Изборът на довършителни материали за фасадата на винил, дърво или камък?

Като довършителни материали за фасадата можете да използвате фасадни мазилки, сайдинг и полимерни плочи. Трябва обаче да се помни, че те се различават по различни термоизолационни характеристики.

Например, обикновените фасадни мазилки, поради своята здравина и еластичност, се характеризират с най-лошото топлоизолационно действие (с изключение на специалните топлоизолационни мазилки). Въпреки това, силиконовите и акрилни мазилки също се считат за добър вариант, особено, тъй като те са най-устойчиви на замърсяване. Друго нещо - пластмасов или метален сайдинг. Такива панели са трайни, практични и издръжливи, произвеждат се в различни цветови решения. И освен това, те са доста лесни за инсталиране, устойчиви на влага и ниски температури. Накратко, това е сравнително евтин и разнообразен материал.



От гледна точка на естетиката, обаче, тя е много по-ниска от дървените елементи на облицовката, като например блок (те имитират бара или полуизплъзване, често се наричат ​​фалшир). Произвеждайте такъв материал от по-евтина иглолистна дървесина. По дължина такива елементи могат да имат 6 м, а в ширини - 96-146 мм. Единственият недостатък на този вид облицовка - повърхността на фалшивата релса трябва да се покрива на всеки няколко години с защитен агент, предназначен за дърво.

Изключителен вариант са фасадните плочи на базата на полимерни смоли. Те са леки, имат малка дебелина и много убедително имитират текстурата от камък или тухла. Основно предимство е лесното инсталиране.
Не са лоши топлоизолационни характеристики са плочите, изработени от изкуствен камък, които произвеждат на базата на каменни трохи и цимент. Чрез добавяне на различни пигменти, производителите получават най-широката палитра от нюанси, придавайки на плочите прилика с естествен камък. Въпреки това, този материал може да симулира и тухли. Използвайки такива фасадни чинии с различни нюанси, можете да създадете много ефективни композиции. Предимството на този материал е силата, издръжливостта и простотата на обработка (те лесно се режат с помощта на обикновен "мелница"). Това позволява лесното им настройване до желания размер, което е много важно при отварянето на врати и прозорци.

Ами и да купуват аксесоари за баня - посетете сайта smesitel96.ru. Само там ще намерите качествени и стилни аксесоари за баня на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Изборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскостиИзборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскости
Socket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадатаSocket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадата
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?
Фибро-циментови плочиФибро-циментови плочи
Съвети за избор на мазилки за външна употребаСъвети за избор на мазилки за външна употреба
Завършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панелиЗавършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панели
Видове метални сайдингВидове метални сайдинг
За винил сайдингЗа винил сайдинг
» » Изборът на довършителни материали за фасадата на винил, дърво или камък?
© 2021 BggeHat.com