Как да изберем тухла за изграждане на печка или камина

Как да изберем тухла за изграждане на печка или камина

Преди да изберете материал за полагане на печка или камина, трябва да знаете, че максималната температура в пещта достига 900 градуса, което означава, че използването на конвенционални материали е невъзможно. Обикновено за тухлена зидария, червената тухла се използва от огнеупорна глина или огнеупорна, тя също е шлака. Червената тухла има едно отрицателно свойство - да абсорбира атмосферната влага, в резултат на което има достатъчно ниска устойчивост на замръзване. Ето защо не се препоръчва да се използва за поставяне на камини в крайградски зони, където отоплението не е редовно.

Като се започне от това, е възможно да се даде предпочитание на шамотни (огнеупорни) тухли, които са устойчиви на въздействието на агресивни среди и издържат на температура над 1500 0С. Камините и печките, изложени от тази тухла, служат за дълго време, без да е необходимо да се поправят.

Има много сортове и марки от огнеупорни тухли, но SHA-5 и SHA-8 са все още популярни за частно строителство. Шестовите тухли винаги са с регулярна геометрична форма и имат лек цвят на слама, което позволява да бъде най-атрактивният материал за облицоване на камини и печки.

За да се постигне дълъг живот на камини и пещи от огнеупорни тухли, е необходимо да се избере и подготви микс за зидария. В противен случай тя ще се спука, падне и ще доведе до унищожаване на пещта.



Spread камини и печки с дебелина на шевовете не повече от 5 мм. За да се постави огнеупор е необходимо на решение, направено от глина с пясък. Също така е възможно да се добави цимент, предназначен за използване в екстремни условия, например, алуминий GC-40 и GC-50. Най-простото решение е използването на готови огнеупорни разтвори за зидария и мазилки с висока температура.

За да дадете на камината или печката необикновена форма или сложен модел, можете да прибягвате до използването на различни марки шлакови тухли. В случай, че е необходимо да се промени размера на материала, се използват електрически инструменти, като например циркулярни триони с режещи камъни или дискове с диамантно покритие. Това ще позволи да се постигне желаният размер на тухли и да не се нарушава геометричния дизайн на камината.

Не забравяйте, че само използването на висококачествени материали дава гаранция за дългосрочна употреба.

Когато имате нужда от строителна техника или цена на камион за товарни автомобили - посетете сайта spb.ntk-forklift.ru. Само там ще намерите висококачествено специално оборудване за вашата конструкция на достъпна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите самата фурнаКак да поставите самата фурна
Как да направите камина от печкаКак да направите камина от печка
Как да инсталираме печка в сауна?Как да инсталираме печка в сауна?
Видове и избор на тухли от строителни материалиВидове и избор на тухли от строителни материали
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
КаминиКамини
Огнеупорни тухлиОгнеупорни тухли
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
» » Как да изберем тухла за изграждане на печка или камина
© 2021 BggeHat.com