Как да изберем облицовъчна тухла

За да завършите къщата ви е служила дълго време и не сте загубили външните си характеристики, трябва да изберете качествена тухла.

Облицовъчните тухли се характеризират с ясни форми, равномерно оцветяване, естетика и способност да се използват за външна работа. Според формуляра тухлата се класифицира в три типа: оформена, камина, лицева. Можете да закупите облицовъчни тухли от фирма "GradStroyGrupp" на сайта uspehstroy.com.

За лицето се характеризира с гладка повърхност, правилната геометрична форма. За профилни U-образни, ъглови, кръгли. За една камина тухла форма е типична, подобна на лицето тухла, но има една снимка на предната страна.

Изберете тухла е необходимо въз основа на условията, в които ще се прилага и, разбира се, вашето финансово състояние.



Изборът на тухли.

За да определите дали една тухла е добра, трябва внимателно да я разгледате. Повърхността на облицовъчната тухла трябва да бъде гладка, равна. На повърхността не трябва да има буци от вар, които, когато водата се надуе и разруши структурата на тухла. В такава ситуация козметичните ремонти вече не могат да се справят с коригирането на дефектите, то ще изисква многократна облицовка с тухли. Ако на тухла има чипове, то не е подходящо за работа. В състава му имаше варовикови включвания, които паднаха. Чиповете на повърхността на тухлата значително ще повлияят на естетическото възприятие на стената.

Облицовъчните тухли трябва да отговарят на техническите спецификации в зависимост от условията на използване. Характеристиките обикновено се отбелязват върху маркировката на тухли. Основната характеристика на тухла е силата. Въз основа на силата на тухлите са от следните класове: 75 М, M125, М 2000, М 175, M 150, 250, M300, където М - максимално натоварване на квадратен сантиметър, М 75 има най-ниската сила, и M300 - максимум. M100 - обща марка тухли, използвани за изграждане на вили. Frost тухли определени цикли, отбелязани с буквата F, ГОСТ предвидени следните марки: F15, F35, F25 и F50, F50 клас тухла има максимална мразоустойчивост.

Не по-малко значима характеристика на тухла е топлопроводимостта, която влияе върху топлината в къщата през зимата и прохладата през лятото. За да се осигури максимална термична защита, е необходимо да се използва куха тухла, която благодарение на кухините запазва топлина. Ако сте направили правилния избор на облицовъчни тухли, то може безопасно и за дълго време да ви служи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове и избор на тухли от строителни материалиВидове и избор на тухли от строителни материали
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Как да поставим стенаКак да поставим стена
Ефективна тухлаЕфективна тухла
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Как да изберем тухла за изграждане на печка или каминаКак да изберем тухла за изграждане на печка или камина
Как да разпознаете дефектна тухла?Как да разпознаете дефектна тухла?
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
» » Как да изберем облицовъчна тухла
© 2021 BggeHat.com