Технология за зидария от тухлени стени

До днес стените от зидария, изработени от тухли, са много популярни. И всичко това, поради факта, че тухла е най-надеждният и надежден строителен материал. В края на краищата с негова помощ са издигнати уникални и надеждни конструкции на сгради за дълги векове.

Тухлена зидария

Тухлена зидария трябва да се извършва по качествен начин, така че структурата да продължи дълго.

Разбира се, за да работите с такъв строителен материал като тухла, трябва да имате достатъчно високо ниво на умение. В края на краищата, технологията на полагане на стени на базата на тухли е много сложна и има много нюанси, които са известни само на професионалиста на неговото занаятчийство. Ето защо, естествено, не бива да мислите, че обикновеното ръководство за тухлени зидарии ще ви направи високо професионален работник. Опитът е необходим тук. Но! За да ви помогнем да разберете тази много сложна концепция, като зидарията на стени, е съвсем реална.

Сортове тухли като строителен материал

В строителството има два вида тухли. Това е керамична (глина) тухла, която има леко червеникав или дори оранжев оттенък и силикатен аналог на бял цвят. Що се отнася до стандартите, те споделят:

Тухлена зидария

Разпределение на тухли, разположени в скобата.

  • единична тухла, размер 250x120x65 мм;
  • сгъната тухла, с размери 250х120х88 мм.

Въпреки че първият вариант се счита за стандарт и е най-популярният материал в процеса на изграждане на стени. По отношение на теглото характеристика, тухла е:

  1. Куха или, с други думи, лека, която има уникална способност да улесни значително въздействието на теглото на строителния материал върху основата. Но, от друга страна, дебелината на стената и топлинната проводимост намаляват до известна степен.
  2. Цялото тяло, което е напълно противоположно на предишния аналог.

Положителни и отрицателни страни на тухлена зидария

Тухлена зидария

Схемата за полагане на тухли е от край до край.

Първо, струва си да се разбере, че стените от керамични и силикатни тухли имат свои собствени характеристики и характеристики.

Тухлената глина, особено ако е куха, е много по-добра от нейния силикатен панел. В крайна сметка, в този случай е възможно да се опрости значително процеса на полагане на тухлена стена, и дори да получите много по-високо ниво на топлоизолация на стаята. Предвид факта, че тухлите са с различни размери, можете спокойно да кажете, че колкото по-голям е размерът на строителния материал, толкова по-малко трябва да използвате решението, за да можете да го спасите.

Силикатните тухли имат способността активно да абсорбират влагата. Следователно, помещенията, чиито стени са били направени от технология на зидарията, ще бъде много по-влажно. Високата плътност на този строителен материал влияе и върху икономията на топлина, така че топлината няма да продължи дълго.

По отношение на изпълнението на дялове, изработени от тухли, най-добре е да ги направите половин тухла в дебелина. Но недостатъкът при използването на тухли от силициев двуокис е, че теглото му налага да се издига масивна основа. В този случай не трябва да бързате да правите довършителни работи в такава къща. Най-добре да чакате свиване на изградената тухлена къща и само след това да се пристъпи към установяване на красота в помещенията.

Необходими инструменти

Изграждането на зидария задължително изисква използването на специален набор от инструменти. Най-важният елемент в организацията на технологията за зидани стени е мистрия, която често се нарича мистрия между строителите. За да победите една тухла, си струва да си купите чук. И за да се направи най-гладък и точен шев, е необходимо да се използва щамповане, което донякъде прилича на длето. Не може да се представи никакъв тухлен процес без хоросан, който се счита за свързващата връзка между всяка отделна единица от такъв строителен материал като тухли. Ето защо е необходимо да използвате бетонен смесител или специален перфоратор за строителството със смесител. Ако е необходимо да се осигури хоризонтално ниво на зидарията на голямо разстояние, може да се използва водно ниво.

Схемата на особеностите на зидарията на колоните, ъглите и стените

Схемата на характеристиките на зидарията на стълбовете, ъглите и стените.

