Осветителни устройства и техните източници на светлина

осветителна техникаСега всеки е свикнал с факта, че улиците, площадите и площадите на градовете и дори малките села са осветени от различни осветителни тела. Могат да бъдат различни осветителни тела, лампи, прожектори, билбордове и различни панели за осветление.

За да могат леките устройства да се използват правилно и по предназначение, трябва да се знае техническата им характеристика и конкретната област на тяхното приложение. Така че, да речем, няма да запалите пътя с билборд и да не осветявате фасадата на път с пътна лампа. Същите изисквания важат и за жилищното и жилищното осветление, както и за офис и промишлени помещения.

Така че, за осветяване на апартамента и офиса се прилагат различни изисквания. Ако осветлението в апартамента зависи изцяло от самите собственици, тогава офисът има правила, регулиращи осветлението на помещенията. В случай, че тези правила са нарушени, собственикът на помещенията може да наложи глоба за проверка на санитарния надзор.



Осветителните устройства за дома, които могат да се намерят тук чрез тази връзка, се избират главно въз основа на външните им характеристики, като например красота, модерен стил, оригинални изпълнения. Или тяхната функционалност - различна яркост или цвят на светлинния поток, общите размери и начина на инсталиране. Да кажем, че настолната лампа се наглася на бюрото и е по-добре да поставите подовата лампа или да закачите стена в близост до стола.

Основните характеристики на модерните лампи са източници на светлинна емисия. За това отдавна са обикновени лампи с нажежаема жичка, вероятно всеки ученик знае. Но какво да кажем за това, което дойде да ги замени, струва си да се разкаже по-подробно.
- Източник на халогенна светлина. Понастоящем халогенните елементи се използват в автомобилните фарове, проектори, тъй като те дават ярка бяла светлина. Името му се получава благодарение на добавянето на халогени към крушката за инертен газ на лампата, за да се предотврати ускореното изгаряне на нишката. Първо се произвеждат в Америка и Съветския съюз.
- Енергоспестяващи източници на светлина. През последните години правителството е загрижено за енергоспестяването и обяви война за лампи с нажежаема жичка, която има ниска ефективност и висока степен на опасност от пожар. Основното неудобство на тези лампи е висока начална цена и необичаен цвят на светлинния поток. И също така населението се страхува от живачните пари в крушката на лампата. Постепенно населението е свикнало с тях и не изхвърля изгорелите крушки в контейнери за боклук, но ги събира в специално монтирани контейнери. Почти всички страни от Европа и ОНД преминаха към експлоатация на енергоспестяващи лампи.
- Светодиодите се използват за LED осветление, осветление на автомобилни предни стъкла, витрини за витрини, както и за големи билбордове с картини на живо.

LLC "IEC ELECTRICIAN"
Москва, магистрала "Дмитров", 87 +7 (499) 322-78-78 (многоканални)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
Индустриални таванни светлини, правилният изборИндустриални таванни светлини, правилният избор
Как да използваме фасадните фасади за декорация на фасадитеКак да използваме фасадните фасади за декорация на фасадите
Модерни светодиодни осветителни тела за LCD мониториМодерни светодиодни осветителни тела за LCD монитори
Проектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадатаПроектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадата
LED осветление функции и предимстваLED осветление функции и предимства
Ролята на подовата лампа във вътрешността на стаятаРолята на подовата лампа във вътрешността на стаята
Осветление със светодиодиОсветление със светодиоди
Следата светва нова дума в технологията на осветлениеСледата светва нова дума в технологията на осветление
Характеристики на приложението на прожекторитеХарактеристики на приложението на прожекторите
» » Осветителни устройства и техните източници на светлина
© 2021 BggeHat.com