Какви са турските бани

Хамам, толкова правилно наречен турска баня, се смята за най-важния символ на изток. Той винаги е великолепен и оставя само приятни впечатления след посещение. Турската баня се отличава с богатството и влажността на въздуха. Хамамът винаги е много лек и мирише страхотно.

В турските бани няма да изживеете тръпката, както в другите парни бани, защото парата в тях е много мокра. Има баня от няколко стаи, чиято температура постепенно се повишава от 30 до 100 градуса.

Освен миене, турската баня предлага масаж и пилинг услуги. След тези процедури посетителите усещат комфорта, нежността, лекотата и дишането на тялото си. Компанията "Банков" извършва изграждане на ключ за баня на достъпна цена.

Можете да построите турска баня дори у дома, но трябва да знаете някои правила:

- височината на помещенията в хамама трябва да бъде 2,6 метра;
- изберете стая, която можете да разделите на 5 части и помещение за поддръжка.

За да има правилната концентрация на пара, таванът на банята трябва да бъде под формата на купол. Парата се издига до купола, се установява там и се спуска по стените.

В помещението за поддръжка или в техническото помещение се поставя парогенератор, генератор на аромати, електрическа дъска и отоплителна система.



Банята трябва да изглежда елегантна, така че да е подредена с мрамор или специална мозайка.

Във връзка с факта, че при изграждането на хамам трябва стриктно да спазвате правилата за планиране на покриви, довършителни работи, свързващи необходимото оборудване за пара, по-добре е да се доверите на този въпрос на специалисти.

Дизайнът в банята изисква специален подход. Всички мебели и легла трябва да бъдат направени от истински камък. Мрамор може да бъде заменен с плочки, които изглеждат добре, но са по-евтини. Но това се прави в екстремни случаи. Ето защо, ако имате някакви средства, тогава е по-добре да използвате мрамор. На стените се препоръчват рисунки от мозайката.

Не забравяйте и за вентилацията, водоснабдяването и канализацията. Вентилацията трябва да бъде отделена от общата вентилация на къщата. Това е да се гарантира, че парата не кондензира. Изтеглете маркуч, който може да актуализира влажния въздух на всеки 10 минути.

Отоплението в хамама прави вода или електричество, защото в турската баня трябва да се нагреят абсолютно всички повърхности. Най-често се използва нагряване на вода, направено като топло подове под повърхността. Този вид отопление е по-евтино и има по-дълъг експлоатационен живот.

Ако вземете предвид всички правила за изграждане на хамам, можете да организирате в дома си истински ориенталски ъгъл - турска баня

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хамам в апартамента създаваме турска парна баня у домаХамам в апартамента създаваме турска парна баня у дома
Оптималният размер на парната стаяОптималният размер на парната стая
Височина на тавана в основните правила и разпоредби на банитеВисочина на тавана в основните правила и разпоредби на баните
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Проектиране на баня в къщаПроектиране на баня в къща
Изграждане на сауна или саунаИзграждане на сауна или сауна
Възстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставраторВъзстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставратор
Избор на акрилна баняИзбор на акрилна баня
Как да изберем печка за вана?Как да изберем печка за вана?
» » Какви са турските бани
© 2021 BggeHat.com