Разглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартни

Разглеждаме размера на облицовъчните тухли - стандартни и нестандартни 1Когато конструирате къщи, често трябва да използвате облицовка. Това е свързано както с технически, така и с естетически моменти на строителството. На първо място, тухлена фасада

служи за украса на къщата, за да подобри външния си вид. Формата и видовете тухли, които се използват за фасадите, са различни. Размер на облицовъчната тухла (стандартно):

  • 250 х 120 х 65 мм за единичен камък;
  • 250 x 120 x 88 мм за една и половина, сгъстени тухли;
  • 250 х 120 х 138 мм - за двойно.

За къщи, които са напълно изработени от блокове за пълнене на блокове, е необходим и друг декоративен слой. От гледна точка на строителната технология, то също е топлинни стени поради въздушна възглавница и тухлена зидария.

Фабриките за производство на тухли обикновено имат в асортимента си този размер на фасадния камък. Размерите са възникнали не по някаква причина. Както във всяка наука, в строителството всеки стандарт има основа: това са изчисления и практическа база. Изчисленията показват, че този размер на облицовъчната тухла - стандартната - ви позволява да оформяте идеалния куб.

При изграждането на стена тухлите се полагат, редуващи се напречно и надлъжно. Тухличките със стандартен размер осигуряват максимална устойчивост на пукнатини и повишена здравина на стените.

Също така важно е теглото на тухла. За ефективна работа, строителят трябва да вземе бара с една ръка и да го пази върху теглото. Стандартът ще го направи. Дължината на дланта на ръката си е достатъчно, за да може да обвие ширината на тухла, а теглото му: 3,5-5 кг, това дава възможност за кратко време да държи камък в тегло.

Разглеждаме размера на облицовъчните тухли - стандартни и нестандартни 2

Изграждане на тухли от нестандартен размер

При някои проекти е необходимо да се използва друг размер камък за довършване на фасадата. Това важи за декоративни материали. Размерите на такъв камък може да се различават от стандартните, но в същото време пропорциите и проектният обем съответстват на нормите на конструкцията. Например, тухла с ръчно формоване, направена за стари камъни, може да бъде по-дълга и вече със стандартен размер.

Към нестандартните размери е и довършителна тухла с неправилна форма, в която външната страна е направена от имитация на естествен камък. Тухла за фасадна декорация от внесената продукция (Холандия, Германия) може да има нестандартен размер.

При закупуване на всякакъв вид тухла, не забравяйте да обърнете внимание на изчисляването на броя барове на квадратен метър зидария. Производителите винаги посочват колко се изразходва този тип камък на квадратен метър от завършената стена, като се вземат предвид циментовите фуги.



Разглеждаме размера на облицовъчните тухли - стандартни и нестандартни 3

Видове облицовъчни тухли

Да започнем с най-евтината - силикатна тухла. Силикатни тухли е свързан с бяло, но сега, благодарение на технологията на строителство, производителите произвеждат широка гама от варовик тухли с различни цветове.

Размерът на облицовъчните тухли: стандарт - може да бъде единичен, двоен и един и половина. Този вид довършителни камъни ще бъдат по-достъпни, но по-малко практични. Не може да се използва за стени, които граничат с вода или са изложени на влага. Това пряко ще засегне трайността на стените: постоянна влага води до разрушаване на силикатната тухла. Друг недостатък е тежестта, защото облицовката на такава тухла е тежка.

Клинкер тухла. Има високи характеристики: устойчива на ниски температури, идеално запазва топлината, създава добра шумоизолация. Този тип тухла може да бъде с различни цветове, може да бъде гланц или мат. За украса на къщи, прозоречни отвори, арки, този тип тухла е идеален.

Разглеждаме размера на облицовъчните тухли - стандартни и нестандартни 4

Керамични облицовъчни тухли. Лесно е да се разпознае, защото по правило има червеникав цвят. Съставът на тухла е глина, която му придава характерен топъл кафеникаво-червен цвят.

Клей осигурява екологичната съвместимост на този вид строителни материали: то се запазва топло през зимата и позволява на въздуха, който е важен за топлия сезон. Керамичната тухла е издръжлива и издържа на всякакви естествени режими, обслужва много дълго време.

Хиперпресолена тухла. Основата за направата на този вид тухли е варовикова трохица. Благодарение на добавянето на железен оксид, тухла получава разнообразие от интересни красиви цветове. Цветът е стабилен и не се променя в продължение на много години. Този тип издръжлив, реагира добре на сезона, но при използване на хипер-пресовани тухли трябва да се направи допълнително хидро и звукоизолация.

Разглеждаме размера на облицовъчните тухли - стандартни и нестандартни 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Цената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадатаЦената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадата
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Цената на тухли за куб с материали и без изграждане на къщаЦената на тухли за куб с материали и без изграждане на къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Тухлена къщаТухлена къща
Как да изчислим потреблението на тухли за зидарияКак да изчислим потреблението на тухли за зидария
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
» » Разглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартни
© 2021 BggeHat.com