Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане



Монтажът на таванния таван се състои от няколко етапа, от които един монтаж на осветителни тела в окачения таван. За правилното подреждане на осветителните тела трябва да се ръководят от определени принципи и да имат представа за особеностите на създаването на електрически вериги.

Списък на основните принципи за инсталиране на електрическо оборудване

  • Позицията на осветителните тела върху тавана на опън е избрана, като се има предвид, че устройствата в близост до платното трябва да имат слабо разсейване на топлината. Максималната стойност вградено осветително тяло за опъвам таван за 1 лампа с нажежаема жичка е 40 W, в случай на безшевен плат таван, 60 W се допускат. Ако халогенните лампи се използват при работа, тогава границата пада до 20 и 35 W, съответно.
стреч таван със светлини
  • В големи помещения, като правило, в центъра е инсталиран източник на ярка светлина - полилей. Тъй като е прикрепена към таванната конструкция на значително разстояние, тя може да се завинти в лампа с висока мощност. С помощта на точкови устройства се извършва осветяване на зони или разсейване на мека светлина, което ще бъде най-добрият вариант, например за гледане на видео.
  • Можете да постигнете добро осветление без централен източник, но само с прожектори, разположени навън. Този дизайн ще осигури висока ефективност от осветление - ще включва голяма площ от тавана, както и своевременно охлаждане.
  • Оптимална мощност таван светлина за окачени тавани в тази ситуация е 70 W, докато инсталирането на външни тела не изисква голяма ниша между тавана и рамката.
  • Халогенни и лампи с нажежаема жичка се препоръчват да се използват с димери - устройства, регулиращи яркостта на светлинния поток. В никакъв случай не трябва да се използват димери за увеличаване на мощността на енергоспестяващи лампи. В противен случай, рано или късно, яркостта на лампата ще спре, след което устройството може да се изключи или да излезе от експлоатация.
    мощност на осветителните тела за опънати тавани
  • Между полилея и опъна таван трябва да се спазват определено разстояние - от 15 см или повече. Монтирайте окачени тавани с лампи, като вземете предвид и разстоянието между тях - от 20 см.
  • Осветлението на зоните ще работи много по-ефективно при инсталиране на въртящи се светлини. Благодарение на тях ще се появи ярко осветление, докато осветителните тела ще бъдат равномерно разпределени по цялата повърхност на тавана.
  • За да се изчисли правилно броят на осветителните устройства, е необходимо да се вземе под внимание разстоянието между прожекторите на тавана и способността ефективно да осветява един точков източник с площ от около 1,5-2 метра. Например в стая от 25 кв.м. трябва да бъдат инсталирани най-малко 15 таванни светлини.
  • Как да поставяте рационално осветителните тела върху тавана

    Комбинацията от осветителни тела с полилей

    За да се разбере къде най-добре да се изгради в енергоспестяващи лампи за окачени тавани в една малка стая, които също планират да инсталирате полилей в центъра на дизайна трябва да се обърне внимание на svetopodachi на функции.
    По този начин, с помощта на точкови устройства, монтирани в тавана на опън, се извършва еднообразно осветяване на ъглите на стаята. Те са отговорни за разпространението на разсеяна, заглушена светлина без да се акцентира върху определена зона (по-подробно:Простри тавани и осветление - нюанси на дизайна").
    Най-добрите приспособления за опънати тавани
    За да осигурите яркото осветление, което се изисква при специални случаи, можете да включите полилея. Но тогава, когато например цялото семейство е заета да гледа филм или да работи на компютър, ще бъде достатъчно да има мек полумрак. Тази ситуация, както казват психолозите, има успокояващ ефект върху нервната система.
    Като още един оптимален вариант за гледане на телевизора се предлага подреждането на осветителни тела върху тавана на напрежението на едно място - зад гърбовете на зрителите. Така че светлината няма да следи очите, а се фокусира върху основното нещо - филма.
    При такава схема е възможно да се оборудва детска стая, предназначена за две деца. Тя ще осветява работното място, където едно дете може да работи, а отсъствието на приспособления в целия таван ще позволи на втория да заспи в по-заглушен район.
    как да избирате местоположението на осветителните тела на опънат таван
    Подобна опция е инсталирането на софита в долната повърхност на шкафовете в кухнята, както е показано на снимката. Така че е лесно да се реши проблемът със засенчването на мястото на готвене, познато на всички домакини.
    За по-добро разбиране на принципа на разпределение на светлината, които осигуряват дистанционно осветление на опънати тавани в други жилищни райони, помислете за пример с входно антре, спалня и баня.

    Осветление на коридора

    Основният недостатък на много градски апартаменти е наличието на близки коридори. Правилното разпределение на светлината ще направи някои корекции на оформлението - ще ви направи по-просторен.
    опция за осветление на коридора
    Решаване на задачата може да бъде направено чрез инсталиране на лъскав таван с долна подсветка. За целта е по-добре да не се изграждат източници на светлина в дизайна на тавана, но да се използват монтирани на стена устройства, инсталирани така, че да имат само светло отражение на зрителя.

    Светилници в банята

    Банята с всички плочки, хромираните миксерни елементи и нагревателя за отопляеми кърпи веднага ще се трансформира, ако инсталирате опънат таван с прожектори в него.
    баня осветление снимка
    В банята на размери, че е доста трудно да се организира творчески източниците на светлина, така че ще трябва да се направи стандартен разтвор - 5-8 прожектори фиксиран към тавана на същото разстояние една от друга (по "Таванни лампи за баня: нюанси на употреба"). Всяка от източник на светлина елемент да бъде запечатан. Най-добрият избор е използването на халогенни лампи, които са добре защитени от влага, светят ярко с икономичен консумация на енергия.
    Осветление на опънат таван, пример за видео:

    Осветление на спалните

    Спалнята е помещение, в което рядко се използва ярко осветление, така че е препоръчително да се комбинират разсеяна светлина от осветяването на определени области (нощни) с помощта на лампи или лампи етаж.
    Също така, най-добрите осветителни тела за опънати тавани могат да се използват за монтаж в близост до корнизи или корнизи. Благодарение на светлината, отразена от тавана, стаята визуално ще се увеличи и няма да изглежда прекалено ярка.
    По този начин създаването на дизайн не изисква прилагането на точни препоръки, но спазването на тези изисквания значително ще опрости този процес.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Таванни лампи в типовете бани и примериТаванни лампи в типовете бани и примери
    Електрически крушки за опъвам таван какъв тип да избереЕлектрически крушки за опъвам таван какъв тип да избере
    Как да инсталирате таван осветителни телаКак да инсталирате таван осветителни тела
    Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни таваниПоставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани
    Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
    Улично таванно осветление Оптимално осветление за изборУлично таванно осветление Оптимално осветление за избор
    Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
    Вградени електрически крушки в таблото инсталиране функцииВградени електрически крушки в таблото инсталиране функции
    Монтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таванМонтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таван
    LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
    » » Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане
    © 2021 BggeHat.com