Планиране и проектиране на банята 4 кв.м.

Планиране и дизайн на банята 4 кв.м. m

Квадратура 4 кв. М м за банята първоначално може да изглежда по-скоро малки и incapacious, но с правилното подход за планиране на такива помещения не може да бъде само красиво декорирани в представянето си дизайн, но в същото време има много полезни свойства.

баня 4 кв.м.

Оформлението на банята е 4 метра с душ кабина

Разгледана баня 4 кв.м. m е типично за апартаменти в съветски къщи, така че собствениците на такива жилища е желателно да проучи съвети за подобряване от квалифицирани специалисти и да направи план на банята, най-подходящи за определените кадри.

Основни правила за подреждане

Въпреки факта, че свободната площ на банята в 4 квадратни метра. m е много ограничено, оформлението на такава стая ви позволява да се побере всичко, от което се нуждаете, ако се придържате към основните правила. Една от основните тайни за това ще бъде визуално разширяване на границите на банята, както и компетентен и внимателен подход към избора на водопровод, който ще отговаря на установените изисквания и се вписва перфектно в малко пространство.

баня оформление 4 метра

Избор на баня план 4 квадратни метра

За да планирате баня от 4 квадратни метра. m е станала по-просторна, ще е необходимо да се вземат под внимание редица дизайнерски нюанси:

  1. Интериорът и другите елементи на банята трябва да бъдат доминирани от пастелни цветове и светли цветове: благодарение на тях, стаята ще изглежда по-голяма, отколкото всъщност е. Като се има предвид широката гама от довършителни материали, които строителният пазар може да предложи днес, ще бъде доста лесно да изберете необходимата цветова схема.
  2. Всички повърхности на банята 4 кв.м. m е желателно да се направи лъскава и отразява светлина, възможно е да се въздържат от матови материали. Например, планът ще приляга перфектно на тавана на завесата от гланц. Стъклените компоненти не само отговарят напълно на тази дефиниция, но също така се различават по тяхната висока функционалност.
    баня 4 метра

    Пример за завършване на банята

    От стъклото могат да бъдат направени рафтове за хигиенни консумативи и различни прегради, без да се забравя огледалото, което е задължителен елемент за банята.

  3. Заглушеното осветление е по-подходящо за големи площи, а за банята - 4 кв. М. m, а за тази стая се нуждаете от повече светлина. За да направите това, можете да инсталирате повече от един източник, както обикновено се случва традиционно, и да създавате допълнително осветление около периметъра на стените. Модерен вариант е и LED осветлението, което лесно се монтира почти навсякъде: на пода, в прегради, на рафтове, в тавана.
  4. Вратата за тази баня трябва да се отваря изключително отвън, за да не заемат вече малко пространство. Творчески в баня оформление ще се поберат модерни модели плъзгащи се врати, които се използват изключително за шкафове.

    вратата към банята

    Пример за отваряне на врата за баня 4 кв. М. м.

  5. Прекаленото затрупване е един от основните проблеми на малките стаи. Следователно всички рядко използвани продукти трябва да бъдат изваждани от рафтовете и други места в кутии и изобщо да не се използват, за да се премахнат от банята. Това ще намали общото разнообразие на помещенията. Същото важи и за прекомерната злоупотреба с различни цветове.
  6. някои малки бани на 3 метра оборудвани с прозорец, в този случай не е необходимо да се купуват дълги завеси за това - те визуално ще намалят пространството. Стандартните къси завеси, изработени от естествени материали, са най-подходящи.
  7. Безупречността на банята ще помогне да се избегне изборът на определено дизайнерско решение. За да направите това, първоначално трябва да се вземат под внимание цялостния план и стила, в който банята е завършена, а в подреждането вече се придържат към тези две области във всички елементи и детайли. интериор в банята Трябва да се има предвид, че малка мозайка, както и вертикални ленти и други модели с подобна ориентация ще станат основните помощници в процеса на визуално разширяване на пространството.

