Как да завършим къщата с сайдинг?

Когато е необходимо да се облече основата на конструкцията (извън сутеренната част) под тухла, камък или някакъв вид дървен материал (например шиндли или дъски), освен красотата, това е също полезно. Това създава допълнителен слой, който може да бъде определен, за да защити основата и слепи зоната от унищожаване.

Фондация за сайдинг

Фондация за сайдинг

Най-добре е този подходящ сайдинг за основата, която е симулираща естествени материали под формата на панели за довършване на основата на къщата, облицовката, която лесно се прави дори със собствените си ръце.

Методи на довършителни работи

Решете как да отрежете основата на къщата отвън, можете да изберете една от опциите по-долу:

  • облицовка на мазето с пластмасови панели;
  • фундаментни плочки;
  • подови настилки;
  • завършване с естествен камък;
  • направете основата под облицовъчната тухла.

Обвивката е особено важна при конструирането на дизайна на винта. Когато основата на винта е инсталирана, по правило съществува необходимост от обшивка, за да се затварят пукнатините, които са възникнали между структурата и повърхността на почвата.

При завършване на основата на винтовете се предпочитат облицовката на мазето с пластмасови панели, тъй като може лесно да се направи ръчно, като се има предвид възможната кривина, която може да бъде дадена от слепия участък.

С лице към основите на дървена къща ще му се даде добър външен вид и допълнителен слой защита. Също така, облицовката ще осигури добра защита на фитингите си без нанасяне на допълнителен слой бетон.

Други видове бетонни и подсилващи бетонни основи също трябва да бъдат облицовани навън, когато основата трябва да бъде защитена от подпочвените води и от разрушаването им от външни сили. Слепналиците също се нуждаят от това.

Най-оптималният вариант, който е евтин, може да бъде завършването на основата на къщата с сайдинг под камък или тухла. Винил материал, използван при производството на сайдинг за основа на къщата, не изисква допълнително боядисване и покриване на шевове.

С течение на времето материалът не се пропуква и не променя физическите му свойства, което ви позволява успешно да избегнете унищожаването на цялата база на сградата. В този случай не се изисква защитен слой от бетон за армиране в основата или други материали за изравняване на повърхността, тъй като преди облицовката на фундаментната обшивка се извършва друг вид подготвителна работа.

Изправени пред сайдинг

Завършването на сайдинг със собствените си ръце се счита за най-удобно в работата и универсално приложение. Сайдинг е панел, използван за довършителни основи на къщата, които са изработени от PVC с повишена якост и дебелина.

Стандартен размер на панела:

  • ширина - 447 мм;
  • дължина - 1165 мм;
  • дебелина - 20 мм.

В дизайна външният вид на сайдинга имитира различни естествени материали - от мрамор до дърво. Дори и да е близо до основата на къща сайдинг, е трудно да се определи, без подслушване кой материал е бил използван - изкуствени или естествени.

Освен декоративните функции, сайдингът със собствени ръце ви позволява да не налагате допълнителен слой от бетон, за да защитите армировката върху вертикалната повърхност на основата. Добре защитени, така подрязани. Финалната сайдинг на основата на дървената конструкция му дава, освен допълнителна защита, и солиден и издръжлив външен вид.

За да се направи сайдингът на основата, сайдинг от себе си е съвсем проста: панелите се закрепват заедно с помощта на заключващи стави, което дава силна фиксация на всички елементи. Главната инсталация се осъществява върху поддържаща метална рамка, изработена от UD профил (разстоянието между рамковите стелажи съответства на ширината на панела).

Изправянето на основата с сайдинг започва с монтажа на ъглови елементи и стартовия профил, след което панелите се сглобяват от ляво на дясно, започвайки от ъгъла с постепенно увеличаване на височината на облицовката.



Сайдингът за основата не изисква специална грижа - достатъчно е периодично да се избърсват панелите с препарати и да се изплакнат с вода от маркуч. И необходимостта от ремонт ще отсъства най-малко от 20 години.

