Стенни керамични материали

Стенни керамични материали

При строителството на сгради и конструкции се използват широко използвани стенни керамични материали.

Окачените керамични материали са материали, изработени от глина, направени чрез печене. Такива материали включват тухли, керамични камъни, блокове и панели.

Тухлената керамика по размер произвежда сгъстен и модулен. Най-често срещаното приложение е сгъстено. Предлага се в два размера 250 * 120 * 65 mm и 250 * 120 * 88 mm. При производството на тухли използват два метода - пластмасови и полусухи. Отличителна черта на това тухлено тегло до четири килограма и наличието на кухини.

Керамичните тухли имат капацитет на водопоглъщане от поне осем процента. В зависимост от силата, разделена на осем марки, и съпротивление на замръзване от четири.

Специални изисквания се налагат за изпичане на тухли. Така че червената тухла не е напоена, има ниска якост, ниска водна устойчивост и устойчивост на замръзване. Железникът е изгорена тухла. Отличителната му характеристика е висока плътност и топлопроводимост, деформация.

Керамичните тухли имат следните недостатъци: висока плътност и малък размер. Благодарение на увеличаването на порьозността, неговата плътност и топлинната проводимост и маса са намалени. Такива тухли е забранено да се прилагат при полагането на основи, пещи, топлоизолационни канали и екстракти и др.



Кухи керамични камъни се изработват чрез натискане на маса от ниска топяща се глина. Според произведените размери те са разделени на обикновени, модулни и разширени. Те се правят по-често с вертикални кухини.

Големи елементи от тухлени стени, тежащи повече от половин тон, се наричат ​​блокове и панели. Те се изработват по следния начин: армировка, циментов разтвор, тухла, топлоизолационен материал се поставят последователно в матрица и се уплътняват чрез вибриране. За да се ускори втвърдяването на разтвора, тези блокове и панели се третират топлинно за десет часа.

Използва се при производството на армировки на блокове и панели, което повишава здравината на продуктите. Като армировка се използва телена мрежа или рамка.

Благодарение на използването на такива блокове и панели разходите за труд се намаляват, строителството се ускорява, потреблението на тухли се намалява и се улеснява масата на стените.

Благодарение на използването на топлоизолационни материали, като например пяно стъкло, фибролит, нивото на топлопроводимост се увеличава.

Е, ако имате нужда от контейнер за отпадъци за Волгоград - посетете oborudstroi.ru. Само там ще намерите всичко, за да уредите домовете си и да поддържате чиста околна среда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цената на тухли за куб с материали и без изграждане на къщаЦената на тухли за куб с материали и без изграждане на къща
Видове и избор на тухли от строителни материалиВидове и избор на тухли от строителни материали
Изграждане на история за развитие на тухли и ключови типовеИзграждане на история за развитие на тухли и ключови типове
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Строителни материали от керамикаСтроителни материали от керамика
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
Как да изберем тухла за изграждане на печка или каминаКак да изберем тухла за изграждане на печка или камина
» » Стенни керамични материали
© 2021 BggeHat.com