Какво е сайдинг, неговите видове

Сайдингът не е толкова строителен материал, колкото концепция, при която има цял комплекс от различни методи за създаване на така наречените вентилирани фасади.

Има винилови сайдинг, всички материали, за които "панелите и аксесоарите" са изработени от различни пластмаси и има метална сайдинг, всички компоненти за които се състоят от метал. Но в същото време има и сайдинг сайдинг, изборът на материали за изпълнението на които е много различен. Можете също така да говорите за комбиниран сайдинг и много други. Но по-долу разглеждаме само основното - какво е сайдингът и видовете цена на снимката.

Самата Сайдинг в съвременния си вид се появява преди повече от половин век в САЩ и след това в Канада, където много бързо мигрирали към Европа, а след това се разпространява по целия свят. В Русия това е само в края на миналия век, когато страната е въпрос не толкова за разширяване на частния жилищно строителство, както и в неговото качество и производителност, като същевременно намали разходите. В края на краищата, това е ясно, че къщата е облицована с лек, светъл и весел, дори и сайдинг, не само изглежда много елегантен, но също така е добре защитена от влага, дъжд, вятър и ултравиолетова радиация. Сайдинг поради неговите свойства, не гният и ръжда, в инсталацията е съвсем проста, и под грижите на - най-удобно. Освен това, под панелите му е лесно да поставите слой от всякакви изолации.

Първоначално сайдингът представляваше полимерен панел, чието производство използвало за оцветяване на винила в процеса на формоване "PVC". Тези панели са проектирани така, че да симулират традиционния дървен обстрел, покриващ фасадите на сградите, но се различава от него за по-добрата страна заедно с технологичните и оперативните и естетическите параметри. Тогава панелите започнаха да бъдат изработени от метал, от специално обработен шперплат и от други материали, които биха могли да осигурят защитено жилище с повишена защита.

Винил сайдинг

Винил сайдинг

Най-популярният тип сайдинг в днешната среда е винила, тъй като е най-евтиният и практичен. Винил сайдинг може да се използва на всяка фасада и при всякакви условия. Както вече беше споменато по-горе, поради вида си, винилови панели са устойчиви на стандартните естествени фактори на стареене. Няма такова защита, което може да наруши работата на TFC пластмаса, добре, с изключение, че топлината, "открит огън" или силно физическо въздействие "издухва от тежки предмети." Основният стабилизиращ компонент, отговорен за устойчивостта на пигментация на материала, е титанов диоксид. Ето защо меки сайдинг винил, произведени тонове - по-малко от ярък цвят оцветен материал, по-високата устойчивост до неизбежното за други материали горят на слънце и атмосферни влияния при мощен руски замръзване.

Специалните умения и инструменти при инсталирането на сайдинг почти не се изискват.

Предлаганите на пазара панели са снабдени със специални устройства, които имат формата на брави, в процеса се извършва от много проста, но много ефективна. В допълнение, те са прикрепени към основата с пирони, винтове, винтове или винтове. Панелите са монтирани или директно върху фасадата, или върху специална каса, метална или дървена. За разлика от повечето сайдинг, облицовки е изложена на различни видове експозиция, така че преди монтаж върху него на сайдинг панели трябва да бъде дърво, напоени с антисептичен и antiprenami "защита срещу гниене, насекоми, и с цел да се увеличи пожароустойчивост" и метална решетка - се справят с водоустойчив лак или боя "защита от ръжда и други видове корозия. "

Метален сайдинг

Метален сайдинг

Напоследък популярността на метал сайдинг набира скорост. Истинската метализация е по-подходяща за облицовка на фасади на нежилищни сгради, но за обществени сгради като кафенета, търговски павилиони и други подобни.

Тя се използва и за изграждането на индустриални и специални цели, които са предмет на много високи изисквания огън и корозия - фабрики, складове, терминали, бензиностанции, бензиностанции и други съоръжения от този вид.



