От какъв материал да се построи баня

Мислейки за изграждането на баничка на вашия дом, много хора не разбират сложността на този процес. В сънищата банята се оказва красива, топла и удобна, а в живота дори въпросът за избора на материал за строителството причинява ступор. Разбира се, по-добре е да се консултирате с специалист, но някои аспекти могат да се считат за себе си.

Понастоящем баните са изградени от различни материали:

• Дърво
• Тухла
• Камък
• Бетонови блокове
• Арболитни блокове

Изборът трябва да се основава на фактори на трайност, цена и красота. Има мнение, че е по-добре да се построи баня от тухли или камък. Тези материали ще осигурят много години работа. Те не се нуждаят от постоянна грижа и няма вероятност от пожар. Но дървесината, подобна на естествения материал, има по-ниска топлопроводимост. Така че, стената от дърво може да бъде много по-тънка, отколкото от камък или тухла. Тук ваните от Архангелската гора са идеалното решение за вас.

Друга версия на материала за изграждане на вана е блок от пепел. Той, като дърво, има малък коефициент на топлопроводимост. Но структурите на блокове от шлака или газобетонни блокове изискват задължително облицовъчни работи. Което ще увеличи значително цената и продължителността на строителството.

Като се имат предвид възможностите за материали за баня, е необходимо да се вземат предвид уменията за работа с тухли, газови блокове или грундирани блокове. Ако тези умения са минимални или отсъстват, тогава е по-добре да работите с бар. Профилираният бар е по-лесен за поставяне. Също така е необходимо да се има предвид, че такива трупи се третират със специални разтвори, които гъбата и насекомите не позволяват да се появят.

Не е незначително влияние върху избора на материали за строителство, е цената. Най-скъпият вариант е камък и тухла. Дървената баня е много по-евтина.



Тъй като дебелината на стените не може да надвишава 25 сантиметра, можете да запишете върху основата. Под дървената баня е необходима основата на лентата на малка част. При изграждането на стени от дърво не се изисква голямо количество топлоизолационен материал.

Обобщавайки всички горепосочени материали, можем да отбележим плюсовете на дървото:

• Ниска топлопроводимост
• Лека конструкция
• Простота на работата
• Екологично чист материал
• Цена

Плюсове от тухли или камък:

• Устойчивост
• Няма нужда от лечение и грижи
• Повече дизайнерски идеи

Изборът на материала за изграждане на банята, трябва да определите техните възможности и да вземете предвид техните желания. С достатъчно финансови средства можете да си купите готова баня. Но ако искате да направите нещо със собствените си ръце - трябва да направите подробен план, да изберете материала и да започнете да работите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
От какво да се изгради сауна дърво, тухла или arbolit?От какво да се изгради сауна дърво, тухла или arbolit?
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Правилен материал за строителни материали за дървена баняПравилен материал за строителни материали за дървена баня
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Дървената къща Тайните на строителствотоДървената къща Тайните на строителството
Характеристики на дървена къщаХарактеристики на дървена къща
Приложение на облицовъчни тухлиПриложение на облицовъчни тухли
Широкоформатен керамичен камъкШирокоформатен керамичен камък
» » От какъв материал да се построи баня
© 2021 BggeHat.com