителни довършителни работи. Керамичните тухли се предлагат в различни дизайни - пълни, кухи и други. Използването на кухи продукти може значително да намали натоварването на основата при завършване на основата на къщата.
газобетонПоради наличието на пори има ниско тегло, това води до намаляване на теглото на обвивката. Подобно на тухличките от керамика, няма нужда от допълнително облицоване. Някои производители го произвеждат под формата на широкоформатни блокове. Но, като керамика, това е доста скъпо.
Сухи и сухи тухлиПанелите, направени с тази технология, са подобни на керамиката. Но основната разлика е, че те не са изгорени. В резултат на това тези тухли са с ниска устойчивост на замръзване, приятна външност и ниска цена. Те се използват в тези климатични места, където няма температурни разлики.

Опитът в изграждането на комин сочи, че на територията на нашата страна най-доброто решение е да се използва глинеста тухла, която по-късно ще бъде покрита с сайдинг или гипс.



Понякога облицовката може да бъде направена от естествен или изкуствен камък. Най-често за тази употреба морска или речна версия, мрамор, пясъчник и варовик. Естествени ползи от неговите естествени свойства: устойчивост на температурни промени, трайност, екологичност.

Тънкостта на довършителните работи: 5 основни етапа

Общата последователност от работи по облицовка е както следва:

  • подготовка на повърхността;
  • мазилка върху армировъчната мрежа;
  • полагане на хидроизолация и топлоизолация;
  • работа с тухли;
  • инсталиране на отлив.

Завършващата стена може да бъде изравнена с основната стена, да излиза извън стената на сградата или да пада на нивото си. Една от опциите предполага, че ще се използват анкерни връзки. С други думи, единият край на котвата ще бъде закрепен в основната стена, а другата - в облицовъчния материал (в шевовете, образувани при полагане на тухли). За да се осигури надеждна замазка, препоръчително е да се прилагат от 4 до 6 чифта на 1 кв. М. м.

Монтирането на вилата на специалистите по къщи започва, когато цялата сграда вече е напълно издигната и изолирана. Трябва да се отбележи, че топлоизолационният слой ще изпъкне с 2-3 cm или повече. Ако неговата ширина не е достатъчна, така че базовата част да изпъкне, тя може да бъде увеличена с помощта на обикновена циментова замазка.

Не забравяйте, че облицовката се извършва на разстояние от топлоизолационния материал (няколко сантиметра), така че да се предвиди микровряне между нагревателя и облицовката.

Това няма да позволи натрупването на влага във вътрешното пространство и да унищожи структурата на стената. Когато се извърши първият ред зидария, е необходимо да се оставят ставите свободни от циментова замазка (3-5 броя), за да се предпази от натрупване на влага вътре.

Коя тухла не се препоръчва?

Многогодишни строителни практики показват, че използването на силикатни тухли и бетонни блокове е неприемливо за окончателното завършване на смолата отвън. Въпросът е, че тези материали са много хигроскопични.

Силикатът абсорбира добре влагата и това причинява разрушаването му. Температурните промени също имат отрицателен ефект върху структурата на тухла. Това е въпрос на роса, която се натрупва на повърхността и постепенно се абсорбира. Под действието на скокове то тогава ще замръзне, след това ще се размрази, като по този начин ще унищожи стената. Всичко това ще доведе до факта, че в много кратко време (около две години) ще трябва да извърши основен ремонт на смолата или да я разпространи отново.

И какви са неприятните последици от разрушаването на облицовката? Тъй като основата е деформирана, фондацията ще започне да се издига и в крайна сметка ще доведе до срутване на ъглите на сградата. Ето защо, когато купувате материала, избягвайте силикатни тухли и бетонни блокове, дори ако тяхната твърдост е много по-висока.

Надяваме се, че успяхме да подчертаем избраната тема! Пожелаваме късмет в извършването на строителните работи на сайта!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да се изгради основата на къща под камък?Как правилно да се изгради основата на къща под камък?
Цената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадатаЦената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадата
Основата на къщатаОсновата на къщата
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Как да се мазилка тухлени стениКак да се мазилка тухлени стени
Как да поставим стенаКак да поставим стена
Характеристики на венецианска мазилкаХарактеристики на венецианска мазилка
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Варианти за завършване на балкониВарианти за завършване на балкони
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
» » Изберете тухла за завършване на вилата на къщата, сравнявайки различните опции
© 2021 BggeHat.com