Тухли и пяна блок

Понякога проектът за ремонт на градски апартамент предвижда реконструкция на помещенията. Обичайната му практика е да разрушават старите дялове и да издигат нови. Строителните материали са хоросан, блок тухли и пяна.

Тухла.

Един от най-древните строителни материали, използвани до този ден. Тухлето е малък блок с размери 250мм x 120м x 65 мм (88 мм), изработени от синтеровани строителни свързващи материали.

Червени или керамични тухли се получават чрез изпичане на специално подготвена глина. Смята се, че керамиката е устойчива на всякакви агресивни среди, екологична и безопасна. Тухлената керамика има ниска топлопроводимост и устойчивост на влага, което е особено ценно при полагане на външните стени. Тя може да се използва при изграждането на подземни съоръжения и изграждането на преградни стени на бани.

Силикатните тухли са направени от вар и пясък, последвано от нагряване на състава в автоклав. Традиционно кварцовите тухли се използват за големи статични натоварвания. Продължава производството на зидарията на вътрешната част на носещата стена (върху която се намират плочите) и изграждането на колони.



Силикатни тухли, макар и трайни, но не и водоустойчиви. Употребата му във влажна среда и в изграждането на подземни съоръжения е строго забранена!

Пяна и газ блок.

Това е сравнително нов строителен материал, който се появи в Русия през 90-те години на миналия век, но сега се използва в строителството на търговски недвижими имоти в Иваново. Той се получава чрез разпенване на разтвора, последвано от термична обработка в автоклав. Якостта на пяната не е висока, но нейната топлопроводимост е многократно по-ниска от топлопроводимостта на тухла. През последните години Penoblok започна да се използва в строителството на селски къщи, тъй като цената му е много по-изгодна от цената на други строителни материали.

Позволява се полагане на джъмпери от пяна и газови блокове. Преди да започнете работа, е необходимо да планирате предварително проекта, в който местата да бъдат преустановени тежки кабинет или мощен бойлер. Има ограничения върху теглото на предметите, прикрепени към стената от газовия блок.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове и избор на тухли от строителни материалиВидове и избор на тухли от строителни материали
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Газов блок за изграждане на модерна къщаГазов блок за изграждане на модерна къща
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Стенни керамични материалиСтенни керамични материали
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?
Slagblock видове и предимстваSlagblock видове и предимства
» » Тухли и пяна блок
© 2021 BggeHat.com