Широкоформатен керамичен камък

Широкоформатен керамичен камък

В момента много тухлени фабрики са овладели технологията за производство на керамичен камък. Този материал е нов и непознат за страната ни и има много положителни аспекти, които му придават сериозно предимство пред традиционните строителни материали.

Керамичният камък има много високо ниво на задържане на топлина. Стените на този материал могат да бъдат с ширина от 38 до 64 см и не изискват допълнителна изолация, като същевременно са отлична основа за последваща мазилка или завършване с декоративни тухли. Например, стена, издигната от керамичен камък на половин метър дебелина, по отношение на задържането на топлината, е равна на тухлена стена с дебелина един и половина метра. В този случай керамичният камък е много по-лек от една тухла със същия обем.

Второто предимство е размерите на керамичния камък. Една единица от този материал има размер, равен на размера на десет конвенционални тухли, което позволява значително да се спести циментов разтвор и значително ускорява процеса на издигане на стените. Заслужава да се отбележи, че широкоформатният керамичен камък принадлежи към строителните материали с висока якост и издържа на товар до 150 кг / см2.



Също така, керамичният камък, в допълнение към отличните си топлоизолационни характеристики, има висок шумоизолиращ рейтинг, който е значително по-висок от повечето традиционни строителни материали. Стената на керамичен камък с дебелина само 12 см, индексът на шумоизолация достига 45 dB и с дебелина 38 см - 53 dB.

Формата на керамичния камък е напълно комбинирана със стандартната тухла, която позволява изграждането на комбинирани стени, а технологичният производствен процес гарантира пълната практична идентичност на всяко устройство в един формат. Повърхността на керамичния камък има гофрирана текстура, която значително улеснява нанасянето на мазилният слой, с еднаква площ, каменната стена отнема около една и половина пъти по-малко смес от гипс, отколкото стената от тухли.

Суровината за производството на този материал е червена глина и по време на производството не се добавят вредни и опасни за човешкото здраве примеси. В сгради, изградени от такъв камък, целогодишно се поддържа оптималният микроклимат за човек, както и едно ниво на влажност и температура.

Е, можете да разберете какво цимент е по-добре за фондацията - използвайки сайта 1pobetonu.ru. Само там има съвети от най-добрите експерти по бетон за различни цели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартниРазглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартни
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Изкуствен камък-гранитИзкуствен камък-гранит
Украсяване с изкуствен камъкУкрасяване с изкуствен камък
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Как да изчислим потреблението на тухли за зидарияКак да изчислим потреблението на тухли за зидария
Текстурирана мазилка под естествен камъкТекстурирана мазилка под естествен камък
» » Широкоформатен керамичен камък
© 2021 BggeHat.com