Технологията на стенната зидария предполага непрекъснат контрол на качеството на извършената работа. За целта използвайте следния списък с инструменти и материали:

  1. Ниво, което помага да се контролира хоризонталната структура на стената.
  2. Вълна, която следи вертикалността на стената.
  3. Cord, благодарение на което можете да навигирате по време на полагането на тухли.
  4. Правилото се прилага за постоянния контрол на тухли от външната страна на сградата.
  5. Редът, който се счита за допълнителен инструмент за контролиране на дебелината на фугата и броя на редовете в зидарията. Тя е здраво закрепена към повърхността на издигнатата стена в началото на зидария и се отстранява само след приключване на строителните работи.

Видове строителна зидария

Като се има предвид системата за обличане на шевовете, има:

  • един ред;
  • многоредово;
  • три-ред.

Обръщайки внимание на пълненето на зидарията, се разделя на:

Редът на полагане на тухли в един ред

Редът на полагане на тухли в един ред.

  • твърдо вещество;
  • лек.

В зависимост от дебелината на стенната конструкция, зидарията е разделена на:

  • половин тухла;
  • тухла;
  • един и половина тухли;
  • две тухли;
  • два и половина тухли.

Основните методи за полагане на тухли

Днес технологията на стенната зидария включва няколко метода: натискане, заостряне и завършване с тапицерия. За да изберете най-приемливата версия на зидарията, си струва да разгледате много фактори. Например, обърнете внимание на характеристиките на зидария хоросан и държавата kirpicha- от кое време на годината за прозореца и какво е времето conditions- какво ще се прави с проект пред които е изправена работи на предната страна на стената и много други.

Схемата за тухлена зидария

Схема на тухлена зидария.

Във всеки случай, преди да започнете да полагате стени от тухли, струва си да поставите тухла. Това се прави, за да се премахне увличането на вода и влага от разтвора. И самата тухлена зидария трябва да се изпълнява равномерно по периметъра на конструкцията, така че натоварването върху основата на основата да е възможно най-същата.

Най-често строителите използват съединителя от край до край. В този случай зиданният разтвор не трябва да бъде много дебел и трябва да бъде равномерно разпределен по цялата повърхност на стената. За получаване на вертикалната шев по ръба на стената е необходимо да се инсталира специален малък легло в средата на която дебелината на разтвора не трябва да надвишава 3 см. Всяка отделна тухла се положи в плоско и леко наклонени така, че разстоянието между тухлите и предварително определени единица равна на 8-10 cm.

В процеса на този метод за полагане на тухли пред неговия ръб се получава значително натрупване на разтвор. Лесно е да се разпространява по вертикалния и хоризонталния шев. След това остатъците от разтвора за зидария са подбрани с помощта на мистрия и са прикрепени към лицето му по вертикалната страна. В случай, че трябва да използвате нож или лъжица строителни материали за полагане на тухлени стени, най-добре е да използвате метода на съединителя. В същото време, е необходимо да се организира стена извличане и чук плътна хоросан за зидария.

За да се премахне възможността за образуване на удебеления решение трябва да бъдат установени с интервал от стените 10-15 см. Но за да получите най-добър ефект е необходимо всяка отделна единица от тухла полагане на леглото и внимателно натиснете острие мистрия. И след това рязко се отстранява, оставяйки решение строго притисната между лицата на тухлите, разположени в близост сектори. Останалият излишък от тухлена зидария трябва да бъде премахнат с мистрия. След това ще получите тухлена зидария с пълно запълване на шевовете.

Основните изисквания за хоросан за полагане на тухли

Важно! За да тухлена стена зидария технология е уважаван във всяко отношение, е необходимо не само да се подготвят тухли и набор от специални инструменти, но също така да се направи смес биндер - зидария хоросан. Без което да е невъзможно зидането на злато.

Видове тухлена зидария

Видове тухлена зидария.

Решението се състои от определено количество циментов разтвор и пясък. Последното трябва внимателно да бъде пресято. Същевременно пластмасовите свойства на подготвения разтвор и неговата подвижност ще зависят от съотношението на тези основни компоненти, така че разтворът от зидария няма да бъде толкова мобилен, когато се добави много цимент.

