Покриване на фасадата с плоскости, избор на материал и изолация

Покриване на фасадата с плоскости: избор на материал и изолацияОблицовката на фасадата с дъски остава един от най-популярните начини за довършване и днес, когато дървената конструкция отново е на мода, този метод става все по-релевантен.

В ежедневието често се нарича облицовка. Такъв метод може да се прилага към вътрешните и външните стени, при което материалът, от който са съставени, не е важно - тя може да бъде като тухли и рамка панели. Не е необходимо обаче да го обърка с обшивка - има разлика между тях, макар и дъсчена обшивка е исторически първият метод. И между другото, къщата, облицована с дървени дъски, винаги изглежда уважавана. В същото време, този метод може да се използва довършителни във фрагменти, като съчетава с декоративна мазилка и други материали.

За ламперия препоръчваме да използвате табла, изработени от иглолистна дървесина (бор и смърч, най-малко - лиственица), въпреки че в някои случаи е възможно да се вдигне и екзотични видове, ако климатът позволява. Дебелината на тези дъски варира в границите от 19-34 мм. Обикновено, табла са произведени в завода, където са оформени, да придобива не само красива форма, но също така и възможност за проста връзка. В зависимост от дължината (е в диапазона 3-5 М) и проектните характеристики, обшивка дъски могат да бъдат монтирани вертикално или хоризонтално. Между другото, вертикалните облицовки се считат за по-практичен вариант, защото водата тече по-бързо.



В допълнение към дъските, за оформянето на фасадата ще ви трябват дървени ламели (от които се прави носеща рамка), винтове, филми, устойчиви на вятър. Цялото дърво преди импрегнирането се импрегнира със специално защитно съединение (импрегниращо). За довършване може да се използва специален лак.

Въпреки факта, че самата дървена обвивка е термична защита, все още е монтиран нагревател между нея и стената. И че тук няма кондензация на водни пари, трябва да се погрижите за вентилационното пространство. По принцип, под кожата слой от топлоизолационен материал може да се постави до дебелина 20 см, като се използват плочи от минерална вата. След инсталацията им се препоръчва покриването на този слой с филм, устойчив на вятър. Когато се използва експандиран полистирол вместо минерална вата, такъв филм е по избор.

Е, ако се интересувате от строежа на тухлени къщи извън града, посетете сайта austria.rf. Само там ще ви помогнат да построите шикозна селска къща с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нов живот за стените на дървена къщаНов живот за стените на дървена къща
Ние покриваме къщата с дървени материали и облицовкиНие покриваме къщата с дървени материали и облицовки
Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?
Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?
Как да актуализирате стара къща за мисленеКак да актуализирате стара къща за мислене
По-добре е да покриете къщата с пяна блоковеПо-добре е да покриете къщата с пяна блокове
Размери на стълбите и приложение за стенни облицовки у домаРазмери на стълбите и приложение за стенни облицовки у дома
Дървена дъска, както е произведена и където е приложимоДървена дъска, както е произведена и където е приложимо
Какъв тип панели да изберем?Какъв тип панели да изберем?
Затопляне на фасадата на частна къщаЗатопляне на фасадата на частна къща
» » Покриване на фасадата с плоскости, избор на материал и изолация
© 2021 BggeHat.com