Как да изчислим потреблението на тухли за зидария

Дори независимо изчисление на потреблението на тухли върху зидарията ще се избегнат допълнителни разходи за време и пари в строителния процес.

Тухлена зидария

Преди да започнете строителството, първо трябва да изчислите необходимия материал.

Този етап прави възможно правилното определяне на размера на обекта за съхранение на тухлени блокове, намаляване на разходите за покупка и транспорт, предотвратяване на престой и просто спасяване на нервите. Трябва да се има предвид, че точното количество строителни материали е малко вероятно да бъде изчислено с точност до 1 бр.

Измама лист за изчисляване на тухлена зидария

Първата стъпка е да се определи вида на зидарията, която ще се използва. Дебелината на носещите стени може да бъде от 1 до 2,5 тухли (със стъпка от 0,5 тухли), дебелината на стените - от 0,5 до 1 тухла.

Следващият етап е изчисляването на тяхната площ. Височината на цялата сграда се умножава по периметъра, а площите на преградите се изчисляват поотделно, а конструкцията се прилага от друга зидария. Трябва да има няколко резултата:

  • площта на външните стени;
  • площта на дяловете.
Таблица изчисление на тухлена зидария

Таблица изчисление на тухлена зидария.

Ако облицовъчната стена се използва за изграждане на външни стени, тогава площта на облицовката се определя допълнително за изчисляване на нейния брой: периметърът се умножава по височина.

След това се изчисляват площите на отворите на прозорците и вратите и получените резултати се изваждат от резултатите от предишни изчисления. Получените разлики са изискваните експоненти.



Едновременно с това се решава въпросът за избора на вида изкуствен камък: силикат, керамика, клинкер и др.

Стандарти за размерите на тухлени блокове, мм:

  • единичен - 250 × 120 × 65;
  • един и половина - 250 × 120 × 88;
  • двойно - 250 × 120 × 138.

Определете точното количество изкуствен камък, който се изисква за монтаж, стените ще помогнат на таблицата мамят лист (вижте таблицата).

Трябва да се има предвид, че някои фабрики произвеждат продукти от други размери въз основа на техническите условия на тяхното оборудване.

В този случай можете да използвате услугите на професионалисти или да определите необходимия брой блокове на 1 кв. М чрез експериментиране - за да добавите макетното оформление. Резултатът се умножава по 0,8, за да се вземе предвид височината на фугата.

Полученият брой за всички варианти се умножава по коефициент 0,1 за конвенционалните тухли, 0,5 за големи блокове, освен ако няма отделни препоръки на производителя. Това е необходимия запас от строителни материали за битка, непредвидени разходи.

Придобиването на тухли от една партида гарантира, че няма никакви несъответствия в параметрите на якост и нюансите на цвета, което е от голямо значение за качествените и естетическите характеристики на зидарията. Освен това, когато купувате големи количества строителни материали, много компании предлагат значителни отстъпки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Цената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадатаЦената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадата
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Процедура за изчисляване на разширените глинени блоковеПроцедура за изчисляване на разширените глинени блокове
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Газове силикатни блоковеГазове силикатни блокове
Как да направите устройство за полагане на тухли със собствените си ръце?Как да направите устройство за полагане на тухли със собствените си ръце?
» » Как да изчислим потреблението на тухли за зидария
© 2021 BggeHat.com