Как да използваме фасадните фасади за декорация на фасадите

Как да използваме фасадни лампи за фасаден декор 1Хората, като правило, внимателно подход за избор на материали за фасадна декорация

, но напълно забравяме, че външният вид на къщата до голяма степен зависи от осветлението. А фасадното осветление играе огромна роля в осигуряването на визуален външен вид на сградата, особено вечер.

Фасадните лампи са много различни. За осветяване на подхода към къщата, например, често използвани лампи, които са вградени в земята. Или лампите на стълбовете, които са монтирани по периметъра на пешеходната зона.

Как се използват фасадни лампи за фасаден декор 2

Видове осветление

Основните видове осветление, които се използват за осветление на фасадите, са контурите или местното осветление, както и изливането на светлина. Общо осветление не се използва за осветление на жилищни сгради поради твърде ярка светлина. Но за осветяване на фасади на обществени сгради и др. се използва широко.

С помощта на локално осветление, използвано за осветяване или надолу, или горната част на фасадата, е възможно да се подчертае красотата на архитектурните елементи или да се очертаят, така да се каже, контурите на сградата. Между другото, за тази цел се използва контурно осветление. Осветителните тела за фасадно осветление се поставят в този случай по стените на сградата.

Видове осветителни тела

Фасадните осветителни тела могат да бъдат сваляеми, вдлъбнати, окачени и монтирани на стена. Тези или други се избират в зависимост от целта. Има моменти, когато стенните лампи не могат да се инсталират просто.

В този случай вместо тях се използват висящи лампи, които се намират върху опорите.

Осветителните тела за фасадно осветление като източник на светлина използват живачни лампи, лампи с нажежаема жичка, халогенни, LED и др. Естествено, всеки тип има своите предимства и недостатъци.

Как да използваме фасадни лампи за фасадна декорация 3

Светлини за осветление

Най-често за фасадно осветление се използва фасадно LED осветление. Този тип осветеност на плюсове е много повече от минуси. Това обяснява голямото търсене на LED осветителни тела.

Фасадните осветителни тела на диодите, излъчващи светлина, са добри, тъй като са удобни при работа и са устойчиви на негативно естествено въздействие, имат по-голям живот от тези при други осветителни тела. Освен това тези лампи са икономични.

Необходимо е да се извърши точно инсталиране на тези тела, тъй като замяната им е много трудоемка.



Трябва да се отбележи и безопасността на този тип устройства за осветление. Те се нуждаят от ниско напрежение, така че в експлоатация те са толкова удобни. Благодарение на тази функция тези осветителни тела могат да се монтират на стълби, следи или на друго място, където осветителното тяло може да се намокри и да се влоши.

Така с помощта на фасадно осветление външната част на сградите е осветена. Улични лампи, прожектори, LED ленти и др. дават светлина с различна интензивност. Светодиодните лампи са малко по-скъпи от другите, но са по-дълги. Така че, тяхното придобиване е препоръчително.

LED осветлението може да се използва, отделно или заедно с подчертаването на контурите.

Монтирането на проектори в този случай се извършва върху самата къща, както и по нейния периметър. Лампите могат да се монтират на стълбове, огради и дори дървета, които са близо до сградата.

Използване на LED лента фасадно осветление можете да направите така, че сградата, освен да играе с нови нюанси, ще придобие някаква динамика.

При използване на фасадно осветление с осветителни тела, дори и в големи сгради, е възможно да не се променя електрическата система.

Как да използваме фасадни лампи за декорация на фасади 4

Декоративно осветление

Най-сложният дизайн на осветлението ще бъде постигнат, ако използвате LED RGB-прожектори за осветление. Тази LED лента е много гъвкава, така че тя може да бъде във всякаква форма и следователно да бъде инсталирана на всяка част от сградата, което я прави оригинален. Такива LED ленти имат добра защита от външната среда. Поради това те често се използват за осветяване на външните линии.

Енергоспестяващи лампи от този тип осветление се произвеждат в различни модификации. Това например, стенни лампи, ландшафт, земята и други.

По-специално, земните тела имат голяма здравина, така че те могат да бъдат монтирани в тротоарни плочи или бетон.

Използването на такива лампи е удобно за осветяване на стъпала, покриви, пиластри, стени, склонове и т.н.

Както може да се види, осветяването на фасадата определя много в холистично възприятие декорирайки къщата. С помощта на компетентно осветление усещането за комфорт и сигурност се увеличава понякога.

Как да използваме фасадни лампи за фасадна декорация 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Осветлението на тавана Zakarniznaya е грандиозно и необичайноОсветлението на тавана Zakarniznaya е грандиозно и необичайно
Нанасяне на LED осветление в интериораНанасяне на LED осветление в интериора
Проектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадатаПроектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадата
LED осветление функции и предимстваLED осветление функции и предимства
Външно осветление на селска къщаВъншно осветление на селска къща
Осветление в детската стая какво да вземем предвидОсветление в детската стая какво да вземем предвид
Осветление със светодиодиОсветление със светодиоди
Перспективи, нюанси и особености при осветлението на складоветеПерспективи, нюанси и особености при осветлението на складовете
Следата светва нова дума в технологията на осветлениеСледата светва нова дума в технологията на осветление
Разсаждане на разсадРазсаждане на разсад
» » Как да използваме фасадните фасади за декорация на фасадите
© 2021 BggeHat.com