LED лампата е фундаментално нова светлинна опция, базирана на светодиоди

LED лампаСветодиодът е специфичен тип полупроводник с електролуминесцентен ефект. Този ефект се състои в способността на светодиода да генерира много ярко сияние по време на преминаването на електрически ток през него.

Докато светодиодите дават много ярка светлина, те са много икономични, тъй като нивото на консумация на енергия е изключително ниско. Основната разлика между LED лампи и обикновени крушки е, че електричеството, преминаващо през светодиода, почти изцяло се превръща в светлина. Вследствие на това светодиодите не се загряват по време на работа. Какво не можете да кажете за обикновените лампи с нажежаема жичка. Те наистина се загряват, когато се използват, докато губят енергия и създават допълнителни разходи.

В допълнение към конвенционалните LED лампи, има и т.нар. "Интелигентни" лампи, като например лампа e27 с батерия. Те са оборудвани с батерия, която се зарежда по време на работа на електрическата крушка от мрежата и контролния панел. В случай на прекъсване на захранването с дистанционното управление, осветителното тяло превключва на работа на батерията и може да осигури осветяване до 6 часа. Много удобен вариант за места, където поради различни причини възникват чести прекъсвания на електрозахранването. В допълнение, това и друг начин да спестите пари, когато използвате LED-лампи.

Приложение на LED осветителни тела



Светодиодното осветление няма ограничения в областта на приложение. Жилищни помещения, транспорт, производствени площи и съоръжения и дори улици на градове и градове. Работното време на LED лампи е няколко пъти по-високо от същия индикатор за лампи с нажежаема жичка. Ето защо LED лампите са удобни и полезни за използване в труднодостъпни места.

В лампите в дневната (полилеи, свещи) светодиодната крушка може да работи до 25 000 часа. И относително високата цена на LED лампата в момента се компенсира от енергоспестяванията и намаляването на разходите за закупуване на конвенционални крушки.
Обратното за LED лампите е предимно положително. Но отрицателен момент под формата на висока цена има и място. Но трябва да кажа, че за днес това е единствената причина за отрицателни оценки. Очевидните енергоспестявания и възможността да се спестят пари за потребление на киловатчаса електроенергия, правят LED лампите предпочитан вариант за осветяване на хол.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо LED крушки изгарят преждевременно?Защо LED крушки изгарят преждевременно?
Свързване на LED лампата вместо флуоресцентна светлина и надеждностСвързване на LED лампата вместо флуоресцентна светлина и надеждност
Избираме лампа за къщата! 5 най-често срещани въпросиИзбираме лампа за къщата! 5 най-често срещани въпроси
Индустриални таванни светлини, правилният изборИндустриални таванни светлини, правилният избор
Как да изберем лампи за опънати таваниКак да изберем лампи за опънати тавани
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Светодиоден светлинен източник на светлинаСветодиоден светлинен източник на светлина
LED осветление функции и предимстваLED осветление функции и предимства
LED подсветкаLED подсветка
Осветление със светодиодиОсветление със светодиоди
» » LED лампата е фундаментално нова светлинна опция, базирана на светодиоди
© 2021 BggeHat.com