Нюанси при избора на ВиК и мебели

Друг начин да се спести място и да се осигури функционалността на малка баня е правилното поставяне на мебелите и санитарните възли в плана, които в идеалния случай ще се поберат само за наличното пространство.

Ремонтите дават следните съвети по този въпрос:

  1. Самата вана се препоръчва да бъде заменена с душ кабина, тъй като това ще спести значително пространство. Днес можете да изберете подобна кабина с различни възможности от широка гама от продукти, най-предпочитани са ъгловите модели.
    баня с душ

    Дизайн и интериор на баня с душ кабина

    Има и специални кутии, които са преходна форма от банята към душа, или по-скъпи модели, които могат да масажират и при необходимост да се превърнат в сауна или сауна. Ако, въпреки това, тези мерки са неприемливи, както и инсталирането на баня е задължително, тогава изборът е най-добре да остане на асиметричните видове, които са доста изобретателни и да изглеждат като в същото време са в състояние да се поберат в един общ план, подобен на банята, рационално потребление място.

  2. За малки бани 4 кв.м. m (комбиниран тип), има специални модели тоалетни чинии, обикновено имат ъглова форма или принцип на монтиране на шарнирите. Трябва да се има предвид, че ако е необходимо да се промени местоположението на тоалетната, за да се спести място, ще са необходими допълнителни канализационни тръби, както и координацията на подобно преустройство с жилищните власти.

    баня 4 метра

    Дизайн и оформление на банята 4 метра

  3. Shells днес също са представени на пазара в широк диапазон. За малки бани е за предпочитане да се използват мивката, вградени шкафове, в които можете да премахнете повечето от необходимите хигиенни консумативи, включително и кош за пране, както и други съдове, което ви позволява да спестите още повече пространство. Оригиналното решение ще бъде инсталирането на модели, които са като купа. Традиционните мивки за стени също са подходящи за малка стая, защото под тях във всеки случай има свободно пространство, което може да се използва по собствено усмотрение. Такъв план ще бъде особено добър, ако планирате да инсталирате пералня в банята. Важно е да се има предвид, че за комбинацията с пералната машина се използват специални видове черупки, в които се модифицира дренажната система и се подобрява сифонът.
    баня мивка

    Пример за мивка в банята



    Освен това трябва да се изясни, че ако не очаквате голямо количество мръсно пране да се мие, тогава машината е най-добре да избере по-малко пространство и все пак компактен.

  4. Важно е да се вземат предвид индивидуалните характеристики на наемателите на апартамента, който впоследствие ще използва баня в къщата. За хора с нисък растеж може да не е много удобно да използвате перална машина, разположена под мивката. В този случай можете да използвате технологията на изкуствено подреждане на пода. Ако има подобна нужда, тогава нейната повърхност се повдига с 5-10 см, а пода в полето инсталиране на баня в къщата остава същата, което осигурява по-удобен достъп до тях.
  5. Сушенето за хавлии, както и бар с куки за тях са важни елементи на банята, които не могат да бъдат забравени.
    сушене за кърпи

    3D оформление на баня с подреждане на сушене за кърпи

    Ако няма достатъчно място за такива устройства, възможно е да се оборудват малък мецанин или друг вид мебели за съхранение на лични вещи, за да се освободи частично общото пространство на стаята.

Ако говорим за глобалния дизайн на банята, а след това като се вземе предвид малката площ за декорация, елементите на минимализма, както и модерните и неокласически мотиви, са най-подходящи.

Препоръчително е да се избягва етническия стил или наличието на елементи от класиката, тъй като такива видове дизайн ще изискват задължително наличие на допълнителни атрибути и за 4 квадратни метра. това изискване може да бъде критично. Ако желанието да използвате тези указания е много голямо, тогава под тях можете да стилизирате определени видове мебели или санитарен фаянс.


Различни опции за оформление

4 кв. М m са доста малка площ, която въвежда редица ограничения в дизайна на помещенията. Но все пак има много варианти на различни оформления, които могат успешно да се използват. В по-голямата си част те зависят от разнообразието от инсталирани санитарни устройства и изискванията за тях, както и от формата на стаята.

