Монтаж на вертикален сайдинг

Вертикален сайдингРазнообразието от дизайнерски решения се реализира благодарение на използването на различни материали и техните модификации. Преди това на пазара беше пусната само хоризонтална инсталация.

Сега е възможно вертикална сайдинг инсталация на фасадата на сградата. Това ще помогне да се даде на къщата елегантност и оригиналност. В същото време ценовата политика на модела не се различава от вече познатите на всички.

Изправянето на сайдинг стана популярно поради:

  • естетичен дизайн;
  • бърза инсталация;
  • ниска цена;
  • лесно почистване.

Вертикална технология за монтаж на сайдинг

Сайдингът е монтиран върху дървена щайга. За да стените стените, можете да вземете барове с различни размери. Стъпалото на ламелите трябва да се планира така, че да има три закопчавания на лист: отгоре, отдолу и от средата. За региони със силен порив на вятър, стъпката за фиксиране е 20 мм. Закрепването се извършва с нокти с голяма капачка или самонарезни винтове. Желателно е да се поставят найлонови шайби под закрепването. Те ще омекотят звука от удрянето на капачката срещу листа.

Започва се с фиксирането на горната лента. Преди началото на основната работа е необходимо да се оформят прозорците и отворите на вратите. Закрепването на профилни елементи се извършва по същия начин, както при работа с хоризонтален аналог.

При осигуряване на сайдинг с вертикална подредба, можете да направите без стартиране и завършване на ленти. Дървените плоскости могат да се превърнат в отлично решение за стартиране и завършване на облицовката. Боядисани в контрастиращи, до цветовете завършват, цветове, те ще изглеждат оригинални и завършват дизайна. Ако се използва начален j-профил, неговата инсталация трябва да започне преди да се монтират листовете. Същото са и нещата с ъгловите елементи.



Релсата за монтиране на ъгловия елемент е монтирана вертикално. Широчината му също трябва да се отчита при закрепването на съседния лист. Също така е възможно да се монтират един до друг два елемента на клетката.

Монтиране на вертикална сайдинг със собствените си ръце

Монтаж на вертикален сайдингПроектът започва с избор на сайдинг. Материалът може да бъде метал или PVC. Недостатъкът на метлата е нейният шум по време на дъжд или механични влияния. Цветът на PVC панелите изгаря на слънце и дизайнът изглежда изгубен. Въпреки това и двата вида листове се прилагат успешно и широко.

За началото на облицовката е необходимо да се запълни щайгата. Тя може да бъде под формата на дървени пръти или метални профили под гипсокартон. Дървото е за предпочитане поради по-добрата си машинна обработка и способността да променя височината на конструкцията.

По желание фасадата може да бъде изолирана между летвите. Термичната бариера може да бъде създадена с плътен нагревател като полистирол или минерална вата. Параметрите на изолацията се избират въз основа на конструктивните особености и материалите на стените. Над изолацията е покрита хидроизолацията на филма. Тъй като могат да се използват супердифузионни мембрани или обикновен плътен полиетилен. Шевовете между хидроизолационните листове трябва да бъдат залепени с припокриваща се лента.

След цялата подготвителна работа се обръщаме към монтажа на сайдинг. Всичко започва с ъглов j-профил. Под нея е монтирана вертикална щайга в ъглите на сградата с измерено разстояние до жлебовете. Монтажът на шината трябва да се стартира чрез внимателно измерване на ширината на шината. Лентата може да бъде направена по-разумно по-широка, за последващото закрепване на съседния лист от сайдинг. Също така, вертикалните елементи на покрива са монтирани на отворите на прозорците и вратите.

Освен това, ако е необходимо, се настройват долните и горните профили на траекторията. Те служат за украсяване на структурата. Тъй като са безполезни, те могат да бъдат изключени. Долната връзка ще бъде защитена със солидна вълна, а горната част е скрита зад дренажа.

Монтажът на картините е по-добър от ъгъла на сградата. Можете да започнете от средата, но в този случай ще трябва да режете листите в ъглите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскостиИзборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскости
Сутерен монтаж на фасадата на къщатаСутерен монтаж на фасадата на къщата
Socket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадатаSocket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадата
Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?
Използваме течни нокти за панели от PVC на фасадата на частна къщаИзползваме течни нокти за панели от PVC на фасадата на частна къща
Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?
Характеристики и предимства на фасадните термопанелиХарактеристики и предимства на фасадните термопанели
Подслон къщата с сайдингПодслон къщата с сайдинг
Фибро-циментови плочиФибро-циментови плочи
Характеристики на десния сайдингХарактеристики на десния сайдинг
» » Монтаж на вертикален сайдинг
© 2021 BggeHat.com