Тухлена класификация и варианти на стенописи

Тухли: класификация и варианти на стенописи

Тухла може да се нарече един от най-древните строителни материали. Техническият прогрес направи възможно да се направи по-съвършен, но основният принцип на неговото производство остава същият като преди век - смесването на някои компоненти (предимно глина и някои минерални добавки) и последващо изпичане.

Всички видове тухли могат да бъдат разделени на две основни групи: лицеви тухли и частни. Първият обикновено се използва за довършителни фасади, въпреки че те могат да бъдат използвани за строителни цели. Неговата странична страна се нарича лъжица, а задната страна се нарича гърч, съответно. Те могат да бъдат както гладки, така и нарязани на ситно (за симулиране на текстурата от естествен камък). Понякога предната тухла се произвежда и със заоблени ъгли. Обикновените тухли се използват само за груб строеж, така че технологията е напълно допусната за някои дефекти по повърхността - чипове, малки ожулвания и пукнатини.



Появата на фасадата зависи до голяма степен от начина, по който са положени тухлите за лице и дебелината на шева. В този процес, в процеса на полагане, лъжицата и страните на кокалчетата могат да бъдат комбинирани по различни начини и в резултат на това се получават оригинални модели. Например популярността на английската зидария, която включва редуващи се лъжици и щамповане в редове. Интересно е да погледнете готическата зидария, в която вертикалните шевове трябва да съвпадат в един ред. В този случай, тухлите са поставени с редуване на лъжица и обвързване в подредени. По-трудно е издигането на къщата, като се използва технологията на фламандската зидария, редувайки в един ред лъжица и лъжица и преместване на всеки следващ ред. Но дори и когато използвате само лъжица зидария, можете да получите интересни ефекти, защото във всеки следващ ред може да има изместване на ½ или 1/3 от дължината на стандартната тухла. И в модерните стилове се използва широко така наречената хаотична зидария, където редуването на лъжичката и лъжицата е хаотично.

Каквото и опция да изберете, не забравяйте, че най-важното е качеството на материала. Затова при покупката трябва да обърнете внимание на няколко основни критерия: устойчивост на топлопренасяне (това влияе върху енергийната ефективност), устойчивост на замръзване, тегло, сила, водопоглъщане, както и стандартната консумация на хоросан по време на строителството.

Е, ако се интересувате от цената на асансьорното оборудване за вашия дом - посетете сайта на lemus-lift.rf. Само там ще намерите най-доброто асансьорно оборудване на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадатаЦената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадата
Цената на тухли за куб с материали и без изграждане на къщаЦената на тухли за куб с материали и без изграждане на къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Огнеупорни тухлиОгнеупорни тухли
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?
» » Тухлена класификация и варианти на стенописи
© 2021 BggeHat.com