Как правилно да се изгради основата на къща под камък?

Основните панели са изработени чрез леене на полимерни материали с по-нататъшно нанасяне на термопластични автомати. Освен че завършват стенната фасада с естествен камък или гранит, те се използват в най-уязвимата част на фасадата.

Каменна облицована основа

Каменна облицована основа

От обикновения поливинилхлорид те се отличават с повишена здравина и дебелина. Материалът се характеризира с широка гама от модели, включително и замазка под камъка. Простотата на инсталиране ви позволява да шиете капачката със собствените си ръце, без помощта на специалисти.

Видове цокли за камък

Панелите за обработка на винтовете със собствени ръце се различават в зависимост от материала на производство. Изборът на строители включва:

  • винил панел (те са изработени от PVC, има два слоя покритие от защита размер панел варира 3,5-3,8 м дължина и 0.2-0.25 m shirinu- може да бъде монтирана вертикално или хоризонтално);
  • действителната земята обшивка (като средните размери 1.27 х 0.47, и с дебелина 2 мм бази изработени от PVC и stabilizatorov- производствена технология даде неговата устойчивост на химически и физически vozdeystviyam- трудно винил analoga- може да се прилага с топлинно изолиращ слой);
  • двойни пластмасови панели (използвани като опора за стени, както и като запечатващ слой на основата, са изработени от PVC с метална добавка, декоративна мазилка или боя може да се нанесе върху панелите);
  • Фиброциментови панели (направени с помощта на целулозни volokon- технология на производство, направени лесно и двете траен materialom- декоративен вид постига чрез разпръскване на керамични или акрилни имитира камък, гранит);
  • сандвич панел (в своята конструкция има два метални листа с топлоизолационен слой, който изисква антикорозионно покритие).

Предимства и недостатъци на панелите

Както всеки друг материал, подовите панели под камъка имат своите предимства и недостатъци. Сред очевидните предимства на довършването на сноп с изкуствен камък се характеризират следните предимства:

Декориране на смолата с изкуствен камък

Декориране на смолата с изкуствен камък

  • проста и достъпна инсталационна технология, възможността за самата им инсталация;
  • безопасността на околната среда на материала;
  • оптимална устойчивост на силни температурни промени без загуба на целостта и външния вид;
  • съпротивление срещу шокове и други видове механично натоварване;
  • устойчивост на влага;
  • устойчивост на биологични и химични влияния;
  • устойчивост на ултравиолетови лъчи (цветът продължава през целия живот на продукта);
  • декоративна съвместимост с други облицовки, естествен гранит или камък;
  • устойчивост на пукнатини и разслояване;
  • сравнително ниско тегло;
  • експлоатационният живот е по-дълъг от петдесет години.

Сред недостатъците има само две точки:

  • възможност за топене при пожар;
  • сравнително високи разходи.

Благодарение на комбинацията от качествени характеристики, основата на къщата под камъка със собствените си ръце става стъпка с гранит, декоративен изкуствен камък, див камък, а също така и материал, като облицовъчни тухли.

Видове завършване на капачката със собствените си ръце

Украсата на смолата с естествен камък е симулирана с помощта на няколко начина за обработка на основата. Има три технологии за завършване на предната повърхност:

  1. Сух начин. Това включва закрепване на панелите към предварително подготвена стена на основата по механичен начин. По този начин можете да симулирате обработката на стената с гранит, див камък и тухла.
  2. Мокър път. Това предполага прилагането на слой лепило между панела и основата. Понякога за тази цел се използва мазилка.
  3. Лента технология. Предполага се повърхностна обработка с декоративен материал за довършване на плинтовете.


Изборът на технологии зависи от няколко фактора. Например, ако основата се повдигне над земята, тогава се използва сух метод или мазилка. Ако е твърде ниско, а след това използвайте третия метод, се прави имитация на комин.

Характеристики на монтажа на плинтовите панели със собствените им ръце

Имитираното завършване на смола с естествен камък се извършва в съответствие със следните правила:

Поставяне на плочки от клинкер върху земната част на основата

Поставяне на плочки от клинкер върху земната част на основата

  1. Направете щайга, върху който панелите са закрепени с помощта на самонарезни винтове, направени специално за работа с полимерни материали.
  2. Между насрещните панели е необходимо да се спазват разстояния от 3-5 мм. Те ще им дадат допълнително място, когато се притискат и разширяват под въздействието на различни температури.
  3. Между панела и самобръчковия винт е необходимо да оставите на разстояние до 1-2 мм.
  4. Поставете вертикално допълнителни профили в горната част на конструкцията и ги закрепете.
  5. Когато инсталирате сайдинг със собствените си ръце, си струва да наблюдавате температурния режим. Не се препоръчва да работите при слана под пет градуса. Освен това, панелът трябва да остане в топлината няколко часа преди да бъде направен финал.
  6. При подготовката на страничните панели е необходимо да ги нарязвате с помощта на мелница с дюза с тънки зъби. Използването на обикновен трионен диск води до неравности по повърхността на материала.
  7. Ако панелите са избрани под камъка, е необходимо да се следи съвпадението на ставите.

Използването на щайга ви позволява да поставите под панела слоеве хидро и топлоизолация.

Нюанси на основа на плочки (видео)

Алтернативни начини за довършване на основата под камъка

Постигане на замазка под камъка може да бъде не само с помощта на панели, но и други материали. За тази цел се прилага следното:

  • мазилка;
  • гранитогрес;
  • завършващ с див камък;
  • облицовани с тухли.

Мазилката е класически пример за мокро довършване. За да получите идеална повърхност, е необходимо да се подготви стената, покриваща всички дефекти. За да се подобри адхезионната ефективност, е необходимо повърхността да се смазва с грунд.

След това подсилващата се мрежа е изложена и са изтеглени маяци. Мазилката може да се използва под формата на готов микс или самоизработен разтвор. Обемът на сместа не трябва да бъде повече от 25 минути работа. След изливането на слой, мазилката се изравнява, върху нея се изрязват контури от шевове.

Завършването на комина с естествен камък може да се извърши както сухо, така и мокро. Това включва обработката на подготвен камък с див камък, като се използват лепило и стоманена мрежа.

В допълнение, цокълът може да бъде декориран с камък или тухла, като се използва конвенционален метод за облицоване. В този случай облицовката на сокола с изкуствен камък се намира в една тухла или камък. След като приключи работата, е монтиран метален козир, който предпазва декора от влага.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да монтираме подземните панели под камъка?Как да монтираме подземните панели под камъка?
Как да завършим къщата с сайдинг?Как да завършим къщата с сайдинг?
Видове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщатаВидове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщата
Socket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадатаSocket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадата
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
За винил сайдингЗа винил сайдинг
Как да изберем материалите за перваза на прозореца?Как да изберем материалите за перваза на прозореца?
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
» » Как правилно да се изгради основата на къща под камък?
© 2021 BggeHat.com