Ремонт на тухлена зидария

Ремонт на тухлена зидария

Всяка структура рано или късно ще дойде в неизправност, която се отнася до изграждането на абсолютно всички видове. Разбира се, срока на експлоатация на всички домове са различни, но в общи ремонти рано или късно се изисква за всички. Какво ще стане, ако ремонтът изисква тухлена конструкция? Изглежда, че зидарство - един от най-трайни материали ... В действителност, тухлена зидария може да бъде твърд, но ако в хода на строителството, бяха направени грешки, рано или късно, полагане може да ви изненада неприятно разрушения. Въпреки това, не се отчайвайте, всяко унищожение може да бъде поправено.

Първо, важно е да се определи степента на износване на цялата конструкция и по-специално на зидарията. Това ще помогне да се определи предната част на бъдещата работа. Маркирайте тези места, които изискват внимание, било то чипове, пукнатини, атмосферни влияния, течения. Важно е да се определи какъв тип стена пред вас - помощник или носител? Това ще даде възможност да изберете инструмента по-внимателно.

Поправете частта от стената, която е спомагателна, лесна и проста - можете да вземете и преместите слабата точка. Трябва да се има предвид, че тухла е материал, направен на базата на естествени елементи, и следователно, е обект на унищожаване. Той може да гние, да гние, да отслабва в резултат на нещо - температура, напрежение, физическо въздействие. Ето защо, определете цялата тухла, която изисква подмяна, и леко я удари. Направете това по такъв начин, че останалата част от стената да не бъде повредена.



След чупене тухли са изложени, ще трябва да се справят с ниша специална антикорозионна състав, да се направи разтвора и повторно полагане на тухли. Тухлите и хоросанът трябва да съответстват на останалата част от зидарията, в противен случай е възможно термичното разширение.

Ако поправката изисква опорна стена, след това има един подход за ремонтната дейност и стратегията ще бъде малко по-различен - след като е бил отсечен прецакал материал е необходима, след скок за увеличаване на проекта, която ще поеме допълнителната тежест. В противен случай е възможно частично унищожаване на цялата сграда.

За укрепване на зидарията използвайте армировъчна мрежа или армировка, която се полага хоризонтално и вертикално. Вие също трябва да се опитате да разберете защо е настъпило унищожението и, ако е възможно, елиминирайте тяхната кауза.

Е, по време на всяка конструкция и ремонт може да се нуждаете от работна маса. Така че посетете сайта 6cotok.ru и изберете удобен и компактен работен плот.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Зидария от тухлени стениЗидария от тухлени стени
Ремонт на камината от капитана и извършване на работата сами, полезни съветиРемонт на камината от капитана и извършване на работата сами, полезни съвети
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Как правилно да слагате тухлите самиКак правилно да слагате тухлите сами
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Как да изчислим потреблението на тухли за зидарияКак да изчислим потреблението на тухли за зидария
Самооправка на бетонни конструкцииСамооправка на бетонни конструкции
Ремонт на зидарияРемонт на зидария
» » Ремонт на тухлена зидария
© 2021 BggeHat.com