Избор на стенен материал за силни натоварвания на вятъра

Избор на стенен материал за силни натоварвания на вятъра

В uraganoopasnyh зони, трябва да се обърне специално внимание на проектирането и строителството на къщи и много сериозен необходимостта от разглеждане на избора на материала на стената. В крайна сметка, в случай на погрешен избор, унищожаването ще бъде неизбежно.

По принцип няма директни ограничения за избора на материал за стени в такива опасни за ураганите райони. Трябва обаче да се помни, че вятърът значително намалява топлинната ефективност на конструкцията. Следователно, за да се предотврати това явление е необходимо за провеждане на външната изолация у дома, като се използва ветроупорен капака (най-често полимерни филми). В допълнение, изолацията се прави с плочи от минерална вата с висока плътност.

Е, ако се интересувате от регулируеми подкрепи за регистрационни файлове, посетете сайта masterdeck.ru. Има само качествени и надеждни опори за изоставането.



В някои случаи се препоръчва да се изберат керамични тухли, тъй като това е материал, при който характеристиките на топлоизолацията се комбинират с якост. Трябва да се отбележи, че това е най-трайният вариант на тези, използвани в частното строителство. И неговите термоизолационни характеристики могат да бъдат подобрени, за това са издигнати двуслойни стени, в които вътрешният слой е направен от обикновена тухла, а външният слой е направен от по-лека куха тухла. Между тях е поставен нагревател. Такава конструкция ще доведе до значителна сума, но резултатът си заслужава.

Подобни характеристики на изпълнението имат стени, изработени от керамични блокове. Блоковете от газобетон се считат за ефективни от гледна точка на топлоизолацията. Те тежат малко и това ви позволява да изградите лека основа. Освен това, когато се строят стени, се прилагат лепилни разтвори, нанесени с много тънък слой, така че няма студени мостове в зиданите шевове. Въпреки това, трябва да се помни, че силата на газобетон е много по-малка от тази на тухли. Поради това не винаги характеристиките на изпълнение на бетонния бетон ще бъдат достатъчни, за да издържат на натоварването от вятъра. Къщата, разбира се, няма да се срути от това, но ще има топлинни загуби.

Що се отнася до залепените греди, теоретично може да се използва в зони с опасност от ураган. Въпреки това, трябва да се помни, че дебелината на стената трябва да бъде най-малко 200 mm. В този случай неговите характеристики на топлоизолация ще бъдат подобни на двуслойната зидария. Структурната устойчивост на залепените греди също е доста висока (при определената дебелина на стените).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на дебелината на използваната изолацияИзчисляване на дебелината на използваната изолация
Колко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолацияКолко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолация
Технология на топлоизолацията на фасадата с минерална ватаТехнология на топлоизолацията на фасадата с минерална вата
Тухлена къщаТухлена къща
Топлината в къщата е гаранция за комфорт за всекиТоплината в къщата е гаранция за комфорт за всеки
Затопляме селска къщаЗатопляме селска къща
Топлоизолационни материалиТоплоизолационни материали
Затопляне на фасадитеЗатопляне на фасадите
Проектиране на ветроустойчива къщаПроектиране на ветроустойчива къща
Течната топлоизолация е нова дума в изолацията на фасадитеТечната топлоизолация е нова дума в изолацията на фасадите
» » Избор на стенен материал за силни натоварвания на вятъра
© 2021 BggeHat.com