Предимства на облицовката на изкуствен камък

Предимства на облицовката на изкуствен камък

Съставът на изкуствен камък включва смес от естествени компоненти, висококачествен гипс и екологично чисти пълнители. Този материал днес се използва широко в строителството.

Радвам се за предимствата на изкуствен камък за облицовка:

Изкуственият камък е по-лек с тегло три пъти повече от естествения камък.

Този материал е лесен за обработка.

Лесен за инсталиране, друг важен плюс.

Има моменти, когато е необходимо да се разруши зидарията, в този случай е възможно да се купи една и съща плочка и да се внедри зидарията, този процес е проблематичен с естествен камък.

Благодарение на богатството на текстури и цветни везни, лекота при носене, изкуствен декоративен камък може да се използва в декорация без ограничения.



Този строителен материал може да се монтира върху абсолютно всякаква повърхност, може да е от тухли и бетонни стени, монолитна повърхност, гипсова стена, също изправен камък може да се прилага към повърхността на дърво, но преди това трябва да се фиксира гласин слой и мазилка метална мрежа.

Ако повърхността е тухлена или бетонна, тогава в този случай завършващият материал може да бъде поставен незабавно. Преди да монтирате плочката, основата трябва да е здрава и равна, както и да се почиства от прах и мръсотия, мазнини и бои. Всички мазилни елементи, които са леко прилепнали, трябва да бъдат отстранени.

Технологията за полагане на облицовъчен изкуствен камък е същата като при полагане на керемиди. Работата по полагане на камъка се извършва въз основа на силни лепила за плочи.

Облицовка изкуствен камък често се използва за декорация на камини, защото този довършителни материали е напълно незапалим и не изпуска дим, за да се използва този материал в този случай, използвайте топлоустойчив лепило. Има два начина да инсталирате изкуствен камък (със шев и безшевни).

Разширеният изглед на инсталацията е най-разпространен днес, което се дължи на спестяванията на облицовъчния материал, камъните се закрепват на разстояние 1,5-2,5 см един от друг. Процесът на съединяване е същият като при полагане на керемиди.

Но има изключения, има видове камъни, които се полагат по безпроблемен начин, в този случай те се прилягат плътно един към друг. Стикерът се извършва с малки размери от 50 см в посока отдолу нагоре.

Е, можете да изберете и закупите висококачествен поликарбонат, като посетите сайта unikumplasttula.ru. Само там ще намерите необходимия поликарбонат на разумна цена и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завършване на терасата с изкуствен и естествен камъкЗавършване на терасата с изкуствен и естествен камък
Форми за изкуствен камък от какво и как да направите себе си?Форми за изкуствен камък от какво и как да направите себе си?
Каменна плот за кухняКаменна плот за кухня
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Украсяване с изкуствен камъкУкрасяване с изкуствен камък
Плотове от течен камъкПлотове от течен камък
Облицовката с декоративен камък е красива, елегантна и полезнаОблицовката с декоративен камък е красива, елегантна и полезна
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Къщи от камък, какви са предимствата и недостатъците имКъщи от камък, какви са предимствата и недостатъците им
» » Предимства на облицовката на изкуствен камък
© 2021 BggeHat.com