Етапи и нюанси на работа (видео)

Тухлена облицовка

Ако направите облицовката с тухли, особено като вършите работата със собствените си ръце, трябва да обърнете внимание на факта, че това е доста труден процес. Когато избирате кой материал е по-добър, когато се обръщате към основата на къща или дървена рамка с тухли, се считат за няколко от видовете:

  • нормално (високо качество);
  • силикат;
  • изправена;

Това покритие е подходящо не само за лента, но и за винт, както и за основа на пилоти. Мазето на сградата (включително и дървената) след това ще има солиден външен вид с подчертани геометрични форми. Освен това може да се използва същият материал, като се замени с слой от бетон, за да се защити армировката и при завършване на слепи зоната.

Облицовани с камък

Кандидатстване с лице камък за основа, трябва да се отбележи, че това е най-скъпият вариант за завършване на основата и слепи площ на сградата. Особено увеличение на цените, когато камъкът е мрамор, камък малко по-евтин цена от гранит, а камъка от пясъчник или варовик е много разумна цена, и изкуствен камък е най-евтиното място.

Фондация сайдинг

Фондация сайдинг

За някои неудобства води и факта, че камъкът:

  • тежки;
  • скъп;
  • когато се работи с камък, се изискват високи професионални умения (собствените им ръце не могат да бъдат изпълнявани от всички);
  • преди полагането изисква допълнителни разходи за носещата рамка, която е слой от бетон и армировка;

Положението с основната каменна облицовка е леко подобрено от такива естествени материали като пясъчник и варовик, както и неестествен (изкуствено изработен) камък. Те могат да бъдат използвани за украсяване на слепи зоната.

Инсталационната работа с камъка се извършва чрез залепване със специален адхезивен разтвор върху подготвената повърхност на мазето на сградата. Такава повърхност може да бъде малък слой от бетон, за да се защити армировката, която е внимателно изравнена и импрегнирана с грунда емулсия.

Разпределяйки плочките на повърхността на основата, е необходимо да оставите между всеки каменен пропуск - 5-6 mm за малки и 10-20 mm за големи. При работа с изкуствен камък, който има пореста структура, повърхността му трябва да се третира с водоотблъскващ материал, което ще намали абсорбцията на влагата и ще повиши устойчивостта към различни замърсители.

Облицовка с плочки

За облицовка на фундаментните плочки се използват няколко от видовете:

  • бетон;
  • керамичен;
  • клинкер;
  • камък (мрамор, гранит, пясъчник или варовик);
  • полимерен пясък;
  • на базата на смоли.
Сайдинг за основа под камък

Сайдинг за основа под камък

Използвайте плочки за облицовка на основата на къщата - един от най-приемливите възможности за работа, които можете да направите сами. Материалът може да бъде евтин, но висококачествен, който лесно може да се справи с такава функция, че защитата на основата и слепи зоната на конструкцията от унищожаване. Ето защо, придобиване на плочки, на първо място е необходимо да се обърне внимание на нейния коефициент на устойчивост на влага.

Ако в основата на сградата има защитен слой за арматура за бетон в основата, на плочката за облицовка на фондацията може да се полага директно върху нея, без никаква допълнителна работа (отпечатване метални мрежи, създаване на грапава повърхност и т.н.)

Сред най-атрактивните възможности за довършителни мазето у дома със собствените си ръце в съотношението качество-цена са наскоро се появи на пазара полимер-плочка (имитация тухлата или назъбен камък) и смолата (имитира клинкер тухла или пясъчник).

Предимството пред останалите е в ниското тегло и пластичност, което улеснява увеличаването с твоите ръце на привлекателността на външния вид не само на тухли, но и на дървената сграда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завършване на socle на селската къща, както и какво?Завършване на socle на селската къща, както и какво?
Завършване на капачката на преглед на технологиите с винтови пилотиЗавършване на капачката на преглед на технологиите с винтови пилоти
Изберете тухла за завършване на вилата на къщата, сравнявайки различните опцииИзберете тухла за завършване на вилата на къщата, сравнявайки различните опции
Как правилно да се изгради основата на къща под камък?Как правилно да се изгради основата на къща под камък?
Socket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадатаSocket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадата
Разглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартниРазглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартни
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Видове метални сайдингВидове метални сайдинг
За винил сайдингЗа винил сайдинг
Характеристики на монтажа на сайдинг сайдингХарактеристики на монтажа на сайдинг сайдинг
» » Как да завършим къщата с сайдинг?
© 2021 BggeHat.com