Характеристики и предимства на фасадните термопанели

Снимка на фасадни термопанелиДовършителните материали се подобряват всяка година. Сега е важно не само красотата на външната обвивка, но и наличието на допълнителни характеристики на свойствата. Има много строителни материали, закупуването на които изключва допълнителни разходи. Един такъв материал, използван за фасадно облицоване, е фасадни термопанели с клинкерни плочки

.

Такива панели имат няколко положителни качества:

  • изолира сградата;
  • имат красив естетичен външен вид;
  • защита на фасадата от механични повреди;
  • съхранявайте отделно материали за фиксиране на изолацията и плочките;
  • бърза инсталация;

Характеристики на фасадните термопанели

Разпределение на слоевете фасадни термопанелиДовършителни материали за фасадата е доста труден избор. Искам да има красива, не се страхувам от замърсяване, гъби, влага и паразити, скъпо изглеждащи и, най-вече, евтини в покупката и инсталационния материал. Това е клинкер на полиуретанова пяна.

Панелът е двуслойна структура. За полиуретанова пяна с плътност най-малко 45 кг на м2, със специални лепила, се фиксират плочки от клинкер. А цветната скала и текстурата на горния слой могат да бъдат различни. Панелите могат да изобразят зидария от облицовъчни, топлоустойчиви, стари типове тухли, декорация на различни видове плочки, включително естествени текстури. Има и плочи за текстурата на дърво и метал.

Основният индикатор за приложимостта на продукта е неговия експлоатационен срок. Минималният срок за използване на панели през това време е, че не се нуждаят от специални грижи. Замърсяването се отстранява чрез мокро почистване от маркуча под налягане.

Панелите имат малка топлопроводимост. Освен това, при извършване на изчисления на топлинна техника можете да изберете необходимата дебелина на изолацията: 40, 60 или 80 mm. За панелите, предназначени за облицоване на основата, дебелината на термичния слой е 20 или 40 мм.



Полиуретановата пяна има висока плътност и ниска порьозност на повърхността. Тези свойства не позволяват проникване и задържане на влага в него. Тъй като панелът може да се разглежда като водоустойчив материал. Благодарение на специалните компоненти, които съставляват изолацията, той не е запалим материал. Такива панели няма да поддържат горивни процеси, предотвратяващи разпространението на огъня.

Не забравяйте за бързата инсталация. Панелите са леки, но не и малки продукти. Ето защо тяхното закрепване на фасадата не отнема много време. Материалът е добре обработен и не се деформира по време на монтажа и работата, благодарение на пластмасовата рамка.

Монтаж на фасадни термопанели с клинкерни плочки

Закрепване на фасаден термопанел върху дюбелиМонтажните панели се извършват директно върху стената, ако не се установи значително изкривяване. При наличие на нередности и дефекти, монтажът на продукта се извършва върху дървена щайга. Стъпалото на ламелите трябва да бъде проектирано по такъв начин, че да има три вертикални плоскости на продукт.

Фиксиращите модули между панелите са предназначени за бърз и лесен монтаж. Изпъкналите елементи на един панел влизат в другия. На стената или щайгата панелът е прикрепен към дюбели или винтове. В комплекта елементи можете да закупите ъглови парчета, детайли за довършителни прозорци и врати.

След облицовката на основата и в долната част на прозорците, са поставени. Те предотвратяват навлизането на вода между панела и стената. В допълнение, приливите дават на сградата по-естетичен вид. За по-малка деформация на конструкцията по време на инсталацията можете да закупите трислойни панели. Отстрани на стената се добавя плоча OSB.

Монтажът на панели се извършва в кръгов периметър на сградата. След сглобяването на всички елементи шевовете между тях се избърсват с устойчива на замръзване фуги. Фасадните термопанели с клинкерни плочки не са капризни за температурите, поради което могат да бъдат направени по всяко време на годината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нов живот за стените на дървена къщаНов живот за стените на дървена къща
Декоративни фасадни плочки за стенен монтажДекоративни фасадни плочки за стенен монтаж
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Клинкери за фасадата изграждаме частна къщаКлинкери за фасадата изграждаме частна къща
Как да използваме фасадните фасади за декорация на фасадитеКак да използваме фасадните фасади за декорация на фасадите
Фасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтиратФасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтират
Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?
След това да завършим къщата от kbb?След това да завършим къщата от kbb?
Завършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панелиЗавършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панели
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
» » Характеристики и предимства на фасадните термопанели
© 2021 BggeHat.com