Свойства и характеристики на керамичния гранит

керамичен гранитДнес керамичният гранит благодарение на уникалните си свойства и красивия външен вид е в голямо търсене сред потребителите. Тайната на такъв успех се крие в силата на този материал, който е много по-висок от този на естествения гранит. Подобни показатели за якост се постигат с помощта на специална производствена техника. Характеристика на тази технология е пресоването и изпичането при температурен режим, който е 1200-1,300 градуса, което води до материал с висока якост.

Структурата на керамичния гранит практически няма пори, така че степента на поглъщане на водата на този материал е близо до нула. В производството на керамични гранит суровини се използват, което включва такива естествени материали като: field shpak, кварцови лица, няколко сорта глина и оцветяващ пигмент. Поради факта, че тези компоненти от естествен произход, керамичен гранит, ние можем да разпознаем като екологично чист материал, който при нагряване не излъчва абсолютно никакви токсични вещества.

Керамични гранит - огнеупорен материал, който може да защити повърхността от Облицовъчни огън, така че той е широко използван като лицев материал за камини и печки. В допълнение към изброените свойства на керамични гранит е да се отбележи своята надеждност, благодарение на които материалът може да издържи на огромното натоварване ежедневно, така че често се използва за украса на търговски центрове, летища, метро станции и т.н. По време на керамични производство на гранит в суровината се добавя към цветен пигмент, който допринася за по-равномерен цвят за всички продукти област. Ето защо, ако в течение на времето най-горния слой от гранит е изтрита, тя е доста забележим и няма да окаже въздействие върху външния вид на корицата.



Също така, керамичният гранит има ниска степен на водопоглъщане, което допринася за устойчивостта на замръзване на материала. В края на краищата, когато водата попадне в тялото на керамиката, тя започва да се превръща в лед при режим на ниска температура и да унищожава плочките. Ако материалната структура практически няма пори, този процес е невъзможен, поради което продуктите от керамичен гранит се използват в повечето случаи за фасадни облицовки, независимо от климатичните условия.

Използването на такъв материал като клинкер за подови настилки дава на стаята не само привлекателен външен вид, но и необичайно и елегантно. Поради факта, че керамичният гранит може да имитира структурата на естественото дърво, дивите камъни и гранит с всички завои и възли, той създава външен вид на естествено покритие, но по-хигиенно и трайно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Порцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхватПорцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхват
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Изкуствен камък-гранитИзкуствен камък-гранит
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Порцеланови плочкиПорцеланови плочки
Всичко за фасадните плочкиВсичко за фасадните плочки
» » Свойства и характеристики на керамичния гранит
© 2021 BggeHat.com