Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени

Всяко строителство започва с избор, къщата е крепост на всеки човек, а зидарията на стените трябва да бъде силна, надеждна и практична. Днес асортиментът от стоки на пазара на строителни материали е богат, но за да изберете правилния материал, е необходимо да се запознаете с характеристиките на блоковете, с всеки от тях отделно. Можете да изградите стени от обичайните силикатни или керамични тухли, разширени глинени блокове или газобетон, който днес е доста популярен. Какво привлече вниманието на автоклав газ блок на потребителите и все пак, какво е по-добре да изберете за стени: тухла или газобетон? Нека разгледаме по-подробно от какво се състои газовият блок и защо е толкова добър.

имот

Монтаж на газови блокове

Gazoblok - порьозен синтетичен материал, изпълнен с много въздушни мехурчета, основната качеството на газобетон стени - изолация в помещението, тъй като устройството е топла и сравнително надежден. Това е уникална производствена технология и обработката му в специални автоклави позволява да се увеличат топлоизолационните свойства.

Как е направен газовият блок?

газ блок

Технологичният процес се състои в смесване на съставките: цимент, пясък, вар и газообразен агент, с други думи - алуминиев прах. Мехурчета нарастващите във въздуха започне да кипи, като пяна, ако мая тесто типизиране малко сила, маса се нарязва на блокове, парчета, се поставят в автоклав, в който вар и силициев пясък при висока температура, влажност и налягане влиза в химична реакция. Материалът става по-трайни поради появата на нови стабилни съединения.

особеност

снимка на подсилване на газ-блок

Газобетонни блокчета с ниски фракции грешки, получени геометрично точно и гладко, тези качества не са пяна или не-газобетон, така че е от конкуренцията. Когато полагате блокове върху лепилото, шевът не надвишава 3 мм и всичко това се дължи на геометричната му точност. С тази дебелина на шева студът не прониква през пукнатините, което отново потвърждава високата топлопроводимост на този материал. В сравнение с тухлена стена, не се изисква дебелината на блок стена от 400 мм на 7 пъти по-топлите газирани допълнителни изолационни стени, тяхната енергийна ефективност отговаря на всички строителни норми.

зидария

Полагане на газ блок



Газовият блок е способен да поглъща вода, което означава загуба на силата му, това е неговият основен недостатък. Сила няма да бъдат загубени, ако стени ще бъдат изградени правилно, това е, когато зидарията ще се полага хидроизолация слой, а стените са измазани с високо качество, водоотблъскваща мазилка. С тази инсталация влажността не надвишава 8. Това е нормата, при която ще се поддържа плътността на материала. Блокът е лек и обемист материал, достатъчно силен, докато натоварването на фондация под къщата много по-малко, отколкото със същата тухлена зидария. Газобетон е не само vodopogloschatelny но паропропускливост, за довършителни е важно да се вземе предвид качеството и да използвате боя, шпакловка и замазка, считано пропускаща изпаренията.

Полагане на газ блок

Блокиране на стени, изградени от тухлени стени почти 4 пъти ще, също така е важно предимство на пяна за производство на зидани блокове куб вземат 25 кг сухо лепило. Поставянето им много по-лесно, благодарение на размерите им, размерите на един блок са 600 * 300 * 200 мм, което е еквивалентно на 18-20 тухли. Стените на геометрично точни блокове, получени идеално гладка и дори, мазилка трябва само с 2 - 3 мм, докато тухлената стена изисква за 1 - 2 cm мазилка, че не е необходимо да се направи сложни изчисления, за да видите колко много по-ниска от цената на блок материал в сравнение с тухла, докато лесно се нарязва, нарязва се с обикновени ръчни инструменти. Ако се изчисли стойността на година за едно метра разходи за труд куб блок стена 400 mm с изключение на разходите за довършителни, цената на - $ 28. За един кубичен метър зидария тухлена стена в 380 мм включително пяна хоросан или лепило, ще бъдат - 39 $.

Когнитивен видеоклип

заключение

Разликата е видима, изправени стени блок не е само бърз, но и икономически ефективно, въз основа на изложеното по-горе, може да се заключи, че газобетон - един добър и качествен строителен материал. Като се има предвид порьозността на материала, важно е да се съобразявате с технологичния процес по време на строителството, да лепете хидроизолацията, да ги мази стените със специална водоустойчива мазилка. Изборът зависи пряко от климатичните условия, в които е планирана строителството, най-добрата възможност за тази конструкция е средната ивица и умереният климат.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Състав на газаСъстав на газа
Как да определите качествения газов блокКак да определите качествения газов блок
Топлопроводимост на газови блоковеТоплопроводимост на газови блокове
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Какво представлява газовият блок?Какво представлява газовият блок?
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Газов блок за изграждане на къщаГазов блок за изграждане на къща
Газов блок за изграждане на модерна къщаГазов блок за изграждане на модерна къща
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
» » Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
© 2021 BggeHat.com