За металните облицовъчни панели са изработени предимно от поцинкована стомана или алуминий, но също така се използват и други видове стомана с задължително полимерно покритие. Стандартните панели са с ширина от 120 до 300 мм и не само имат идеално гладка, но и гофрирана или профилирана повърхност. В случай на прекомерно излагане на топлина за пълна компенсация на разширение в края на панел изрязани отвори и специални вдлъбнатини са разположени в самите краища на които са предназначени да се приведе тясно съседните панели един към друг. На долните ключалки са осигурени и дупки, необходими за оттичане от кондензационните панели. По правило метализиращите панели са оборудвани с допълнителни елементи, т.нар. Профилирани профили. Изборът на такива профили е много голям - могат да бъдат ламели и ъгли, и край, както и всички видове приливи и отливи, склонове и други подобни по същия начин. В допълнение към комплекта е възможно да се направят всички необходими елементи според чертежите, предоставени от клиента. Панелите са боядисани със стандартни бели или други светли цветове, но ако се изисква нестандартен цвят или нюанс, металният сайдинг може да бъде боядисан с високо устойчив прах.

Основното предимство на стоманената или алуминиевата обшивка пред винила е повишеното му съпротивление срещу температурните колебания на въздуха. Недостатъкът му е, че той е по-малко гъвкав. В допълнение, металната сайдинг изисква по-задълбочена инсталация.

За метални панели

Въпреки това, за всички останали параметри, той е почти идентичен с винила. Срокът на експлоатация на качествения, добре сглобен метален сайдинг може да бъде до половин век, а запазването на цветовете и оригиналните нюанси е гарантирано до 40 години или повече. Това не изисква особена грижа - достатъчно е да се измие с вода от обикновения градински маркуч, и то, изчистено от прах, отново ще светне като ново. В случай на появата на надрасквания на повърхността, те могат просто да бъдат боядисани с аерозол от подходящ тон, продаван в кутии във всеки строителен магазин или на пазара.

Металната сайдинг, както и винилът, се монтират върху "метална основа" от предварително обработена метална или дървена подложка, а панелите лежат една върху друга. Въпреки това, всеки производител трябва да предостави своя материал с най-подробни инструкции, ръководени от които, всеки може да опита ръката си при самоинсталация за различни стандартни решения.

Правила за оценка на качеството на сайдинга

Правила за оценка на качеството на сайдинга

Ако решите да не се доверите на специалист и да изберете материала за облицовката на вашия дом сам, тогава трябва да вземете под внимание редица правила, които оценяват качеството на сайдинга, който купувате. Първо, трябва визуално да прецените дебелината на панела, трябва да погледнете панела от края му. Ако дебелината се промени в панела, се вижда с просто око, това означава, че панелът е направен от лошо оборудване и е брак. Цветът на винилния панел за сайдинг също трябва да бъде еднакъв и от двете страни.

Ако предната и задната страна се различават в нюанси, това е директен сигнал, че панелът е боядисан повърхностно. Патентованият панел обикновено получава цвят, когато формира панела "боята се добавя директно към виниловия прах преди топлинна обработка и натискане" във фабриката, защото има прозрачен цвят. Цветът на повърхността показва, че вътрешният слой на сайдинга е направен от вторични, т.е. некачествени суровини.

Това сайдинг в САЩ и европейските страни отдавна забрани производството и ако се изкуши да намали цената все още ще го спечелят, качеството на вашия дом фасада трябва да продължи най-добрия случай, до първата зима - сайдинг, който се произвежда от рециклирани материали, не разполага с устойчивост на топлина или студ. Въпреки това, дори ако не се открие наличието на дефекти в панелите, а след това все още трябва да попитам удостоверението за продавач на продукти, които трябва да са в негово присъствие, и се предоставя на всеки купувач при първо поискване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да отрежете тавана с сайдинг технологияКак да отрежете тавана с сайдинг технология
Изборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскостиИзборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскости
Сутерен монтаж на фасадата на къщатаСутерен монтаж на фасадата на къщата
Socket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадатаSocket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадата
Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?
Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?
С лице към къщата на газобетонС лице към къщата на газобетон
Сутерен под камъкаСутерен под камъка
Монтаж на вертикален сайдингМонтаж на вертикален сайдинг
Подслон къщата с сайдингПодслон къщата с сайдинг
» » Какво е сайдинг, неговите видове
© 2021 BggeHat.com