Понякога е възможно да се срещне и разтвор от цимент-вар и цимент-глина за зидани стени, изработени от тухли. Тези рецепти позволяват да се създаде значително мобилно решение, което е подходящо за определен зидарен метод. В края на краищата, работата с подобно решение е много по-удобна. Но това не е подходящо във всички случаи. За да се определи свойството на подвижност на хоросан, се препоръчва да се използва емпиричен метод. В този случай е целесъобразно да се вземе специален референтен конус, представен като метален модел с тирета, а в дълбочината на потапяне да се види пластичността на полученото решение.

Технологичен процес на стенни зидове

Инструменти за тухлена зидария

Инструменти за тухлена зидария.

Изграждането на всяка стена трябва да бъде организирано от процеса на създаване на ъглите на желания дизайн. За какво се препоръчва да се включите в маркирането на границите на бъдещите стени отвън и изхода на ъглите.

Например, създайте U-образна структура в зоната на всеки отделен ъгъл и разтегнете между тях дебел кабел. Тя може да служи за обозначаване на външната граница на зидарията на стеновата конструкция. В този случай трябва да се обърне специално внимание на правилността на ъглите. Те просто трябва да са абсолютно прав и равни по размер. На тези въжета се определя ъгълът на външния венец, който задължително трябва да има хоризонтално един и същ шев. Ето защо, за организирането на добри стени от тухли е необходимо да се прибегне до прилагането на поръчките.

Поръчката е направена под формата на дървен блок, върху който са отбелязани специални бележки (раздели). Те ще ви информират за дебелината на самата тухла и нейните шевове, в този случай хоризонтално. За тази цел можете да използвате метален профил. Тук всичко зависи пряко от вашите предпочитания и наличието на удобни инструменти. За значително усилване на стенната зидария е необходимо да се припокриват всички вертикални шевове с гореспоменатите блокове тухли. В този случай всеки следващ 6 слой тухлена зидария трябва да бъде подсилен с армировъчна мрежа. След завършването на технологията за издигане на първия ъгъл на стената е необходимо да се пристъпи към създаването на следващи такива. Но всички те трябва да бъдат на едно и също ниво. За постигането на този резултат е необходимо да се използва водно ниво.

Само тогава можете да продължите да слагате стени около периметъра на стаята. Първо, препоръчваме да затегнете специален шнур, за да контролирате подреждането на първия ред. След 1-2 реда на слоя си струва да помислите за създаването на вътрешен аналог. Пространството между тази новоизградена зидария трябва да бъде изпълнено с нещо. Тя може да бъде една и съща тухла или нагревател. Такива пространство строители се наричат ​​zabutovkoy. При никакви обстоятелства не може да се пренебрегне уплътняването на шевовете както хоризонтално, така и вертикално. В този случай има малък нюанс. Така че, ако в бъдеще повърхността на стената ще бъде измазана, тогава подложката е по избор. Това просто ще бъде загуба на време. Необходимо е да не се напълни напълно шев, около 1 см, за да се постигне най-добър ефект от съединителя.

Важно! Не забравяйте да обърнете внимание на факта, че незавършената зидария трябва да бъде защитена от атмосферни валежи и покрита с филм след завършване на следващия етап на работа.

В крайна сметка може да има огромни предизвикателства.

Така че, като следвате горепосочените препоръки, можете значително да увеличите нивото си на знания по въпроса тухлена стена и дори се опитват да произвеждат такива произведения сами, тъй като технологията за полагане на тухлени стени вече е ясен въпрос за вас и как да я подредите стъпка по стъпка, които вече знаете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Тухлена къщаТухлена къща
Стени и оградни конструкции на таванаСтени и оградни конструкции на тавана
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Как да изчислим потреблението на тухли за зидарияКак да изчислим потреблението на тухли за зидария
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Как да поставим стенаКак да поставим стена
» » Технология за зидария от тухлени стени
© 2021 BggeHat.com