Планиране на осветлението в банята

1Осветлението в стаите на нашите къщи е много важно и банята не може да се справи без него. По правило хората следват чистотата на телата си и извършват ежедневни хигиенни действия в банята. Ето защо, ако решите да извършите добър ремонт в тази стая, тогава се препоръчва да планирате и подготвите качествен план за електрическо свързване в началото. Когато създавате оригиналния план, трябва да обърнете внимание на факта, че банята има оптимален брой изходи за използване на домакински уреди. Но не пропускайте моментите в светлината на стаята и се опитайте да планирате инсталирането на лампи в такова количество, че стаята е добре осветена навсякъде.
Независимо от факта, че осветлението в банята трябва да е добро в някои случаи, не е необходимо да се използват всички принадлежности, защото например е възможно да се постави пералня в перална машина при ограничено осветление. Ето защо при проектирането на окабеляването трябва да се инсталират отделни превключватели, за да се изключи и включи определен брой осветителни тела, като по този начин се спестят разходи за енергия.

Освен това е необходимо да се създаде осветление, при което светлината няма да се припокрие с главата, а именно да се инсталират фиксиращи елементи върху стената, което ще ви позволи да създадете по-светла среда. Понастоящем много голям брой производители на огледала се опитват да интегрират осветителните си устройства, което дава повече комфорт и привлекателност за банята. Независимо от факта, че лампите са вградени в огледалата и за тях, ще трябва да поставите електрическото окабеляване, затова е препоръчително да предоставите всичко преди да започнете ремонта.

Много често при завършване на банята се използват довършителни материали, които имат светли цветови нюанси и повечето хора, че тези тонове не трябва да създават по-интензивно осветление. Но това е пълна погрешна представа, тъй като липсата на осветление може да причини проблеми с визията, така че най-добрият вариант ще бъде изразходван за допълнително осветление.



Днес много често използваме осветителни устройства като халогенни лампи, които консумират много малко енергия, не изгарят и създават силен светлинен ефект. Но недостатъците на тези лампи включват необходимостта от трансформатор за намаляване на напрежението, тъй като тези лампи консумират само 12 волта. Цената на това устройство е сравнително висока, но за всичко това е необходимо, някъде да се скрие на незабележимо място. Ако се планира да се създаде окачен таван или вече съществува, трансформаторът може да бъде скрит в пространството между основата и окачения таван, а ако не, ще трябва да потърсите допълнително пространство.

Ако решите да ремонтирате себе си, тогава помислете предварително за всички нюанси, тъй като след завършването на ремонта дори някои от отделните елементи ще бъдат много скъпи и ще отнеме много време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да се проектира осветлението на таванитеКак правилно да се проектира осветлението на таваните
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Характеристики на осветлението за баняХарактеристики на осветлението за баня
Какво трябва да имате предвид при обновяването на банятаКакво трябва да имате предвид при обновяването на банята
Нови водопроводни инсталации в банятаНови водопроводни инсталации в банята
Как да оборудваме банята? Удобство и функционалностКак да оборудваме банята? Удобство и функционалност
Лампи в интериораЛампи в интериора
Санитарен възелСанитарен възел
Ремонт на кухниРемонт на кухни
Ремонт на банята стъпка по стъпкаРемонт на банята стъпка по стъпка
» » Планиране на осветлението в банята
© 2021 BggeHat.com