Съвети за избор на мазилки за външна употреба

Сега се предлага голям брой варианти на довършителни материали за обработка на фасади на сгради и конструкции. Най-популярни са мазилките, които се изпълняват на основата на минерални и полимерни основи.

Минералните декоративни композиции са сухи строителни смеси, като основата, на която се полага цимент. За да ги приведат в работно състояние, те са затворени от водата. Такива материали съдържат зърна от минерални свързващи вещества и агрегати, така че те могат да преминат влага. Такива мазилки имат добра производителност и пропускливост на парите, не са чувствителни на изгаряне и изненадват на ниска цена. Статия Мазилка за външни работи: правилата за избор на сайта на онлайн магазина за строителни материали Umcos ще ви помогнат да определите необходимия вид мазилка.

Ако се нуждаете от устойчивост на слънчева светлина, трябва да обърнете внимание на полимерните мазилки. Такива формулировки са много стабилни при повишени температури, перфектно преминават изпарената вода и осигуряват добра адхезия към различни видове повърхности. Ако се налага да се увеличи водоустойчивостта на строителния материал, той може да бъде обработен със стирол-акрилна мазилка, която има хидроизолационен ефект. За да дадете устойчивост на агресивни влияния върху околната среда от дълго време, трябва да изберете полиуретанова композиция или композиция на базата на епоксидни смоли и полимери.

Силиконовите високомолекулни съединения, като основа на крайния материал, имат висока устойчивост на слънчева светлина и способността да проникват в димните газове. Те не натрупват статично електричество, така че прахът не се натрупва върху такива покрития, освен това те имат дълъг експлоатационен живот.

Използването на силикатни минерални свързващи вещества, предимно от течно стъкло на базата на натриев и калиев ортосиликат, дава възможност да се приготвят готови смеси. Те имат отлична адхезия, но трудно се оцветяват с някои пигменти, което ограничава цветовата гама.



Като инертни пълнители, кварцов пясък от различни размери, гранит и мраморни чипове, варовиково брашно и полимерни гранули могат да се използват.

Минералните пълнители, като пясък и камъни, имат висока якост и ниска абразия, те са доста добре свързани с полимерна основа. Мраморните чипове, по своята същност, имат малко по-ниска устойчивост на абразия.

Ако разгледаме методите на нанасяне, всички мазилки могат да бъдат разделени на гладък, равномерен слой, който дава равномерен груб слой и груб със сълзи (канали).

Това са декоративно оформени мазилки, които напълно крият малките дефекти на обработваната повърхност. Те са напълно почистени и лесно се възстановяват. Тяхната пластичност ви позволява да създавате релеф и текстура.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Колко дълго шпаклото на стените изсъхва времето за чакане за различни композицииКолко дълго шпаклото на стените изсъхва времето за чакане за различни композиции
За да ги измаза стените на образователната програма за начинаещиЗа да ги измаза стените на образователната програма за начинаещи
Строителни инструментиСтроителни инструменти
Сухи смесиСухи смеси
Изборът на екологично чист материал за декорация на стениИзборът на екологично чист материал за декорация на стени
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Остъклена хидроизолацияОстъклена хидроизолация
Строителни разтвориСтроителни разтвори
Мазилки за зидарияМазилки за зидария
Работи по зидарияРаботи по зидария
» » Съвети за избор на мазилки за външна употреба
© 2021 BggeHat.com