Как да си направите сама хамам?

Всеки поне веднъж в живота си посетил банята и знае какво е то. Турският хамам е отделна философия, която има специални традиции. Ако искате да се изгради "чужд" баня с ръцете си, тази статия ще ви помогне да разберете всички тънкости и нюанси.

Инструкции.
- се дължи на факта, че условията за експлоатация е много суров хамам, тази баня е доста сложно инженерно проектиране. За конструкцията е необходимо да се използват само специални строителни материали, които да осигурят добра топлопроводимост. В допълнение, турска баня трябва да се поддържа около часовник открит температура и влажност също са предвидени подово отопление. Отоплителната система на седалките, стените и подовете, пароизолацията, изолацията - това са основните елементи, които влизат в рамката на захранването. Струва си да се обърне внимание на тавана, който в класическата турска баня има куполна форма. Това е необходимо, за да се гарантира, че горещият въздух се издига нагоре, превръщайки се в капчици, тече по стените.

- мястото, където ще се намира хамамът, също има значение. Такава сграда не може да бъде построена никъде. Наблизо трябва да бъде, така да се каже, техническо помещение, в което поставяте генератора на пара. За да го свържете към електрическа мрежа, се използва мощен топлоустойчив кабел.

- Помислете внимателно къде сте поставили маса за масаж, шезлонги и други необходими елементи. Канализационната система трябва да има специален клапан, който да облекчи помещението с неприятни миризми.



- По отношение на отоплителната система е по-добре да се даде предимство на нагряването на водата. За да направите това, ще ви трябва тръби със среден диаметър, през които постоянно ще циркулира гореща вода.

- при избора на парогенератор, основното внимание се отделя на обема. Най-важният елемент - конзолата трябва винаги да е на входа на турската баня. Днес на руския пазар можете да намерите финландски и шведски генератори с отлично качество.

- плочки, керамични мозайки и мрамор - това са най-често използваните материали за довършване на помещението. Последният етап е изборът на аксесоари. Необходимо е да включим въображението и да действаме. Много оригинален изглежда купата, изработена от мрамор, в която се прави специален сапунен разтвор за масаж. Таванът може да бъде украсен с влагоустойчиви звезди.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вентилация в парната баняВентилация в парната баня
Хамам в апартамента създаваме турска парна баня у домаХамам в апартамента създаваме турска парна баня у дома
Избор на вана чугун, акрилИзбор на вана чугун, акрил
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Баня и материали за нейната декорацияБаня и материали за нейната декорация
От какъв материал да се построи баняОт какъв материал да се построи баня
Проектиране на баня в къщаПроектиране на баня в къща
Какви са турските баниКакви са турските бани
Изборът на мебели за баня и неговите характеристикиИзборът на мебели за баня и неговите характеристики
» » Как да си направите сама хамам?
© 2021 BggeHat.com