Разсаждане на разсад

Разсаждане на разсадНеобходимостта от повечето култивирани растения, отглеждани в градината, в естествена светлина е най-малко 20 000 лукса. В дома, отглеждане на разсад в контейнери на перваза на прозореца през периода от февруари до април, е невъзможно без специални мерки за осигуряване на осветление на повече от 5 хиляди лукс.

Липсата на слънчева светлина засяга развитието на младите растения по най-негативния начин: те са изтеглени нагоре, те имат много по-бледо цвят, отколкото би трябвало. Заключението е очевидно: разсадът трябва да бъде освежен.

Как да облекчите разсада

Можете да правите с импровизирани инструменти и максимално да използвате осветлението. За да направите това, отстрани на прозорците, където са монтирани контейнерите с разсад, се монтират отразяващи екрани от фолио или огледала. Екраните са насочени така, че отразената светлина да пада върху растенията.



Увеличаване на осветеността на всеки прозорец може да бъде на 5 само чрез редовно измиване. Потъмненият прозорец позволява по-малко светлина, точно като прашен или мръсен. Освен това, стъклото на прозореца не позволява на ултравиолетовото преминаване, така че при първата възможност, когато въздухът на улицата се нагрее над + 10 градуса, през деня разсадите се изваждат за втвърдяване на балкона. Първоначално за 5 минути, времето се увеличава ежедневно за още 5 минути.

Все пак, най-ефективното средство за осветяване на разсад е специалното електрическо осветление. За тези цели обикновените лампи с нажежаема жичка не са подходящи. Най-подходящи са луминесцентни лампи тип LD-60 или огледални лампи тип Reflux. Първият вариант е по-евтин, а вторият е по-скъп.

Режим на възстановяване

При избора на режим на дозиране на посадъчен материал трябва да се имат предвид няколко важни обстоятелства. На първо място, цената на електроенергията е висока. Ето защо, денонощното осветление не е евтино. Но растенията не се нуждаят от 24-часово осветление. През нощта разсад, както всички останали, се нуждаят от почивка. Ето защо, когато инсталирате осветителни тела, можете да инсталирате прекъсвач, който според указания режим ще включи светлината, да речем, в 8 часа сутринта и да се изключи на 8 или 10 часа вечер. Този режим е оптимален за развъждане на семена, за да се чувстват комфортно и да показват добри резултати на растежа.

За да поставите лампите на осветление е необходимо на височина от около 15 см над горните листа. Ако поставите лампите по-горе, светлината ще се пръсне отстрани, а ако е поставена надолу - изгарянията могат да се появят върху листата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
А жив плет от върба как да създадете зелена ограда в селската къща със собствените си ръце?А жив плет от върба как да създадете зелена ограда в селската къща със собствените си ръце?
Оформлението на градината и градинатаОформлението на градината и градината
Засаждане на пипер на разсад през 2015 г. функции и грижиЗасаждане на пипер на разсад през 2015 г. функции и грижи
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Как да промените интериора с помощта на закрити растенияКак да промените интериора с помощта на закрити растения
Външно осветление на селска къщаВъншно осветление на селска къща
Поправете съветите за офисаПоправете съветите за офиса
Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?
Красива страна парцел как да направя?Красива страна парцел как да направя?
Подреждане на балкони и лоджииПодреждане на балкони и лоджии
» » Разсаждане на разсад
© 2021 BggeHat.com