Видове метални сайдинг

Видове метални сайдингВ съвременното частно строителство широко се използва пластмасова сайдинг. И не е чудно - това е страхотен материал, издръжлив и издръжлив. Характеристиките на металната обшивка обаче не са по-лоши: тя е издръжлива, не е горима, има нисък коефициент на термично разширение и освен това нейният експлоатационен живот е най-малко 50 години.

Различни видове метални сайдинги са на пазара. Те са разделени в зависимост от суровината. Така металната сайдинга е цинк-титан, алуминий и стомана. Последният се произвежда изключително от галванизирана стомана, устойчива на корозия, и се произвежда под формата на дълги панели с брави. Този вид сайдинг е покрит със специални полимерни смеси или на прах, което ви позволява да изберете правилния нюанс за всеки проект. В допълнение, пазарът представя както къдрави, така и гладки панели от този материал.

Алуминиевата обшивка се счита за по-трайна от стоманената сайдинг. Но тя тежи по-малко. Ето защо често се използва в нискоетажна конструкция. Освен това е по-евтино от стоманата. Алуминиевият сайдинг е изработен от алуминиеви листове с дебелина до 0,5 мм. Също така се прилага полимерно покритие или бои на прах, така че от гледна точка на дизайна този вариант е също толкова добър.

Най-скъпият тип сайдинг са цинко-титанови панели. Те са изработени от силна сплав, дебелината на метала надхвърля 0.5 мм, а теглото на един квадратен метър материал е около 10 кг. Нанасяйте такива панели обикновено при условия на висока влажност.



Повърхността на металния сайдинг, независимо от материала, от който е изработена, може да бъде както гладка, така и релефна. На пазара можете да намерите сайдинг, имитиращ текстурата на едно дърво, облицовка, кръгли трупи. Разбира се, тези материали струват малко повече от стандартната версия. В допълнение, експертите смятат, че е непрактично, тъй като в процеса на експлоатация, мръсотия се натрупва в релефните ребра, ще бъде трудно да се отървем от нея. Това важи и за сайдинг, който производителите покриват с гранули върху естествен камък, създавайки повърхност, която имитира стена от мазилки.

Цветната палитра от всякакъв вид метална обшивка има няколко десетки нюанса (това е така наречената стандартна RAL), но най-голямата част от гамата е пастелни цветове.

Е, можете да научите всичко за гъвкавите връзки, пластмасови фитинги, стъкло и магнезит в Иваново от производителя на софтуера "Контакт", можете да посетите сайта arm37.ru. Само там ще намерите висококачествени строителни материали на достъпна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да завършим къщата с сайдинг?Как да завършим къщата с сайдинг?
Как да отрежете тавана с сайдинг технологияКак да отрежете тавана с сайдинг технология
Сутерен монтаж на фасадата на къщатаСутерен монтаж на фасадата на къщата
Socket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадатаSocket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадата
Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?
Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?
Монтаж на вертикален сайдингМонтаж на вертикален сайдинг
Подслон къщата с сайдингПодслон къщата с сайдинг
Характеристики на десния сайдингХарактеристики на десния сайдинг
Как да изберем правилния металКак да изберем правилния метал
» » Видове метални сайдинг
© 2021 BggeHat.com