Завършване на терасата с изкуствен и естествен камък

След остъкляване и затопляне на балкона, започва сложна и важна фаза от финала на интериора. Един от най-благородните, красиви, практични и издръжливи е облицовката на стените с естествен декоративен камък. Еднакво популярна е декорацията на балкона с изкуствен камък, чиято снимка може да се види в тази статия.

Естествен камък

Всеки естествен материал има свои индивидуални декоративни и практически характеристики. Мраморът се отличава с благороден лъскав блясък, гранит има високи физични и механични свойства, пясъчник и варовик лесно се обработват и се предлагат на почти всички.

Пазарите и магазините на строителни материали предлагат широка гама от естествени каменни плочи, които благодарение на новите производствени технологии имат уникални характеристики и привлекателен външен вид.

Природният камък има следните предимства:

  • надеждност и издръжливост;
  • неутрално фоново излъчване;
  • висока хигиена;
  • екологична съвместимост;
  • пожарна безопасност;
  • богата текстура.

Завършването на стените с плочки от естествен материал има редица характеристики.

На първо място, това се дължи на тежестта на материала. Преди да се изправим, е необходимо да го укрепим, за да избегнем срутване на конструкцията. Производителите са взели предвид тази характеристика и са започнали да произвеждат плочки от естествен камък с дебелина до 10 мм. Благодарение на това интериорната украса на балкона с камък, направен от естествени скали, стана много по-лесен и по-достъпен. За фурниране с естествени керемиди се използват съвременни смеси за полагане, които включват бял цимент, пясък, модифициращи добавки. Лепилото осигурява силна адхезия на плочката към основата, отговаря на хипоалергичните изисквания и увеличава устойчивостта на влага и устойчивостта на замръзване на целия покрив.

Изкуствен камък

Изкуственият камък не е много по-нисък от естествения от гледна точка на характеристиките за изпълнение, а неговата цена е много по-ниска от скалните плочки. Специфичното тегло е 2-3 пъти по-малко от естествения камък, така че облицовката може да се произведе на всяка повърхност без допълнително укрепване на плочите. Ако стените и подът са предварително изолирани, е необходимо да се направи кашон от дървени или метални водачи на интервали от 60 см, върху които са пришити листовете от гипсокартон.

Съставът на декоративния камък включва следните компоненти: цимент, пясък, усилващи смеси, пластификатори. Плочки, изработени от изкуствен камък, могат да бъдат направени в абсолютно всякакви цветове и цветове, както и да имат релефна повърхност, напълно имитираща естествен камък.

Процесът на полагане на изкуствен камък е много прост, този материал е лесно изрязан, възможно е да се реализира някаква идея с него.

Методи за декорация с декоративен камък



На практика са приложими два типа. Първият завършва с бар. И втората е безшевната украса на балкона с изкуствен камък, събирането на опитни майстори демонстрира ясно тези методи. Безшевната облицовка е когато елементите са поставени толкова здраво, че няма нужда да се запълват пространствата между тях. Този метод е по-подходящ за опитни занаятчии, тъй като излишните лепила не могат да изтекат от шева и да замърсят лицето на плочката. По-скоро е трудно да почистите порестия материал от лепилото след това.

За начинаещи се препоръчва метод със замазка. Разликата между редовете плочки се установява с помощта на хоризонтални разделители. С тяхна помощ можете да контролирате процеса на полагане на всеки ред, както и да скриете малки неравности и недостатъци в плочките. След като лепилото за керемиди най-накрая изсъхне, и това отнема около 48 часа, капитанът прави фугиране. Фуражът е от различни цветове, което ви позволява да създавате оригинални интериори с творческо възприятие на стаята.

Поетапна технология за повърхностно покритие с камък

Вътрешна украса на балкона с декоративен камък започва с подготовката на повърхности. Както вече отбелязахме по-горе, естественият камък ще изисква укрепване на балконската плоча, а когато балконът е изолиран, повърхността на стените трябва да бъде предварително покрита с гипсокартон. Всички неравни стени, чипове и пукнатини трябва да бъдат ремонтирани. За по-добро сцепление е необходимо да се грундира повърхността.

Преди началото на обличането капитанът разпространява плочките на пода, опитвайки се да намери оптималния модел, който ще изглежда красив и естествен. Препоръчва се да се избягва повторение на шаблона, тъй като ще изглежда неестествено, също така е необходимо да се уверите, че преходът на нюансите е гладък. Ако плочката има различна площ и форма, опитайте се да изключите дълги вертикални или хоризонтални шевове. След това подгответе лепилото за плочки. Обикновено производителят посочва начина на опаковане и пропорциите за смесване на лепилото. След дълбоко смесване оставете я за 10 минути, след това отново разбъркайте. За да подготвите сместа, можете да използвате строителна миксер или сонда с дюза.

Декорирането на балкона с изкуствен камък може да се извърши от горе до долу или от дъното до върха.

Първият метод е добър, тъй като при поставянето на всеки ред лепилото няма да падне върху долните плочки. Но тук е необходимо да се използва лепило с високи параметри на съединителя. За полагане на плочки от дъното до горната част трябва да изчислите хоризонталното ниво, от което започва първият ред. Не можете да стартирате зидарията от пода, защото в горната част, под тавана, ще трябва по-късно да настроите и подрежете плочката. Тя ще изглежда небрежна и непрофесионална. Ако решите да поставите керемидата отдолу нагоре, предварително изчислете колко хоризонтални редове ще получите, а на дъното задайте профила на стената.

Първото лепило се полага върху стената с шпатула с форма на гребен, с дебелина около 1 см. Не нанасяйте лепило директно върху цялата стена, просто подгответе пластир за 3-5 плочки. След това нанесете лепило равномерно върху основата на каменната плоча и с малко усилие внимателно лепете плочката към стената. Така стъпка по стъпка се формира цялата равнина на стената. За един ден не можете да вдигате повече от 1,5 м нагоре. Когато лепилото за керемиди изсъхне, можете да пристъпите към уплътняване на фугите и последващото им изстъргване. Свалящите се обшивки се отстраняват внимателно от шевовете. Смесът за фугиране се подготвя предварително.

С помощта на строителна спринцовка трябва внимателно да запълнете всички шевове между плочките. На този етап, неравностите на шева няма значение, най-важното е, че лепилото за плочки не се вижда. След 10-15 минути, когато сместа започне да се втвърдява, шевовете се запечатват и оформят с извит метален прът. Камъкът, поставен със замазка в тон на камък и плочка с контрастираща замазка, ще изглежда съвсем различно. Например, тъмен гранит, мрамор или тухла с посочване, бяло изглежда свеж и приличен, и един камък, поставен или тъмно сиво фугиране, носи духа на старите европейски сгради от XIX век.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Украсяване с изкуствен камъкУкрасяване с изкуствен камък
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Облицовката с декоративен камък е красива, елегантна и полезнаОблицовката с декоративен камък е красива, елегантна и полезна
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Текстурирана мазилка под естествен камъкТекстурирана мазилка под естествен камък
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Видове естествен камък в интериораВидове естествен камък в интериора
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
Изкуствен камък в интериораИзкуствен камък в интериора
» » Завършване на терасата с изкуствен и естествен камък
© 2021 BggeHat.com