Най-често срещаните разновидности на планирането са:

  1. Оформление с квадратна форма на помещението с една от стените с дължина не по-малка от 1,7 метра. Този вид стая ви позволява да не прибягвате до инсталиране на душ кабина, а да поставите пълна баня. Най-вероятно ще трябва да изберете малък модел или да разгледате точно същото оформление, но с душ кабина. Успоредно с това, в банята, можете да зададете на сушилнята за кърпи, рафтове за различни елементи на хигиена и багажник с куки, и перпендикулярна на мивката с пиедестал или пералня и кош за пране.

    обзавеждане на баня

    Баня 4 кв.м. м.

  2. Оформлението има квадратна форма с инсталиран душ. До входа на стаята можете да поставите мивка, пералня, тоалетна чиния и устройство за съхранение на хигиенни консумативи. На страничните стени: душ от едната страна - сушилня за кърпи и бар с куки - от другата страна.
  3. Вариантът с няколко големи куфара за аксесоари за баня е предназначен изключително за правоъгълни вани. С това оформление е най-добре да инсталирате душ кабина и е необходимо да я поставите близо до малка стена, но не и тази, в която се намира входът в стаята. На страничната стена в близост до кабината можете да организирате тоалетна с две бордюри, които имат чекмеджета или врати от двете страни на нея. Тази подредба, количеството мебели и санитарно оборудване е най-подходящо, ако се очаква банята да има много подходящи аксесоари.

    дизайн на баня с молив кутии

    Вариант на планиране на малка баня с кутия за неща

  4. Друга възможност за правоъгълни бани, което позволява инсталирането на двойна мивка. По-малка стена е най-добре да организирате душ, но ако искате, тя може да бъде заменена с бокс. От другата страна поставете или две черупки наведнъж, или една, вградена в дългата повърхност на масата или пиедестал, пералнята също ще се помести там. В близост до която и да е от останалите свободни стени може да се постави тоалетна чиния и сушилня за кърпи.

При избора на каквото и да е оформление, ако височината на тавана позволява, можете леко да повдигнете пода под банята, като по този начин създавате един вид подиум. Първо, тя ще придаде креативност на дизайна на стаята и на второ място, тя ще разпредели добре мястото, където се извършват процедурите по ваната.

повдигнатият под в банята

Оригинален душ дизайн с повдигнат под

Заслужава си да обърнете внимание и да реконструирате входа на банята, отлична опция е да подмените стандартната врата с модел под формата на плъзгащ силфон. В случай, че е взето решение да се спре на класическия модел, трябва да се има предвид, че вратата към банята трябва да се отваря само към външната страна.

В същото време, колкото по-малка е стаята, толкова по-близо ще бъде вратата на източника на висока влажност.

Ето защо фурнирните врати не трябва да се препоръчват стриктно, тъй като те твърде рано могат да бъдат изложени на разрушителното влияние на водата. Вместо фурнир, можете да използвате масив: много по-малко се страхува от влага. Стъклените врати днес не са много чести, въпреки че те са отлично решение, ако са изработени от матово стъкло, стъклопис или друго непрозрачно стъкло.


От горната информация можем да заключим, че размерът на банята не оказва неблагоприятно въздействие върху подреждането й. Дори и в малки пространства, можете рационално да използвате всеки сантиметър свободно пространство и да направите банята функционална. Основното нещо в същото време е да изберете правилния вариант на планиране, да изберете оптималните водопроводни устройства или да използвате дизайнерски трикове за визуално увеличаване на пространството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението и дизайна на банята с площ от 3 кв.м.Оформлението и дизайна на банята с площ от 3 кв.м.
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5
Проекти и оформление на сауната 5х5Проекти и оформление на сауната 5х5
Планиране на осветлението в банятаПланиране на осветлението в банята
Настройка на банятаНастройка на банята
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
БаняБаня
Нови водопроводни инсталации в банятаНови водопроводни инсталации в банята
Какви са турските баниКакви са турските бани
» » Планиране и проектиране на банята 4 кв.м.
© 2021 BggeHat.com