Изкуствен камък-гранит

Много хора се интересуват от въпроса, какво е гранит и какво обикновено е това? Първоначално тя се използва в сгради с голямо присъствие на хора: железопътни гари, търговски центрове, летища и други за подова настилка. За пръв път е изобретен в Италия преди повече от 30 години. Основната му собственост е трайността при употреба, което допринася за по-нататъшното разпространение и голямата популярност на този материал.

Днес порцелановите каменинови изделия се използват както за външна, така и за вътрешна декорация на сгради и помещения. Как да произвеждаме гранит. За производството му се използват смеси от специално разработени компоненти. Целият процес се извършва под полусухото пресоване при високо налягане от 400-500 kg / cm2. След това почти завършеният материал преминава през процеса на изпичане при температури от 1200-1300 ° С. При високи температури има процес на "витрификация" в оригиналната форма се получава такъв материал, който е по-добър от естествения. Ако си купите керамограма от Palazzo Kerama Marazzi, тогава разбирането ви за този материал просто ще се обърне.

В естествения гранит има такива недостатъци като: радиоактивност, различни включвания от чужди тела и други. Моделът на шаблона, който се получава от външната страна на порцелановия гребен също съответства на неговия вътрешен. За производствената технология има строг контрол, който гарантира получаването на много висококачествен материал в края.

Има няколко вида изкуствен гранит: неглазиран, остъклен, структуриран.

Основни характеристики на материала:

1. Ниско пропускливост на вода (<0.5). Това е така, защото има микроскопични пори, които му позволяват да има такъв коефициент. В естествения гранит тази цифра надвишава повече от 5. За тези свойства материалът се разпределя при външното завършване на различни сгради и конструкции.



2. Устойчивост на износване. Притежавайки добра устойчивост на механични повреди, устойчивост на агресивни среди, порцеланови камъни след многогодишна експлоатация не губи свойствата и красотата на външния вид. Съгласно DIN 51057, неговата специфична тежест е 2400 kg / m3. По отношение на параметрите на теглото си, керамичният гранит е сравним и равен на стъклото. Въз основа на тези данни можете да изчислите теглото на която и да е табела, знаейки нейните номинални размери.

3. Устойчивост на механични повреди (устойчивост на различни драскотини, удари, натиск и др.). Твърдостта на керамичния гранит е с най-висок процент в света.

4. Издържа на температурни колебания (от -50 ° С до + 50 ° С).

5. Добра проводимост на топлината - това свойство допринася за разпространението му в изграждането на топла подове и вентилирани фасади на сгради.

6. Не замърсява околната среда и няма опасни емисии. За неговото производство се използват само екологични материали. Наличието на керамичен гранит за днес ви позволява да го замените със скъпи и трудоемки в процеса на добив на този гранит, както и себе си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Качествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристикиКачествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристики
Плочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен изборПлочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен избор
Избираме порцеланови плочки за подаИзбираме порцеланови плочки за пода
Фасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтиратФасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтират
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Предимства при използването на порцеланови каменинови подови настилкиПредимства при използването на порцеланови каменинови подови настилки
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
» » Изкуствен камък-гранит
© 2021 BggeHat.com