Характеристики на дървена къща

Подобно на всички строителни материали, дървото има отличителни черти, които трябва да бъдат внимателно проучени, а след това да вземете решение - от какво да построим бъдеща къща. Първо, трябва да подчертаем екологичната съвместимост на дървото. Една къща, изработена от естествен материал, е максимално естествена. Като пореста структура дървото може да "диша". Има специални видове дървета, които, освен основните свойства, също са надарени с медицински качества. Например, в структурния състав на кедър и лиственица са фитонциди, които са в състояние да нормализират натиска, да спомогнат за борба с белодробни и студени заболявания, да повлияят на нарастването на общия тон.

Има мнение, че антисептиците, които използват за дървопреработката, са лишени от дървесен материал от своите полезни свойства и го намаляват до "не". Истината е в това изявление. Обаче, забавящото горенето или антисептичното съединение се държи във въздуха, докато се изсуши напълно. Следователно, веднага след изграждането, е по-добре да не бъдете в нова дървена къща. Но след като дървото изсъхне, наречените съединения не изпускат миризми и къщата става безопасна от екологична гледна точка.

Друга важна причина да се построи дървена къща е нейната цена, която е много по-малка от цената на каменните сгради. Като се има предвид, че дървото е лек материал, за да построите къща от дърво, имате нужда от по-малка основа, отколкото от същата къща, но от камък. Когато изграждате дача, мнозина използват колонна основа. Ако го сравните с лентата на къщата, цената й ще бъде много по-евтина и с правилното й изграждане ще продължи много години.
За къща от дърво не са необходими сериозни изисквания към почвата. Тя може да бъде построена на блатиста земя, без да се губят дренажни работи и здрава основа.



И самата дърво е много по-евтино от тухла. Разбира се, ако вземете залепени лъчи, тогава цената му не е по-малка от другите строителни материали. Въпреки това, тя не се нуждае от декорация отвътре или отвън, което означава, че тя също е по-икономична от бетон и тухла.

Изграждане на къща от дърво, не се нуждаят от специална техника, като например за бетонни подове. Когато издигате дървена къща, използвайте най-простите устройства (подемници, лебедки).

Невъзможно е да не кажа, че дървените къщи могат да останат без отопление за известно време. През зимата, когато пристигнете в студена дървена къща (в дача), можете да построите стая за 2-3 часа. Тухлите ще трябва да се затоплят за няколко дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства на технологията за производство на дървени европрозорциПредимства на технологията за производство на дървени европрозорци
Срокът на експлоатация на дървена къща, както и по-дългият срокСрокът на експлоатация на дървена къща, както и по-дългият срок
Уникални характеристики на къщата от дървесинатаУникални характеристики на къщата от дървесината
Сравнение на иглолистната и широколистната дървесинаСравнение на иглолистната и широколистната дървесина
Характеристики на лигавицата, плюсове и минусиХарактеристики на лигавицата, плюсове и минуси
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Дървен паркет в банятаДървен паркет в банята
Дървената къща Тайните на строителствотоДървената къща Тайните на строителството
Избор на защитни съединения за дърво и мебелиИзбор на защитни съединения за дърво и мебели
Какви строителни материали не причиняват алергии?Какви строителни материали не причиняват алергии?
» » Характеристики на дървена къща
© 2021 BggeHat.com