Светодиоден светлинен източник на светлина

Проблемът за създаването на ефективен източник на светлина днес не губи значението си. Изискванията за осветителните устройства остават непроменени: висока светлинна мощност с ниска консумация на енергия, дълъг живот и ниска цена.

В момента най-отговарят на тези изисквания LED осветление, които могат да бъдат намерени тук https://alteco.in.ua/products/svetodiodnoe-osveshenie/svetodiodnyye-svetilniki. Това е нов осветително тяло, която не разполага с дизайна си, няма нищо общо с нажежаема жичка или флуоресцентни лампи

Диодът, излъчващ светлина или съкратено - светодиод, е полупроводниково устройство, което започва да свети, ако през него преминава ток. Интересен факт е, че светлината на диодите първоначално се възприема само като страничен ефект от тяхната работа. И едва през шейсетте години на XIX век учените решиха да използват този ефект, за да създадат нови светлинни устройства и започнаха да разработват диоди с максимална светлинна мощност.

Първите светодиоди бяха с ниска яркост, така че те не бяха широко използвани. Първият ярко осветен светодиод е създаден от японския физик Шуджи Накамура през 1990 г. и свети в синьо.



Понастоящем спектърът на цвета на светодиодите се е увеличил значително. Физически, светодиодът е полупроводников кристал, чиито размери са фракции от милиметър. Цветът, който свети LED, зависи от субстанцията, от която се произвежда кристалът. Днес светодиодите се произвеждат в бяло, жълто, червено и много други цветове.

Първата област на приложение на LED осветление беше външната реклама. Понастоящем голямо конструктивно разнообразие от източници на светлина върху диоди, излъчващи светлина, значително разшири полето на тяхното приложение. Къщи, офиси, улично осветление - тук има малък списък от зони, където се използват LED светлини.

Широкото приложение на осветителни тела върху диоди, излъчващи светлина, се дължи на следните качества:

  • ниска консумация на енергия;
  • минимални загуби при преобразуване на електричеството в светлина;
  • Светодиодите не се загряват по време на работа; няма загуби на енергия и няма проблем с нагряването на материалите;
  • LED светят близко до монохромно, което осигурява яснота на осветени предмети и добро цветово оцветяване;
  • продължителността на работа на светодиодната лампа значително надвишава продължителността на работа на всички известни източници на светлина;
  • Като електрически уред с ниско напрежение, светодиодът има висока степен на безопасност, когато се използва.

Всички тези качества дават възможност за използване на LED осветление на различни места: на открито, в басейна, на закрито. Дизайнерите имат отличен инструмент за прилагане на смели решения в създаването на модерни интериори и пейзажи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванни осветителни телаТаванни осветителни тела
Таванни лампи в типовете бани и примериТаванни лампи в типовете бани и примери
Електрически крушки за опъвам таван какъв тип да избереЕлектрически крушки за опъвам таван какъв тип да избере
Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни таваниПоставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтяганеКак да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане
Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Индустриални таванни светлини, правилният изборИндустриални таванни светлини, правилният избор
Нанасяне на LED осветление в интериораНанасяне на LED осветление в интериора
» » Светодиоден светлинен източник на светлина
© 2021 BggeHat.com