Монтаж на декоративен камък

Монтаж на декоративен камък

Декоративен камък - материал, който се използва широко в декорацията на фасадата. Въпреки че обхватът на приложението му може да бъде по-впечатляващ. В края на краищата декоративният камък е практичен, траен и всъщност универсален материал, създаващ много интересни визуални ефекти. На пазара можете да намерите огромен избор от цветове и текстури, които ви позволяват да реализирате най-смелите дизайнерски идеи. И декоративен камък ще изглежда добре, както при декориране на частна къща, и при декориране на град апартамент.

Едно от предимствата на този материал е, че то може да послужи като основа както за капиталните стени, така и за по-леките прегради. В допълнение, тя е съвместима с тухли, с стоманобетонни плочи и с блокове от пенобетон. Може би използването му върху повърхности, измазани с помощта на циментови съединения. Ако силата на конструкцията позволява, то може да се монтира върху гипсокартон.

Но, разбира се, за всеки от тези видове бази има някои нюанси. Например, използването на декоративни камъни за повърхности от гипсокартон е възможно само ако се състои от два слоя устойчива на влага гипскартон. Освен това има случаи, когато е необходимо да се укрепи повърхността на такъв материал. В този случай се закрепва специална стъклена мрежа, след това се покрива със слой почва и след това с лепилен разтвор за декоративен камък.



За да се установи дали е необходима допълнителна армировка и дали структурата ще издържи на натоварването, се извършват предварителни изчисления. Те вземат предвид теглото на декоративния камък и могат да се колебаят в рамките на границите от 17-80 кг (на 1 кв. М). Така че е необходимо да се изясни този параметър от самото начало. Към тази фигура добавете общото тегло на адхезивния разтвор и състава за настъргване (тази цифра може да бъде до 5 кг на 1 кв. М, което зависи от размера на разходите). Познавайки капацитета на натоварване на държавата, можете да извършите точно изчисление. Средно, например, за GCR общото тегло на обшивката не трябва да надвишава 55-60 кг на 1 кв. М. Разбира се, няма ограничения за измазани стени.

При изчисляване на товара е важно да запомните, че за облицовка може да използвате камък от различни видове, включително ъглова и планарна. Този нюанс е важен, тъй като влияе върху изчисляването на общата площ на облицовката.

Е, ако се интересувате от метални шкафове за вашия дом или гараж - посетете сайта uhl-mash.com.ua. Само там ще откриете най-добрите гардероби за съхранение на нещата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материалиКакво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материали
Как правилно да се изгради основата на къща под камък?Как правилно да се изгради основата на къща под камък?
Иновативен декоративен материал от MicrocementИновативен декоративен материал от Microcement
Видове развалини, които се използват в съвременното строителствоВидове развалини, които се използват в съвременното строителство
Украсяване с изкуствен камъкУкрасяване с изкуствен камък
Облицовката с декоративен камък е красива, елегантна и полезнаОблицовката с декоративен камък е красива, елегантна и полезна
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
От какъв материал да се построи баняОт какъв материал да се построи баня
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Къщи от камък, какви са предимствата и недостатъците имКъщи от камък, какви са предимствата и недостатъците им
» » Монтаж на декоративен камък
© 2021 BggeHat.com