LED осветление

LED осветление

LED ивици и лампи се използват дълго време, за да осветяват и осветяват елементите на екстериора и интериора. LED осветлението е отлична опция за създаване на хармония в атмосферата или придаване на специално настроение към интериорния дизайн. Но, като друга версия на изкуствена светлина, светодиодите имат както минуси, така и плюсове. Нека да ги погледнем.

Преди всичко, си струва да се обърнете към историята. Светодиодните устройства за осветление са изобретени в средата на 50-те години на ХХ век. В онези дни те се използват главно за осветяване на витрините и броячите. По-късно светлинното осветление започва да се появява върху знаците на магазини, хотели и барове. И това е логично обяснение, тъй като светодиодните устройства имат достатъчно ярки лампи, които не се страхуват от лошо време, излъчват примамливи и красиви цветове, като синьо, зелено и червено.



И до 90-те години на миналия век хората използват LED осветление в трите цвята, описани по-горе. Но с настъпването на 90-те специалисти решиха да увеличат цветовия спектър на LED осветлението, използвайки галий и алуминиеви нитриди. Светещи LED устройства с различни нюанси са създадени. Изключението е бял тон.

В резултат на това сега, използвайки специален контролер, светодиоден модул и термосвиваем съединител, е възможно да се създадат необичайни светодиоди, които да блестят с един или повече цвята. Линейно LED осветление често се използва за красиво осветяване на градини, стълби, скулптури, фасади на сгради. Едно от основните предимства на тези устройства за осветление е ниската работна температура, която позволява, ако е необходимо, да се осветяват дори скулптури от леда.

В допълнение, трябва да се отбележи, че когато инсталирате LED осветление не е необходимо да имате специални умения, тъй като LED устройства са лесни за свързване. Освен това, дори ако говорим за LED лентата или линиите, ако един или няколко светодиода са повредени, другите не спират да работят поради съединителя. За тях внезапните промени в температурата и вибрациите не са опасни. Те могат да продължат около десет години или сто хиляди часа. С други думи, един сериозен недостатък на LED осветлението е неговата висока цена, която бързо ще се изплати.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нанасяне на LED осветление в интериораНанасяне на LED осветление в интериора
Проектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадатаПроектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадата
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Характеристики на осветлението за баняХарактеристики на осветлението за баня
LED осветление функции и предимстваLED осветление функции и предимства
LED подсветкаLED подсветка
Осветление със светодиодиОсветление със светодиоди
Перспективи, нюанси и особености при осветлението на складоветеПерспективи, нюанси и особености при осветлението на складовете
Следата светва нова дума в технологията на осветлениеСледата светва нова дума в технологията на осветление
Характеристики на приложението на прожекторитеХарактеристики на приложението на прожекторите
» » LED осветление
© 2021 BggeHat.com