Светъл дизайн на апартамента

1Модерното изкуство за декориране на апартамент, блестящо и комфортно, е невъзможно без използване на електрическо осветление. Разнообразието от осветителни тела и осветителни инсталации, използването на пречупване и леко насищане са станали надеждни инструменти в арсенала на дизайнерите, които се опитват да не се доближават до осветлението на която и да е стая на модерен апартамент.

Входно антре

Чрез усилията на дизайнерите в апартаментите най-често се създават малки и интимни коридори. Но с помощта на осветлението, много от недостатъците на тези стаи могат да бъдат премахнати. Например, ярко осветяване на стените, можете да разширите тесния и дълъг коридор. И всичко, което е необходимо, е да се изпрати светлина към стените от осветителните тела. Ако коридора има неправилна форма, можете да разбиете осветителните тела около ъглите, като организирате допълнително осветление. И не е толкова важно къде точно ще бъдат разположени лампите, най-важното - разпределението на светлината ще бъде напълно фиксирано.

Всекидневна

Успешното осветление на хола е създаването на уютно място за цялото семейство за приемане на гостите. Трябва да има обща светлина, която е необходима, когато много хора се събират в стаята, но индивидуалните дивани не пречат на дивана или фотьойла, където можете да седите и да четете удобно. Този източник на светлина може да служи като лампа за подово оформление. Ако в хола е инсталирана система за домашно кино, в него трябва да се поставят меки източници на светлина в пода или в стените.



В банята

Това е изключително функционална стая, а светлината също трябва да има определена функция: да бъде насочена само към човека, а не към други интериорни елементи. Тук се предпочитат дневните светлини или вградените халогенни лампи - те са по-малки и по-светли от обикновените лампи. Често в баните се организира двойно осветление: общо - по-светло и местно - по-меко. За да се предпазите от пръски и да разпределите равномерно светлината, те трябва да имат плафони.

кухня

Кухнята е мястото, където осветлението е най-подходящо. Например, мястото на приготвяне на храна трябва да бъде добре подчертано, за което светлинните източници са вградени в мебели. Над кухненската маса има нужда от отделен източник на светлина, таван или стена, но с възможност за накланяне и насочване на светлината към повърхността на масата.

Като цяло, подреждането на осветителния дизайн на един апартамент е творчески въпрос и не е толкова важно колко струват тези или други осветителни тела, основното е, че те образуват удобни и уютни стаи в апартамента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Как да използваме фасадните фасади за декорация на фасадитеКак да използваме фасадните фасади за декорация на фасадите
Кухненските осветителни тела избират осветлениеКухненските осветителни тела избират осветление
Нанасяне на LED осветление в интериораНанасяне на LED осветление в интериора
Планиране на осветлението в банятаПланиране на осветлението в банята
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Принадлежности коларцПринадлежности коларц
Монтаж на осветителни тела в опънат таванМонтаж на осветителни тела в опънат таван
Следата светва нова дума в технологията на осветлениеСледата светва нова дума в технологията на осветление
Характеристики на приложението на прожекторитеХарактеристики на приложението на прожекторите
» » Светъл дизайн на апартамента
© 2021 BggeHat.com