Улично таванно осветление Оптимално осветление за избор



Все по-често хората предпочитат да работят в града и живеят в собствения си дом в предградията, където има свеж въздух и природа. Необходими са собствениците на улични принадлежности на частни домакинства, тъй като те не само осветяват местната област, но са, както може да се види на снимката, предмет на декор. Важна роля им е дадена при създаването на зона за отдих, например, уличните лампи на тавана, построени в градинска беседка, ще позволят да прекарате вечер в нея при топло време.
уличните осветителни тела в беседката
Няма значение дали е с веранда, или открита лоджия или полу-отворено пространство, градински мебели, душ на открито в двора - всички тези съоръжения изискват осветление, както и на качеството, подобно на това, което е на разположение в къщата. Осветителните устройства, използвани в ежедневието, не са подходящи за използване в улични условия.

Изисквания към уличните лампи

За външно осветление производителите предлагат гама от таванни осветителни тела за улици. Те също са стени, настилки и подводни. Към популярните и най-популярните източници на осветление на улицата са таванните осветителни тела, тъй като позволяват не само да се осигури добро външно осветление, но и възможност да се реализират индивидуалните предпочитания.
На устройствата за улично осветление са определени няколко изисквания, които те трябва да изпълнят.
На първо място светлинните източници трябва:
  • да бъдат практични и функционални. По-добре е, когато вградените улични тавани и стенни светлини имат два режима на работа в зависимост от целта на осветлението, като осигуряват ярка светлина или заглушени;
  • имат солидна конструкция. Особено се отнасят до осветителни тела за открити пространства, на които се намират улични кафенета или са предназначени за отдих на граждани. Повишената здравина няма да бъде излишна дори ако осветителното тяло е инсталирано в частна зона;
  • имат устойчивост на корозивни процеси. Дори когато лампата не получава дъжд и сняг, постоянно променящото се ниво на влажност и температурни колебания може да доведе до корозия на метални части, което ще доведе до загуба на функционалност и декоративни характеристики. Най-често улицата вградени осветителни тела, таван и таван са направени от неръждаема стомана, алуминий, стъкло с висока якост или плексиглас (виж също: Таван от плексиглас с осветление: видове, разлики);
  • имат висока степен на защита срещу проникване в тялото на влага и прах. Този индекс е означен индекс IP (XX), където първото число показва нивото на защита от прах, а вторият - от влага. Колкото по-висока е стойността, толкова по-трудно може да бъде за условия на работа улична лампа обикновено им IP не може да бъде по-малко от 44. Това означава, че те са в състояние да издържат на дъжд пръски от всички страни и прахови частици с диаметър по-голям от милиметър;
  • добре е да издържате на колебанията в температурата на въздуха от -40 ° C до + 40 ° C.
При избора на осветителни тела те обръщат внимание на спазването на горепосочените изисквания и вземат предвид височината и структурното решение на таваните и размера на района или територията, които те трябва да покриват.
Модерни лампи за улични тавани се предлагат в широка гама от дизайнерски варианти и стилове, имат различен капацитет и параметри, така че не е трудно да изберете светлинния източник според желанието и особеностите на домашната територия.
външни улични осветителни тела

Видове осветителни тела

Осветителните тела за таван, произведени за осветяване на отворени конструкции, могат да бъдат от следните типове: окачени - вдлъбнати и отгоре. Изборът на осветителното устройство зависи от неговата цел, от височината на приспособлението и от устройството на тавана.
Ако в беседката няма таван, но има греди или козирки, идеалният избор е полилей. Освен това те се използват за създаване на осветление на тераси с високи тавани или на обикновени веранди в зоната на масата, така че е невъзможно да се докоснат главите им. Закачете полилеите на метална щанга или декоративна силна верига.
Обикновено улицата Осветителни тела за таванни повърхности са универсални, тъй като са инсталирани на тавана, на стената (с помощта на монтажната плоча, включена в комплекта, или чрез завинтване на корпуса към повърхността). Обхватът на тяхното приложение е обширен, тъй като те са монтирани върху дървена, бетонна или гипсокартонена конструкция. Едно от предимствата на външните таванни осветителни тела е възможността да се монтират, без да се взема предвид височината на тавана. Освен това те са по-устойчиви на корозия, по-силни и по-надеждни от окачените източници на осветление, тъй като те не се люлеят от пориви на вятъра.
таван светлина вдлъбнати LED улично осветление
В някои случаи дизайна на таванната повърхност позволява използването само на осветителни тела за улични тавани, вградени например на лоджия, където всеки сантиметър има стойност за поддържане на височината. Уличните осветителни тела от този тип се считат за най-надеждни, тъй като те са най-добре защитени от механични и атмосферни влияния.
При уличното осветление могат да се използват различни видове лампи: LED-флуоресцентни-газоразрядни-нажежаеми лампи, което ги прави достъпни за потребители с различни нива на доходи. За да се осигури еднакво осветление и достатъчно за определена цел, е необходимо да се вземе предвид силата на светлините и техният брой. Ако искате да създадете спокойна разсеяна светлина, трябва да използвате плафон с матирано стъкло.
Един пример за улична лампа на тавана е показан във видеото:
Улични LED таванни светлини - това е отлична възможност за осветление на входовете на къщи, на територията на частна собственост, градина, парк, път и др. Сферата на приложение на тези таванни светлинни източници не се различава от зоната на използване на други таванни осветителни тела за улицата, но позволява значително да се спести електроенергия (на всеки 10) в сравнение с крушките с нажежаема жичка. В допълнение, улично осветление LED таван светлини не съдържат живак, почти не се нагрява. Осветителните тела за тавани вдлъбнати LED уличното осветление имат дълъг живот (прочетете също: "LED таванни светлини - характерни").
За да се създаде зона за отдих, което го прави комфортен и удобен, днес всеки собственик на частна собственост на дома може.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Как да използваме фасадните фасади за декорация на фасадитеКак да използваме фасадните фасади за декорация на фасадите
Модерни светодиодни осветителни тела за LCD мониториМодерни светодиодни осветителни тела за LCD монитори
Проектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадатаПроектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадата
Тайните на избора на завеси за беседка и верандаТайните на избора на завеси за беседка и веранда
LED осветление функции и предимстваLED осветление функции и предимства
Външно осветление на селска къщаВъншно осветление на селска къща
Осветление със светодиодиОсветление със светодиоди
Следата светва нова дума в технологията на осветлениеСледата светва нова дума в технологията на осветление
» » Улично таванно осветление Оптимално осветление за избор
© 2021 BggeHat.com