Как да разпознаете дефектна тухла?

Всеки разработчик знае, че качеството на строителството зависи до голяма степен от качеството на използваните материали. Теоретично всички изисквания за тухли са изложени в GOST. Но как на практика да се провери качеството на този материал?

Първо, трябва да запомните, че за изграждането на трайна къща се нуждаете от тухла на марката не по-ниска от M100 и нейната устойчивост на замръзване трябва да бъде не по-малко от F35. Тези показатели ще бъдат посочени в документацията за партидата.

Но за да се провери качеството на материала, тухла трябва да бъде подложен на най-внимателен контрол. И трябва да започнете с визуална проверка. На предната страна на тухлата не трябва да има никакви чипове, пукнатини или петна, които да са забележими от разстояние 10 м. В същото време всички тухли в партидата трябва да са с еднакъв размер. Разбира се, позволяват се отклонения, но само в много малък диапазон - с ширина 3 мм, дължина 4 мм и с дебелина и изобщо с размери 2 мм.



Според настоящите ГОСТ тухлените тухли са изгорени и изгорени. Но как да разберете дали конкретната партия е изгорена правилно? Необходимо е да вземете една тухла, да я разделите, да погледнете по-отблизо и да слушате. Ако на удара тухлато иззвъня и ядрото й се оказа по-наситен цвят от останалите сектори, то пред вас - качествен продукт. Ако звукът е глух, а отвътре тухла има ясно изразен кафяв оттенък, а преди това - резултат от изгаряне. Този материал е чувствителен към влиянието на влагата и ниските температури. Ако е имало прегряване, то тухла изглежда така, сякаш то се е разтопило, има размити страни и сянката му ще бъде по-тъмна от необходимото. Такъв материал неизбежно ще се разпадне. Интересно е обаче, че ако само ядрото на тухла е тъмно, това се счита за плюс на материала, тъй като такава тухла се характеризира с висока якост.

Друг качествен проблем е наличието на варовикови включвания. Те съдържат суровини и не е възможно да ги филтрират. Затова те са смазани заедно с глина. Но ако тези примеси не бяха раздробени правилно и останаха големи зърна, в крайна сметка те ще получат влага. Как да идентифицираме такъв брак? Тухлички с много големи варовити включвания изглеждат подковани. Докато вислите обикновено имат белезникав цвят, но обикновено те не могат да бъдат предварително прогнозирани.

Е, за да създадете люлка порта със собствените си ръце - посетете сайта osnovam.ru. Само там ще намерите всичко, от което се нуждаете, за да създадете люлка без допълнителни разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на история за развитие на тухли и ключови типовеИзграждане на история за развитие на тухли и ключови типове
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Ефективна тухлаЕфективна тухла
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
Как да изберем тухла за изграждане на печка или каминаКак да изберем тухла за изграждане на печка или камина
Стенни керамични материалиСтенни керамични материали
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?
» » Как да разпознаете дефектна тухла?
© 2021 BggeHat.com