Каменна сграда на сгради

Камъкът е един от първите материали, които примитивният човек е започнал да използва в изграждането на жилище. Каменната къща е крепост. Изявлението, фиксирано в човешкия ум чрез легенди и фолклор. И това е вярно: една каменна къща може да издържи на нахлуването на всеки елемент, времето е почти строго над каменните структури. И ако имате умело режещ камък и материални възможности, можете да пресъздадете шедьовър от всяка епоха.

Изборът на естествен камък е огромен. Това са различни пясъчници, варовици, морски камъни, камъчета, шисти, серпентинит, гранит, мрамор. Цветовата схема и различната текстура правят възможно измиването на въображението на архитекта. От естествени камъни често се използва гранит: сив и червен. Но нюансите на последните могат да бъдат различни. Такава къща няма да издържи за един век.

Такъв естествен камък Москва, като мрамор, винаги е бил свързан с древен лукс. Но под влиянието на природни фактори бързо губи естетическия си вид. Ето защо е по-подходящ за интериорни декорации, особено за подове.

Но естественият камък има и отрицателни страни. Камъкът е тежък материал. Не всяка структура ще бъде такава "козина". Истинският професионалист трябва да свърши работата, в противен случай ще ви бъдат предоставени бързи ремонти. И последното минус е цената. Колкото по-нататък е "родината" на камъка, толкова по-скъпа ще ви струва.

Ето защо много често сега природният камък се комбинира с изкуствен камък. Или напълно да го използвате. Изкуственият камък е изработен от боядисан бетон.



Керамичният гранит е най-разпространеният заместител на естествения камък в съвременното градско планиране. През 2007 г. спечели първото място сред всички материали за облицовки. Има абсолютна устойчивост на влага и якост, по-голяма от тази на гранит.

Тухлите за лице често се използват за облицоване поради демократичната цена и високите потребителски качества. Най-често се предлага в червено, но благодарение на различните добавки тя може да бъде с различни цветове. Цялостната тухла за нашите климатични условия е призната за най-добра.

В допълнение, тухла може да бъде с гладка или релефна повърхност, остъклени или с метално-полимерно покритие, имитиращи текстурата на естествен камък. Все още има силикатна или бяла тухла. Коефициентът на поглъщане на водата е по-висок за него, отколкото за червения човек. Ето защо, облицовката почти не се използва.

Клинкери керамични тухли и клинкер плочки са добре забравени стари. Преди революцията в Русия бяха произведени клинкерни тухли. Изработена е от естествена глинена глина. В процеса на изпичане тухлите се получават в различни нюанси на червено, което създава своето очарование към завършената фасада. И, за разлика от конвенционалните тухли, има по-голяма здравина, устойчивост на температурни промени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ограда от каменна ограда завинаги!Ограда от каменна ограда завинаги!
Видове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщатаВидове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщата
Мраморни подове лукс и богатствоМраморни подове лукс и богатство
Каменна плот за кухняКаменна плот за кухня
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Видове естествен камък в интериораВидове естествен камък в интериора
Къщи от камък, какви са предимствата и недостатъците имКъщи от камък, какви са предимствата и недостатъците им
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
» » Каменна сграда на сгради
© 2021 BggeHat.com